Pommes Anna - Tynde skiver kartofler som bages i smør, og krydret med de lækreste krydderier. Server pommes Anna til et godt stykke kød.
Pommes Anna er blandt mine favoritter, når jeg skal have et lækkert stykke kød. Skal du have gæster er denne form for tilbehør også nemt, da den skal forberedes 24 timer før. Dette er for at kartoflerne og smørret, kan stå og bliver godt presset sammen. Så dagen hvor gæsterne kommer, bliver en mere afslappet dag.
Du skal blot skrælle kartoflerne, skære dem i helt tynde skiver med f.eks. en mandolin. Herefter ligger du kartoflerne i lag sammen med smeltet smør, peber og salt. Bag pommes anna herefter på midtereste rille ved 200 grader i ca. 1 time, til kartoflerne er møre. Når kartoflerne er helt afkølet, stille de ind i køleskabet til næste dag.
Næste dag skære du dem så ud i passende stykker, og så har du den lækreste tilbehør til f.eks. et godt stykke roastbeef.
Denne opskrift på pommes anna er til ca. 6 personer.
Prøv vores fantastiske opskrift på Roastbeef – lav den perfekt i ovn med stegetid og kernetemperatur
Pommes Anna
Ingredienser
Pommes Anna
- 1500 gram Kartofler
- 200 gram Smør
- 3 stk Fede hvidløg
- 1 spsk Timian
- Salt
- Friskkværnet peber
Til stegning
- 50 gram Smør
sådan gør du
Kartofler klargøres
- Kartoflerne skrælles, og skæres i tynde skiver med et mandolinjern.
Opbygning af Pommes Anna
- Tænd ovnen på 200 grader i almindelig ovn.Du skal bruge et fad på ca. 22x26, som du kommer et stykke bagepapir ned i.Gør evt. bagepapiret vådt inden, og vrid den godt efterfølgende.Dette gør det meget nemmere at ligge bagepapiret ud til kanterne.Smelt 100 gram smør i en kasserolle.Fadets bund dækkes med første lag med kartofler.Pensle kartoflerne med smør, og kom lidt salt, friskkværnet peber og timian ovenpå.Næste lag kommes på, og pensles med smør. Krydderier undlades.Næste lag kommes på, og pensles med smør. Kom lidt salt og friskkværnet peber oven på.Næste lag kommes på, og pensles med smør. Krydderier undlades.Næste lag kommes på pensles med smør, og kom lidt salt, friskkværnet peber og timian ovenpå.Følg nu disse trin, indtil der ikke er flere kartofler.1:Næste lag kommes på, og pensles med smør. Krydderier undlades.2:Næste lag kommes på, og pensles med smør. Kom lidt salt og friskkværnet peber oven på.3:Næste lag kommes på, og pensles med smør. Krydderier undlades.4:Næste lag kommes på pensles med smør, og kom lidt salt, friskkværnet peber og timian oven på.Øverste lag pensles med smør, og kom lidt salt, friskkværnet peber og timian.Kom til sidst et stykke bagepapir oven på.Kom et tom fad ovenpå, og pres det rigtig godt sammen.Bind stramt sejlgarn rundt om fadene, så det presser det hele rigtig godt sammen.Pommes Anna bages nu i ovnen ved 200 grader i almindelig ovn i ca. 1 time på midterste rille.Kartoflerne skal bages møre.Når fadet med kartoflerne er afkølet, stilles de ind i køleskabet til næste dag.Det er vigtigt at de forbliver under pres.
Pommes Anna
- Vend kartoflerne ud på et skærebræt, og skær dem ud i passende størrelser.Smelt de sidste 100 gram smør i en gryde, kom det klare smør over i en pande.Det er vigtigt at det hvide bliver tilbage i gryden. Steg pommes Anna ved høj varme på alle sider, til de er gyldne.Server dem straks.Velbekomme.
Ernæringsindhold
Tips til Pommes anna
Kan de fryses ?
Du kan roligt fryse dine pommes anna ned. Skær dem ud i tern, og frys dem ned.
Når du skal bruge dem igen tages de op. kartoflerne optøs helt, herefter tilberedes de enten på panden, eller i ovnen.
Ønsker du lidt mindste
Skriv et svar