Brioche burgerboller

Madgryden.dk » Opskrifter » Boller » Brioche burgerboller
Brioche burgerboller
Brioche burgerboller – opskrift på de bedste brioche boller

Brioche burgerboller – opskrift på de bedste brioche boller

Brioche boller er ikke blot en helt almindelig burgerbolle, det er en lækker fransk en af slagsen. Brioche brød er ikke en super sund en af slagsen, da den indeholder en del smør. Men jeg garantere derimod at du får en burger, du sent vil glemme. Dette er ikke uden grund, da flere og flere danskere har denne brioche burgerbolle som deres favorit. De er bløde, de er lækre, og så er de bare helt perfekte til en lækker snasket hjemmelavet brioche burger.
Denne opskrift giver 12 lækre store brioche burgerboller.

Prøv vores opskrift på en fantastisk hjemmelavet burgerdressing

Brioche burgerboller

Brioche burgerboller

Sofus Madsen
opskrift på de bedste brioche boller
5 fra 1 stemme
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 15 minutter
0 minutter
Samlet tid 2 timer 35 minutter
Ret brød
Køkken Fransk
Antal 12 Stk
Kalorier 298 kcal

Ingredienser
  

Brioche burgerboller

Sådan gør du
 

Brioche bolledej

  • Varm mælken til den er fingervarm, ca. 37 grader.
    Kom mælken over i en skål, og rør gær ud i mælken.
    Kom sukker og æg ned i skålen, og rør det det hele godt sammen.
    Kom 400 gram af hvedemel i skålen, og ælt dejen.
    Her kan det anbefales at bruge en røremaskine, og ælt dejen ved lav hastighed i 5 minutter.
    Kom salt i, og ælt dejen i yderligere 5 minutter.
    Smør skæres ud i små firkanter, og dejen æltes i 5 minutter.
    Kom de sidste 100 gram hvedemel i , og ælt det videre i 5 minutter. Når dejen er glat og slipper skålens kant er dejen færdig.
    Stil dejen til hævning i 1 time, med et viskestykke over.

Brioche burgerboller formes

  • Vend dejen til brioche bollerne ud på bordet, og del dejen op i 12 lige store dele.
    Form bollerne og kom dem på en bageplade med bagepapir.
    Kom kun 6 på hver bageplade, da de bliver ret store.
    Læg et viskestykke over burgerbollerne og stil dem til hævning i 1 time.

Brioche burgerboller bages

  • Tændovnen på 200 grader i alm. ovn.
    Sammpisk et æg, og pensl bollerne.
    Drys evt. sesamfrø over bollerne.
    Brioche burgerboller bages i ca. 15 minutter i forvarmet ovn.
    Bollerne er færdige når de er gyldne.
    Stil brioche burgerboller til lidt afkøling på en bagerist.
    Velbekomme.
    brioche burger boller

Nutrition

Kalorier: 298kcalKulhydrater: 37gProtein: 5gFedt: 14gMættet fedt: 9gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 4gTransfedt: 1gKolesterol: 39mgNatrium: 372mgKalium: 83mgFiber: 1gSukker: 5gVitamin A: 439IUVitamin C: 0.003mgCalcium: 26mgIron: 2mg
Søgeord brioche burgerbolle, Brioche burgerboller
Kunne du lide vores opskrift ? Skriv gerne en kommentar eller anmeldelse

Kan man lave brioche burgerboller mere sunde???

Ja. Lav en blanding på 200 gram grov mel, og 300 gram hvedemel. Brug denne blanding i stedet for de 500 gram hvedemel. Så vil du stadig opnå en lækker luftig brugerbolle.

Kan man fryse briocheboller??

Ja du kan sagtens fryse dem, også med et fremragende resultat.
Tag dem blot op, og lad dem optø et. Herefter lunes de blot i ovnen.
Så har du de lækreste lune brioche burgerboller til din hjemmelavede burger.

Hvad er holdbarhed på brioche boller?

Du kan opbevare dem i en lukket pose i 2 dage. Hvis de skal opbevares længere, vil jeg helt klart anbefale dig at frysen dem ned.

Kan jeg lave disse lækre brioche brød uden maskine??

Ja det kan du godt. Men det er ikke sikkert at du vil få den samme luftige resultat, som hvis du bruger en røremaskine.

Kan man koldhæve briocheboller?

Ja det kan du sagtens, dog skal du kun bruge 20 gram gær til denne opskrift. ellers er fremgangsmåden fuldstændig den samme. Dog skal du lige tage bollerne ud af køleskabet, mindst en time før du begynder at forme brioche boller.

Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Sofus Madsen

Skriv en kommentar

Bedøm opskriften med antal stjerner