Frikadeller - Opskrift på slagterens hjemmelavede frikadellefars, som giver din frikadelle den bedste sprøde skorpe.
Her får du en nem opskrift på fantastiske frikadeller. Opskriften indeholder blandt andet løg og æg. Det gør at du får en lækker saftig frikadelle.
Når du blander dejen, er det vigtigt at du ikke kommer til at røre din frikadellefars for meget. Det kan gøre frikadellen meget sej, derfor rør din frikadellefars rundt til den er lind.
Det giver den bedste frikadelle.
Frikadellerne steges i 3-4 minutter, lige til de har fået en gyldenbrun sprød skorpe.
Længere nede på siden, kan du se tips og tricks til frikadellerne. Jeg vil fortælle om at lave frikadeller i ovn, og meget meget mere.
Denne frikadelle opskrift er til 4 personer.
Frikadeller
Ingredienser
Frikadeller
- 500 gram Hakket Kalv og svinekød
- 0,5 dl Sødmælk
- 2 stk Æg
- 2 stk Fint hakket løg
- 2 spsk Hvedemel
- 1 tsk Salt
- 1 tsk Peber
sådan gør du
Frikadeller
- Alle ingredienser kommes i en skål.Rør det hele godt sammen til det er "lind"
- Når frikadellerne skal formes, vil jeg anbefale at man bruger en spiseske.Når du former frikadellerne, så dyp lige skeen i varmt vand , det gør at farsen slipper nemmere fra skeen.
- Frikadeller steges ved middelvarme i ca. 3 minutter - til dine frikadeller har en lækker sprød skorpe.Velbekomme 🙂
Tips til opskrift
Forvarm ovnen til 100 grader i almindelig ovn.
Kom de færdige frikadeller i en ildfast fad, og kom et stykke alufolie over dem.
Ernæringsindhold
Frikadeller i ovn
Ønsker du at lave dem i ovnen, er det utroligt nemt. Når du har lavet farsen, skal du bruge en bageplade med bagepapir. Form din frikadellefars, og kom dem på bagepapiret. Tænd ovnen på 200 grader i almindelig ovn, når ovnen er varm sættes bagepladen ind i ovnen.
Efter ca. 15 minutter vendes frikadeller, og de steges færdige. Det er ca. 30 minutter de skal have.
Når frikadellerne er færdige, serveres de straks.
Velbekomme.
Tilbehør til frikadeller
Som tilbehør til frikadellerne, kan du servere vores lækre Kold kartoffelsalat. Det smager helt fantastisk som tilbehør til hjemmelavede frikadeller.
Kogte kartofler er også altid et godt hit, som passer virkelig godt sammen med denne frikadelle opskrift.
Gem en frikadelle eller 2 til madpakken
Hvis du skulle være så heldig at der er et par i overskud, så brug dem til madpakken næste dag. Frikadeller smager godt sammen med et stykke rugbrød.
Prøv nogle af vores andre lækre opskrifter:
Persillesovs - Nem opskrift på hvid sovs med persille
Kartofler kogetid - Sådan opnår du perfekt kogte kartofler
Blomkål kogetid - Sådan tilbereder du den
Stegte rosenkål - Opskrift på lækre pandestegte rosenkål
Rosenkål kogetid- Sådan koges de lækre kålhoveder
Skriv et svar