Varm mælken til den er fingervarm, ca. 37 grader.Kom mælken over i en skål, og rør gær ud i mælken.
Kom sukker og æg ned i skålen, og rør det det hele godt sammen.Kom 400 gram af hvedemel i skålen, og ælt dejen.Her kan det anbefales at bruge en røremaskine, og ælt dejen ved lav hastighed i 5 minutter.
Kom salt i, og ælt dejen i yderligere 5 minutter.Smør skæres ud i små firkanter, og dejen æltes i 5 minutter.
Kom de sidste 100 gram hvedemel i , og ælt det videre i 5 minutter. Når dejen er glat og slipper skålens kant er dejen færdig.Stil dejen til hævning i 1 time, med et viskestykke over.
Brioche burgerboller formes
Vend dejen til brioche bollerne ud på bordet, og del dejen op i 12 lige store dele.Form bollerne og kom dem på en bageplade med bagepapir.
Kom kun 6 på hver bageplade, da de bliver ret store.Læg et viskestykke over burgerbollerne og stil dem til hævning i 1 time.
Brioche burgerboller bages
Tændovnen på 200 grader i alm. ovn.Sammpisk et æg, og pensl bollerne.Drys evt. sesamfrø over bollerne.
Brioche burgerboller bages i ca. 15 minutter i forvarmet ovn.Bollerne er færdige når de er gyldne.
Stil brioche burgerboller til lidt afkøling på en bagerist.Velbekomme.