Rosenkål kogetid
Rosenkål kogetid- Sådan koges de perfekt
Rosenkål er et lille lækker kålhoved, som smager helt fantastisk hvis den bliver tilberedt rigtig.
Mange er lidt skeptisk med den, hvis den ikke bliver tilberedt rigtig smager den knap så godt.
Man kan både stege, ovnbage og koge den.
Når du koger kål, er det vigtigt at du ikke kommer til at overkoge den.
Når den er kogt kommes der lidt smør, og lidt groft salt henover dem.
Så smager den simpelthen himmelsk, som tilbehør til rigtig mange retter.
Kogetiden på en rosenkål tilberedning er blot 7 minutter.
Prøv vores lækre opskrift på Ovnbagte tomater.
Rosenkål kogetid- Sådan koges de perfekt
Ingredienser
Rosenkål opskrift
- 400 gram Rosenkål
- 1 tsk Smør
- Groft salt
Sådan gør du
Rosenkål kogetid
- Pil de grimme blade af, og skyl rosenkålene grundigt.Skær stilken af og læg dem i kogende vand, og kog dem i 7 minutter uden låg.Læg dem i en skål, og kom smør henover.Drys rosenkålene med groft salt.Velbekomme
Nutrition
Tips til rosenkål kogetid
Kogning:
Når du koger dem er det vigtigt at du koger dem uden låg.
Så er du sikker på at bevare deres fine grønne farve.
Kan du ikke lide smagen af rosenkål ??
Kog kålene med 1-2 spsk. hvidvinseddike. Det vil tage den skarpe smag, uden at ødelægge kålen.
Opbevaring af kål:
Har du nogle friske kål du ønsker opbevaret, så kom dem i en lufttæt beholder.
Her vil de kunne sagtens kunne holde sig i minimum en uge i køleskabet.
Kan man trykkoge af rosenkål?
Du kan sagtens trykkoge dem.
Kom 1. 1/4 dl væske i beholderen.
Kog dem i 3 minutter i trykkogeren.
Tag dem straks op af beholderen.