Brioche burgerboller - En opskrift på usædvanligt delikate og luftige brioche boller. De er ideelle til en lækker hjemmelavet burger.
Brioche boller er ikke blot en helt almindelig burgerbolle, det er en lækker fransk en af slagsen. Brioche brød er ikke en super sund en af slagsen, da den indeholder en del smør. Men jeg garantere derimod at du får en burger, du sent vil glemme. Dette er ikke uden grund, da flere og flere danskere har denne brioche burgerbolle som deres favorit. De er bløde, de er lækre, og så er de bare helt perfekte til en lækker snasket hjemmelavet brioche burger.
Denne opskrift giver 12 lækre store brioche burgerboller.
Prøv vores opskrift på lækre syltede rødløg
Brioche burgerboller
Ingredienser
Brioche burgerboller
- 1,5 dl Sødmælk
- 30 gram Gær
- 50 gram Sukker
- 4 stk Æg
- 500 gram Hvedemel
- 8 gram Flagesalt
- 200 gram Blødt smør (stuetemperatur)
Topping
- Sammenpisket æg
- Sesamfrø
sådan gør du
Brioche bolledej
- Varm mælken til den er fingervarm, ca. 37 grader.Kom mælken over i en skål, og rør gær ud i mælken.
- Kom sukker og æg ned i skålen, og rør det det hele godt sammen.Kom 400 gram af hvedemel i skålen, og ælt dejen.Her kan det anbefales at bruge en røremaskine, og ælt dejen ved lav hastighed i 5 minutter.
- Kom salt i, og ælt dejen i yderligere 5 minutter.Smør skæres ud i små firkanter, og dejen æltes i 5 minutter.
- Kom de sidste 100 gram hvedemel i , og ælt det videre i 5 minutter. Når dejen er glat og slipper skålens kant er dejen færdig.Stil dejen til hævning i 1 time, med et viskestykke over.
Brioche burgerboller formes
- Vend dejen til brioche bollerne ud på bordet, og del dejen op i 12 lige store dele.Form bollerne og kom dem på en bageplade med bagepapir.
- Kom kun 6 på hver bageplade, da de bliver ret store.Læg et viskestykke over burgerbollerne og stil dem til hævning i 1 time.
Brioche burgerboller bages
- Tændovnen på 200 grader i alm. ovn.Sammpisk et æg, og pensl bollerne.Drys evt. sesamfrø over bollerne.
- Brioche burgerboller bages i ca. 15 minutter i forvarmet ovn.Bollerne er færdige når de er gyldne.
- Stil brioche burgerboller til lidt afkøling på en bagerist.Velbekomme.
Ernæringsindhold
Kan man lave brioche burgerboller mere sunde???
Ja. Lav en blanding på 200 gram grov mel, og 300 gram hvedemel. Brug denne blanding i stedet for de 500 gram hvedemel. Så vil du stadig opnå en lækker luftig brugerbolle.
Kan man fryse briocheboller??
Ja du kan sagtens fryse dem, også med et fremragende resultat.
Tag dem blot op, og lad dem optø et. Herefter lunes de blot i ovnen.
Så har du de lækreste lune brioche burgerboller til din hjemmelavede burger.
Hvad er holdbarhed på brioche boller?
Du kan opbevare dem i en lukket pose i 2 dage. Hvis de skal opbevares længere, vil jeg helt klart anbefale dig at frysen dem ned.
Kan jeg lave disse lækre brioche brød uden maskine??
Ja det kan du godt. Men det er ikke sikkert at du vil få den samme luftige resultat, som hvis du bruger en røremaskine.
Kan man koldhæve briocheboller?
Ja det kan du sagtens, dog skal du kun bruge 20 gram gær til denne opskrift. ellers er fremgangsmåden fuldstændig den samme. Dog skal du lige tage bollerne ud af køleskabet, mindst en time før du begynder at forme brioche boller.
Skriv et svar