Sommerfuglekylling med kartofler og rodfrugter

sommerfuglekylling
Sommerfuglekylling er en kylling, hvor rygsøjlen fjernes, og foldes som en sommerfugl.

Sommerfuglekylling er en kylling, hvor rygsøjlen fjernes,
og foldes som en sommerfugl.
Skindet bliver fantastisk sprødt, og kartoflerne bliver møre.
Sammen med kyllingen er der kartofler og masse lækre rodfrugter, som giver det hele en fantastisk smag.

Prøv vores lækre og cremede opskrift på paprikasauce med kylling

sommerfuglekylling

Sommerfuglekylling med kartofler og rodfrugter

Sofus Madsen
sommerfulgekylling i ovn
5 fra 3 stemmer
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 40 minutter
Ret Hovedret
Køkken dansk
Antal 4 Personer
Kalorier 547 kcal

Ingredienser
  

Sådan gør du
 

Kartofler og rodfrugter

  • Tænd ovnen på 220 grader i almindelig ovn.
    Kartoflerne skrælles og skæres i både.
    Smør en ovnfast fad med olie, og fordel kartoffelbådene i fadet.
    Skræl og skær rodfrugterne ud, fordel dem i fadet.
    Citronen skæres ud i både, fordeles i fadet.
    Hvidløg skæres ud i både, og fordeles i fadet.

Kylling

  • Kyllingen lægges over på skærebrættet med ryggen opad.
    Brug en fjerkræsaks, og klip kyllingen på begge sider af rygsøjlen.
    Rygsøjlen skal fjernes helt.
    Kyllingen vendes nu rundt, og tryk brystbenet fladt.
    Læg kyllingen over i fadet.
    Olivenolien kommes henover over kyllingen, og der krydres med rosmarin, grov salt og friskkværnet peber.
    Fadet stilles ind i ovnen på midterste rille i ca. 40 minutter.
    Kyllingen og kartoflerne skal være gennemstegte og møre.
    Velbekomme
    kylling inden ovn

Nutrition

Kalorier: 547kcalKulhydrater: 47gProtein: 34gFedt: 25gMættet fedt: 7gFlerumættet fedt: 5gEnkelumættet fedt: 11gTransfedt: 0.2gKolesterol: 117mgNatrium: 128mgKalium: 1370mgFiber: 8gSukker: 5gVitamin A: 230IUVitamin C: 53mgCalcium: 71mgIron: 3mg
Søgeord sommerfuglekylling
Kunne du lide vores opskrift ? Skriv gerne en kommentar eller anmeldelse
Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Sofus Madsen

Skriv en kommentar

Bedøm opskriften med antal stjerner