Koldhævede boller

Madgryden.dk » Opskrifter » Boller » Koldhævede boller
Koldhævede boller opskrift - de bedste og nemmeste langtidshævede boller
De bedste og nemmeste langtidshævede boller

Koldhævede boller – Bedste opskrift på langtidshævede boller

Koldhævede boller er ret geniale, da dejen kan laves dagen før. Så bagningen af de frisk bagte langtidshævede boller aldrig bliver en stressede omgang. Det eneste du mangler om morgenen når du står op, er blot at lægge boller over på en bradepande og bage dem. så har du de lækreste hjemmebagte boller.
Kan kun sige prøv dem endelig, vi elsker dem i hvert fald herhjemme.
Denne opskrift giver ca. 12 lækre langtidshævet hjemmebagte boller.
Server dem lune med koldt smør.

Prøv også vores lækre opskrift på Chokoladeboller

koldhævede boller

Koldhævede boller

Sofus Madsen
Lækre langtidshævede boller
5 fra 1 stemme
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 20 minutter
0 minutter
Samlet tid 10 timer
Ret brød
Køkken dansk
Antal 12 Stk
Kalorier 168 kcal

Ingredienser
  

Sådan gør du
 

koldhævet bolledej

  • Kom vand og gær ned i en skål, og rør gæren ud.
    De øvrige ingredienser kommes i og rør dejen sammen.
    Dæk skålen til og sæt de langtidshævede boller på køl i mindst 6 timer.
    De langtidshævede boller kan stå på køl i op til 3 dage.

Koldhævede boller bages

  • Tænd ovnen på 220 grader i alm. ovn:
    Bollerne placeres på en bageplade med en grydeske.
    Når ovnen er varmet op på de 220 grader, sættes de koldhævede boller ind i ovnen.
    Bag bollerne i ca. 15 minutter.
    De koldhævede boller er gennembagte når de har en gylden overflade.
    Når bollerne er færdige ligges de over på bageristen.
    server de koldhævede boller lune.
    Velbekomme.

Nutrition

Kalorier: 168kcalKulhydrater: 35gProtein: 7gFedt: 1gMættet fedt: 0.04gFlerumættet fedt: 0.1gEnkelumættet fedt: 0.04gNatrium: 67mgKalium: 87mgFiber: 4gSukker: 0.1gVitamin C: 0.001mgCalcium: 32mgIron: 1mg
Søgeord koldhævede boller, langtidshævede boller
Kunne du lide vores opskrift ? Skriv gerne en kommentar eller anmeldelse


Tips til koldhævede boller

Hvis du er lidt i tvivl om dejen er for tynd, kan du faktisk med et lille nemt trick, se om dejen er som den skal være, eller om der skal mere mel i. Sæt blot en grydeske ned igennem dejen, kan den stå af sig selv, er dejen helt som den skal være, og der skal ikke mere mel i.

Boller uden at koldhæve først

Hvis du ønsker at bage de koldhævede boller uden at koldhæve først, kan dette naturligvis sagtens lade sig gøre. I stedet for 10 gram gær, kommer du blot 25 gram gær i opskriften. Stil bollerne til hævning i 90 minutter ved stuetemperatur.

Langtidshævede dej til flere dage ??

Hvis du ønsker at lave dej til flere dage, kan dette lade sig gøre med koldhævede boller.
Dejen til langtidshævede boller, kan holde sig op til 3 dage i køleskabet. Da der ikke er særlig meget gær i opskriften, vil dejen ikke falde sammen. Så der er ingen problem i at lave en portion dej, så du er reddet nybagte boller hele weekenden.

Koldhævede boller vs. brusebadsboller

Vidste du at de koldhævede boller også bliver kaldt brusebadsboller?
Det gør de fordi du lige kan nå at tage et bad inden de langtidshævet boller er færdig bagte.




Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Sofus Madsen

Skriv en kommentar

Bedøm opskriften med antal stjerner