
Helstegt rødspætte - Opskrift på lækre panerede rødspætter. Server med kogte kartofler og hjemmelavet persillesovs.
Helstegt rødspætte, stegt i smør, serveret med persillesovs og kartofler er en klassiker. I dag, da vi handlede, stoppede vi ved fiskebilen ved den lokale brugsforretning. Vi blev nysgerrige og fandt disse fristende rødspætter.
Tilberedningen af rødspætterne starter med at dyppe dem i mælk, hvorefter de vendes i hvedemel. Derefter steges de gyldne i smør på panden, hvor de saltes let. Vi foretrækker at undlade peber på rødspætterne, da vi finder det unødvendigt for smagen.
Helstegt rødspætte
Ingredienser
- 1000 gram rødspættefileter
- 1 dl Hvedemel
- Salt
- Smør til stegning
sådan gør du
- Først skal du have renset alle rødspætter ordentligt, det gøres under rendende koldt vand.Når de er ordentlig renset, er de klar til at blive stegt.
- Tænd kogepladen på middelvarme og sæt panden over, og kom smør på panden.Tænd ovnen ved 100 grader, og sæt en rist ind på midterste rille.
- Rødspætterne vendes i mælken, og efterfølgende i hvedemelet.Herefter placeres de på panden.
- Rødspætterne steges til de er gyldne.Når de er færdige, kommes de over på en fad og ind i ovnen.
- Så holder de helstegt rødspætte sig varme, imens du får stegt de sidste fileter.Velbekomme
Ernæringsindhold
Prøv nogle af vores andre lækre opskrifter:
Persillesovs - Nem opskrift på hvid sovs med persille
Kartofler kogetid - Sådan opnår du perfekt kogte kartofler
Ørred i ovn - Opskrift på regnbueørred grill eller i ovn
Ovnbagt ørredfilet - opskrift på ørredfilet i ovn
Fish and chips - En opskrift med sauce tartare og pomfritter
Skriv et svar