• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madgryden.dk
  • Madgryden
  • Opskrifter
  • Om Madgryden.dk
  • Privatlivspolitik

Sommerfuglekylling med kartofler og rodfrugter

Af Sofus Madsen Skriv kommentar

  • Del på facebook
  • Syntes godt om
  • Twitter
  • Pinterest
  • Print
  • Elsker
sommerfuglekylling
Sommerfuglekylling er en kylling, hvor rygsøjlen fjernes, og foldes som en sommerfugl.

Sommerfuglekylling er en kylling, hvor rygsøjlen fjernes,
og foldes som en sommerfugl.
Skindet bliver fantastisk sprødt, og kartoflerne bliver møre.
Sammen med kyllingen er der kartofler og masse lækre rodfrugter, som giver det hele en fantastisk smag.

Prøv vores lækre og cremede opskrift på paprikasauce med kylling

sommerfuglekylling

Sommerfuglekylling med kartofler og rodfrugter

Sofus Madsen
sommerfulgekylling i ovn
5 fra 3 stemmer
Udskriv Pin Opskrift Del på facebook
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 40 min
Samlet tid 40 min
Ret Hovedret
Køkken dansk
Antal 4 Personer
Kalorier 547 kcal
Hold skærmen tændt mens du laver mad

Ingredienser
  

  • 750 gram Kartofler
  • 300 gram Rodfrugter
  • 1 stk Citron
  • 2 hele Hvidløg
  • 1300 gram Kylling
  • 4 spsk olivenolie
  • 1 tsk Rosmarin
  • Groft salt
  • Friskkværnet peber

Sådan gør du
 

Kartofler og rodfrugter

  • Tænd ovnen på 220 grader i almindelig ovn.
    Kartoflerne skrælles og skæres i både.
    Smør en ovnfast fad med olie, og fordel kartoffelbådene i fadet.
    Skræl og skær rodfrugterne ud, fordel dem i fadet.
    Citronen skæres ud i både, fordeles i fadet.
    Hvidløg skæres ud i både, og fordeles i fadet.

Kylling

  • Kyllingen lægges over på skærebrættet med ryggen opad.
    Brug en fjerkræsaks, og klip kyllingen på begge sider af rygsøjlen.
    Rygsøjlen skal fjernes helt.
    Kyllingen vendes nu rundt, og tryk brystbenet fladt.
    Læg kyllingen over i fadet.
    Olivenolien kommes henover over kyllingen, og der krydres med rosmarin, grov salt og friskkværnet peber.
    Fadet stilles ind i ovnen på midterste rille i ca. 40 minutter.
    Kyllingen og kartoflerne skal være gennemstegte og møre.
    Velbekomme
    kylling inden ovn

Næringsindhold

Kalorier: 547kcal (27%)Kulhydrater: 47g (16%)Protein: 34g (68%)Fedt: 25g (38%)Mættet fedt: 7g (44%)Flerumættet fedt: 5gEnkelumættet fedt: 11gTransfedt: 0.2gKolesterol: 117mg (39%)Natrium: 128mg (6%)Kalium: 1370mg (39%)Fiber: 8g (33%)Sukker: 5g (6%)Vitamin A: 230IU (5%)Vitamin C: 53mg (64%)Calcium: 71mg (7%)Iron: 3mg (17%)
Søgeord sommerfuglekylling
Madgryden.dk
Madgryden.dk
Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Tjek din indbakke eller spam mappe for at bekræfte din tilmelding.

  • Del på facebook
  • Syntes godt om
  • Twitter
  • Pinterest
  • Print
  • Elsker

Skrevet i: Hovedretter Tags: sommerfuglekylling

Startsite.dk – Nyhedsoverblik, links og meget mere.

Previous Post: « Pommes anna
Next Post: Risalamande »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften med antal stjerner




Primær Sidebar

Følg os

Følg os på Facebook

Footer

Rettigheder

Kopiering fra Madgryden.dk må kun finde sted af uddannelsesinstitutioner, offentlige og private virksomheder, som har lavet en aftale med Copydan. Du må meget gerne linke til madgrydens indhold.

Copyright © 2023 Madgryden.dk