Burgerboller smager bedst når de er hjemmelavet.
De er utrolig nemme at lave, og jeg garantere når du først har prøvet
vores opskrift på bollerne køber du aldrig igen boller til dine burgere.
Jeg har valgt at tilsætte ølandshvede, for at gøre dem lidt sundere.
Men er ølandshvede ikke rigtig dig, så kan du uden problemer
tilsætte almindelig hvedemel i stedet for.
Dine burgere bliver stadigt de bedste.
Denne opskrift giver i alt 12 stk.
Bliver alle burgerboller spist, kan du sagtens fryse dem.
Prøv også vores nemme guide i at lave flæskesteg – Flæskesteg med sprødt svær og en lækker flæskestegssovs
Burgerboller – Sådan laver du de helt perfekte boller
Lækre luftige boller til burgere
Ingredienser
- 5 dl Mælk
- 50 gram Gær
- 650 gram Hvedemel
- 2 stk Æg
- 250 gram Ølandshvede
- 2 tsk Salt
- 2 spsk Sukker
- 0,5 dl Tykmælk (eller andet surmælksprodukt)
- 2 spsk Olie
- 50 gram Blødt smør
Sådan gør du
Dejen
- Mælken varmes op til det er lillefingervarm.Hæld mælken over i en skål og smuldre gær ned i mælken, og rør det ud.300 gram af hvedemel tilsættes, og rør det hele rigtig godt rundt.Alle ingredienserne undtaget smør tilsættes, og røres sammen til en fast masse.Tilsæt til sidst smør, og rør det hele sammen i 10 minutter.Stil dejen til hævning i 30 minutter, med et viskestykke over.
Burgerbollerne formes
- Dejen deles ud i 12 lige store boller.Placer dem på en bradepande med bagepapir.Bollerne sættes til hævning i 45 minutter, med et viskestykke over.
Burgerbollerne bages
- Rør et æg sammen, og pensle bollerne.Drys sesamfrø henover bollerne.Bollerne bages ved 200 grader i almindelig ovn, i ca. 15 minutter.
Næringsindhold
Kalorier: 331kcal (17%)Kulhydrater: 59g (20%)Protein: 11g (22%)Fedt: 6g (9%)Mættet fedt: 3g (19%)Flerumættet fedt: 0.3gEnkelumættet fedt: 1gTransfedt: 0.1gKolesterol: 16mg (5%)Natrium: 115mg (5%)Kalium: 186mg (5%)Fiber: 6g (25%)Sukker: 4g (4%)Vitamin A: 184IU (4%)Vitamin C: 0.1mgCalcium: 104mg (10%)Iron: 2mg (11%)
Skriv et svar