Burgerboller

Madgryden.dk » Opskrifter » Boller » Burgerboller
burgerboller
Burgerboller – Sådan laver du de bedste hjemmebagte boller

Burgerboller – Nem opskrift på Lækre luftige boller til din burger.

Her får min bedste opskrift på lækre nemme og hurtige burgerboller, som gør enhver burger fuldendt. De er nemme at lave, og når du først har prøvet at bage dem selv, køber du aldrig igen boller til din burgere. I opskriften bruger jeg 250 gram ølandshvede, dette gør jeg for at gøre bollerne lidt mere sunde. Men syntes du ikke rigtig om ølandshvede, kan du sagtens bruge almindelig hvedemel i stedet for. Jeg garantere din for lige meget hvad, så får du stadig de bedste burgerboller til din burger.
Denne opskrift giver ca. 12 stk, selvfølgelig afhængig af hvor store du ønsker burgerbollerne skal være.

Prøv også vores lækre opskrift på de nemme luftige Brioche burgerboller.

burgerboller

Burgerboller

Sofus Madsen
Nem opskrift på Lækre luftige boller til din burger.
5 fra 1 stemme
Forb. tid 1 time 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
0 minutter
Samlet tid 1 time 30 minutter
Ret brød
Køkken dansk
Antal 12 Stk
Kalorier 331 kcal

Ingredienser
  

Burgerboller

Pensling og drys

Sådan gør du
 

Burgerboller

  • Mælken varmes op til det er lillefingervarm.
    Hæld mælken over i en skål og smuldre gær ned i mælken, og rør det ud.
    300 gram af hvedemel tilsættes, og rør det hele rigtig godt rundt.
    Alle ingredienserne undtaget smør tilsættes, og røres sammen til en fast masse.
    Tilsæt til sidst smør, og rør det hele sammen i 10 minutter.
    Stil dejen til hævning i 30 minutter, med et viskestykke over.

Burgerboller formes

  • Dejen deles ud i 12 lige store burgerboller.
    Placer dem på en bradepande med bagepapir.
    Bollerne sættes til hævning i 45 minutter, med et viskestykke over.

Burgerboller bages

  • Rør et æg sammen, og pensle bollerne.
    Drys sesamfrø henover bollerne.
    bag burgerboller ved 200 grader i almindelig ovn, i ca. 15 minutter.
    burgerboller

Nutrition

Kalorier: 331kcalKulhydrater: 59gProtein: 11gFedt: 6gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 0.3gEnkelumættet fedt: 1gTransfedt: 0.1gKolesterol: 16mgNatrium: 115mgKalium: 186mgFiber: 6gSukker: 4gVitamin A: 184IUVitamin C: 0.1mgCalcium: 104mgIron: 2mg
Søgeord burgerboller
Kunne du lide vores opskrift ? Skriv gerne en kommentar eller anmeldelse

Holdbarhed på hurtige burgerboller

Skulle du have nogle boller i overskud, kan du komme dem i en pose, her kan de holde sig i 3 dage. Ønskes du at gemme dem i længere tid, kan de fryse dem ned i en pose. Ved at fryse dem ned, kan de holde sig i ca. 5 mdr.

Tilbehør

Når du skal bygge din burger, er der nogle ting jeg syntes der skal være i en burger. Først plejer jeg at smøre mine burgerboller med miracle whip, derefter kommer jeg min hjemmelavede Burgerdressing på. Når det er på kommer min burgermed en skive ost i, og så kommer noget frisk salat, syltede agurker, 3 skiver tomat og til sidst kommer prikken over i’et bacon, her er jeg sjældent god til at spare 🙂 og så slutter jeg af med overdelen af min boller. Men inden burgeren kan nydes, skal der selvfølgelig lige lidt pomfritter til. Her plejer jeg at lave mine egne pomfritter, som du lige får opskriften på her

Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Sofus Madsen

Skriv en kommentar

Bedøm opskriften med antal stjerner