Fyldte kartofler - Nem opskrift på de lækreste bagte kartofler med fyld. Kartoflerne består af sprødt bacon, og frisk persille.
Jeg er personligt helt vild med fyldte kartofler, og bagte kartofler med fyld er desuden utroligt nemme at tilberede. Faktisk havde jeg aldrig hørt om bagte kartofler med fyld, indtil min søn kom hjem og fortalte, at de havde lavet det i skolen.
Han fortalte en del om det, men var også skuffet over, at de desværre ikke nåede at blive færdige med dem. Derfor besluttede vi, at det skulle være vores fredagsmenu, hvor de skulle serveres som tilbehør til en god bøf. Når man siger bøf herhjemme, kan vi dog ikke undgå vores hjemmelavede whiskysauce - den er virkelig anbefalelsesværdig, det er guf.
Hvis du ikke ønsker sovs, kan en fyldt bagt kartoffel nemt spises uden. De sprøde stegte bacontern og persillen i fyldet gør, at de smager virkelig lækkert, både med og uden sovs. Men jeg har bare noget med sovs, jeg skal helst have det til en god bøf.
Denne opskrift på fyldte kartofler er til 4 personer.
Fyldte kartofler - Bagte kartofler med fyld
Ingredienser
Fyldte kartofler
- 4 stk Bagekartofler
- Smagsneutral olie
- 20 gram Smør
- Salt
- Friskkværnet peber
Fyld til fyldte kartofler
- 125 gram Bacon i tern
- 1 bd Persille ( Fint hakket)
sådan gør du
Bagte kartofler med fyld
- Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn. Kartoflerne skylles, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
- Bag kartoflerne i ca. 1 time, til de er møre.Stik evt. med kødnål for at sikre dig, at de er færdige.Når kartoflerne er færdige, skæres toppen af kartoflen.
- Skrab forsigtigt indholdet ud af kartoflerne, der må meget gerne være 0,5 cm tilbage på kartoflen hele vejen rundt.Du skal bruge udhulede kartoflerne senere.Kom det du skraber ud over i en skål.
- Kom 20 gram smør , salt og friskkværnet peber ned i skålen. Pisk det hele til kartoffelmos.
Steg bacon sprødt
- Kom bacontern på en kold pande, og tænd kogepladen på middelvarme. Steg baconternene i ca. 4 minutter. bacon er færdig når de ternene er gyldte og sprøde. kom et stykke køkkenrulle ovenpå en tallerken, og læg baconternene ovenpå køkkenrullen.
Fyldte kartofler
- Kom de stegte bacontern og persille ned i skålen med kartoffelmos, og rør det hele forsigtig rundt.
- kom fyldet tilbage i kartoflerne.Da jeg kom fyldet tilbage, brugte jeg en sprøjtepose.
- Bag nu kartoflerne videre i 10 minutter, ved 200 grader i almindelig ovn.Server straks de bagte kartofler med fyld
Tips til opskrift
Det er bare vigtigt at de er møre, når du skal lave fyldte kartofler. Da det ellers gdt kan gie problemer, når de skal udhules.
Ernæringsindhold
Prøv nogle af vores andre lækre opskrifter:
Grillede kartofler - Lækre sprøde kartofler på grill
Kartoffelsalat - klassisk opskrift med kartofler og purløg
Sommerfuglekylling med kartofler og rodfrugter
Pommes Anna - kartofler bagt i lag med smør
Flødekartofler - Opskrift på lækre flødestuvede kartofler
Skriv et svar