• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madgryden.dk
  • Madgryden
  • Opskrifter
  • Om Madgryden.dk
  • Privatlivspolitik

Burgerboller – Sådan laver du de helt perfekte boller

Af Sofus Madsen Skriv kommentar

  • Del på facebook
  • Syntes godt om
  • Twitter
  • Pinterest
  • Print
  • Elsker
burgerboller
Burgerboller – Sådan laver du de helt perfekte boller

Burgerboller smager bedst når de er hjemmelavet.
De er utrolig nemme at lave, og jeg garantere når du først har prøvet
vores opskrift på bollerne køber du aldrig igen boller til dine burgere.
Jeg har valgt at tilsætte ølandshvede, for at gøre dem lidt sundere.
Men er ølandshvede ikke rigtig dig, så kan du uden problemer
tilsætte almindelig hvedemel i stedet for.
Dine burgere bliver stadigt de bedste.
Denne opskrift giver i alt 12 stk.
Bliver alle burgerboller spist, kan du sagtens fryse dem.

Prøv også vores nemme guide i at lave flæskesteg – Flæskesteg med sprødt svær og en lækker flæskestegssovs

burgerboller

Burgerboller – Sådan laver du de helt perfekte boller

Sofus Madsen
Lækre luftige boller til burgere
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Opskrift Del på facebook
Forb. tid 1 t 15 min
Tilb. tid 15 min
0 min
Samlet tid 1 t 30 min
Ret brød
Køkken dansk
Antal 12 Stk
Kalorier 331 kcal
Hold skærmen tændt mens du laver mad

Ingredienser
  

  • 5 dl Mælk
  • 50 gram Gær
  • 650 gram Hvedemel
  • 2 stk Æg
  • 250 gram Ølandshvede
  • 2 tsk Salt
  • 2 spsk Sukker
  • 0,5 dl Tykmælk (eller andet surmælksprodukt)
  • 2 spsk Olie
  • 50 gram Blødt smør

Pensling og drys

  • 1 stk Æg
  • sesamfrø

Sådan gør du
 

Dejen

  • Mælken varmes op til det er lillefingervarm.
    Hæld mælken over i en skål og smuldre gær ned i mælken, og rør det ud.
    300 gram af hvedemel tilsættes, og rør det hele rigtig godt rundt.
    Alle ingredienserne undtaget smør tilsættes, og røres sammen til en fast masse.
    Tilsæt til sidst smør, og rør det hele sammen i 10 minutter.
    Stil dejen til hævning i 30 minutter, med et viskestykke over.

Burgerbollerne formes

  • Dejen deles ud i 12 lige store boller.
    Placer dem på en bradepande med bagepapir.
    Bollerne sættes til hævning i 45 minutter, med et viskestykke over.

Burgerbollerne bages

  • Rør et æg sammen, og pensle bollerne.
    Drys sesamfrø henover bollerne.
    Bollerne bages ved 200 grader i almindelig ovn, i ca. 15 minutter.

Næringsindhold

Kalorier: 331kcal (17%)Kulhydrater: 59g (20%)Protein: 11g (22%)Fedt: 6g (9%)Mættet fedt: 3g (19%)Flerumættet fedt: 0.3gEnkelumættet fedt: 1gTransfedt: 0.1gKolesterol: 16mg (5%)Natrium: 115mg (5%)Kalium: 186mg (5%)Fiber: 6g (25%)Sukker: 4g (4%)Vitamin A: 184IU (4%)Vitamin C: 0.1mgCalcium: 104mg (10%)Iron: 2mg (11%)
Søgeord burgerboller
Madgryden.dk
Madgryden.dk
Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Tjek din indbakke eller spam mappe for at bekræfte din tilmelding.

  • Del på facebook
  • Syntes godt om
  • Twitter
  • Pinterest
  • Print
  • Elsker

Skrevet i: Boller Tags: burgerboller

Startsite.dk – Nyhedsoverblik, links og meget mere.

Previous Post: « Pommes frites – Sådan laver du pomfritter perfekte
Next Post: Chili con carne »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften med antal stjerner




Primær Sidebar

Følg os

Følg os på Facebook

Footer

Rettigheder

Kopiering fra Madgryden.dk må kun finde sted af uddannelsesinstitutioner, offentlige og private virksomheder, som har lavet en aftale med Copydan. Du må meget gerne linke til madgrydens indhold.

Copyright © 2023 Madgryden.dk