Koldhævede boller


Koldhævede boller – Bedste opskrift på langtidshævede boller
Koldhævede boller er ret geniale, da dejen kan laves dagen før. Så bagningen af de frisk bagte langtidshævede boller aldrig bliver en stressede omgang. Det eneste du mangler om morgenen når du står op, er blot at lægge boller over på en bradepande og bage dem. så har du de lækreste hjemmebagte boller.
Kan kun sige prøv dem endelig, vi elsker dem i hvert fald herhjemme.
Denne opskrift giver ca. 12 lækre langtidshævet hjemmebagte boller.
Server dem lune med koldt smør.
Prøv også vores lækre opskrift på Chokoladeboller

Koldhævede boller
Ingredienser
- 5 dl Lunkent vand
- 10 gram Gær
- 1 tsk Sukker
- 2 tsk Groft salt
- 500 gram Hvedemel
- 100 gram Durummel
Sådan gør du
koldhævet bolledej
- Kom vand og gær ned i en skål, og rør gæren ud.De øvrige ingredienser kommes i og rør dejen sammen.Dæk skålen til og sæt de langtidshævede boller på køl i mindst 6 timer.De langtidshævede boller kan stå på køl i op til 3 dage.
Koldhævede boller bages
- Tænd ovnen på 220 grader i alm. ovn:Bollerne placeres på en bageplade med en grydeske.Når ovnen er varmet op på de 220 grader, sættes de koldhævede boller ind i ovnen.Bag bollerne i ca. 15 minutter.De koldhævede boller er gennembagte når de har en gylden overflade.Når bollerne er færdige ligges de over på bageristen.server de koldhævede boller lune.Velbekomme.
Nutrition
Tips til koldhævede boller
Hvis du er lidt i tvivl om dejen er for tynd, kan du faktisk med et lille nemt trick, se om dejen er som den skal være, eller om der skal mere mel i. Sæt blot en grydeske ned igennem dejen, kan den stå af sig selv, er dejen helt som den skal være, og der skal ikke mere mel i.
Boller uden at koldhæve først
Hvis du ønsker at bage de koldhævede boller uden at koldhæve først, kan dette naturligvis sagtens lade sig gøre. I stedet for 10 gram gær, kommer du blot 25 gram gær i opskriften. Stil bollerne til hævning i 90 minutter ved stuetemperatur.
Langtidshævede dej til flere dage ??
Hvis du ønsker at lave dej til flere dage, kan dette lade sig gøre med koldhævede boller.
Dejen til langtidshævede boller, kan holde sig op til 3 dage i køleskabet. Da der ikke er særlig meget gær i opskriften, vil dejen ikke falde sammen. Så der er ingen problem i at lave en portion dej, så du er reddet nybagte boller hele weekenden.
Koldhævede boller vs. brusebadsboller
Vidste du at de koldhævede boller også bliver kaldt brusebadsboller?
Det gør de fordi du lige kan nå at tage et bad inden de langtidshævet boller er færdig bagte.