Sommerfuglekylling med kartofler og rodfrugter


Sommerfuglekylling er en kylling, hvor rygsøjlen fjernes,
og foldes som en sommerfugl.
Skindet bliver fantastisk sprødt, og kartoflerne bliver møre.
Sammen med kyllingen er der kartofler og masse lækre rodfrugter, som giver det hele en fantastisk smag.
Prøv vores lækre og cremede opskrift på paprikasauce med kylling

Sommerfuglekylling med kartofler og rodfrugter
sommerfulgekylling i ovn
Ingredienser
- 750 gram Kartofler
- 300 gram Rodfrugter
- 1 stk Citron
- 2 hele Hvidløg
- 1300 gram Kylling
- 4 spsk olivenolie
- 1 tsk Rosmarin
- Groft salt
- Friskkværnet peber
Sådan gør du
Kartofler og rodfrugter
- Tænd ovnen på 220 grader i almindelig ovn.Kartoflerne skrælles og skæres i både.Smør en ovnfast fad med olie, og fordel kartoffelbådene i fadet.Skræl og skær rodfrugterne ud, fordel dem i fadet.Citronen skæres ud i både, fordeles i fadet.Hvidløg skæres ud i både, og fordeles i fadet.
Kylling
- Kyllingen lægges over på skærebrættet med ryggen opad.Brug en fjerkræsaks, og klip kyllingen på begge sider af rygsøjlen.Rygsøjlen skal fjernes helt.Kyllingen vendes nu rundt, og tryk brystbenet fladt.Læg kyllingen over i fadet.Olivenolien kommes henover over kyllingen, og der krydres med rosmarin, grov salt og friskkværnet peber.Fadet stilles ind i ovnen på midterste rille i ca. 40 minutter.Kyllingen og kartoflerne skal være gennemstegte og møre.Velbekomme
Nutrition
Kalorier: 547kcalKulhydrater: 47gProtein: 34gFedt: 25gMættet fedt: 7gFlerumættet fedt: 5gEnkelumættet fedt: 11gTransfedt: 0.2gKolesterol: 117mgNatrium: 128mgKalium: 1370mgFiber: 8gSukker: 5gVitamin A: 230IUVitamin C: 53mgCalcium: 71mgIron: 3mg
Kunne du lide vores opskrift ? Skriv gerne en kommentar eller anmeldelse