Æbleskiver

Madgryden.dk » Opskrifter » Hovedretter » Æbleskiver

Æbleskiver med kærnemælk – Bedste opskrift – Madgryden.dk

Æbleskiver med kærnemælk er en af de helt store klassikere, Som vi alle kender fra vores barndom. Opskriften er en helt klassisk et af slagsen, og bliver selvfølgelig bagt i støbejerns æbleskivepande.

Støbejernsmodellen er en del tungere end de andre modeller der findes på markedet, men jeg syntes det er den der fungere bedst. Den står solidt på kogepladen, og så kan den bruges til induktionskogeplader.

Når Jeg står og bager denne æbleskive opskrift, vender jeg dem altid med en kødnål. Det syntes jeg fungere bedst, da det er meget nemmere at styre end en strikkepind. Hvis du skal lave en større portion, kan du holde dem varme i ovnen. Start ovnen på 100 grader almindelig ovn, og læg et stykke staniol over de færdigbagte æble skiver.
Denne opskrift på hjemmelavet æbleskiver giver 40 stk. Regn med ca. 6 stk pr. person.

Prøv også vores lækre opskrift på Norske klejner – 20 stk skønne klejner

æbleskiver med kærnemælk

Æbleskiver med kærnemælk

Sofus Madsen
Her får du min bedste opskrift på de bedste gammeldags æbleskiver. Meget nem opskrift, som er lige at gå til.
5 fra 1 stemme
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 45 minutter
Ret Dessert, Hovedret
Køkken dansk
Antal 40 stk
Kalorier 78 kcal

Ingredienser
  

Æbleskiver

Til stegning af æbleskiverne

Sådan gør du
 

Æbleskivedej

  • Hvedemel, citronskal, citronsaft, sukker, kardemomme, natron og salt kommes ned i en skål og piskes godt sammen.
    Æggene deles, æggeblommerne kommes i skålen med melblandingen.
    Æggehviderne kommes i en anden skål, Æggehviderne skal bruges senere.
    Kom kærnemælk ned til melblandingen og kærnemælken, og pisk det rigtig godt sammen.
    Tilsæt det smeltede smør, imens du pisker det hele godt sammen.
    Æggehviderne piskes stive, og vendes forsigtigt rundt i dejen.
    Kom den færdige æggeskivedej over i en kande, så det nemmere at laveæbleskiverne.

Æbleskiver

  • Varm æbleskivepanden op ved jævn varme, og lad den bliver godt varm.
    Skær smør ud i små tern ca. 5x 5 mm, og kom et ned i hvert af hullerne.
    Fyld nu hullerne ¾ op med dej, og bag dem.
    Vend æbleskiverne en kvart omgang med en kødnål, og fyld lidt mere æbleskivedej i og vend dem helt rundt.
    Bag nu æbleskiverne færdige, Vend dem gerne flere gange undervejs.
    Server dem varme med flormelis og marmelade.
    Velbekomme.
    æbleskiver med kærnemælk

Noter

Hold de hjemmelavet æbleskiver varme i ovnen, ved 100 grader i almindelig ovn. Læg et stykke stanniol over æbleskiverne, så de ikke får direkte varme.

Nutrition

Kalorier: 78kcalKulhydrater: 10gProtein: 2gFedt: 4gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 0.1gEnkelumættet fedt: 1gTransfedt: 0.1gKolesterol: 10mgNatrium: 65mgKalium: 43mgFiber: 1gSukker: 1gVitamin A: 115IUVitamin C: 0.03mgCalcium: 33mgIron: 0.3mg
Søgeord æbleskiver, æbleskiver med kærnemælk
Kunne du lide vores opskrift ? Skriv gerne en kommentar eller anmeldelse

Holdbarhed på æbleskiver opskrift

Når du har bagt denne æbleskive opskrift, kan de holde sig i køleskabet i 3 dage. Hvis du kommer dem i fryseren kan de holde sig i 3 måneder.

Sådan opvarmer du æbleskiverne

Optøede hjemmelavet æbleskiver varmes i ovnen ved 220 grader i almindelig ovn. Læg æblerneskiverne i et lag, i et ildfast fad. Kom alufolie henover æbleskiverne, og stil fadet på midterste rille. Bag dem først med alufolie i 10 minutter, herefter fjernes alufolie og de bages videre i 5 minutter.

Frosne hjemmelavet æbleskiver varmes i ovnen ved 220 grader i almindelig ovn. Læg æblerneskiverne i et lag, i et ildfast fad. Kom alufolie henover æbleskiverne, og stil fadet på midterste rille. De skal i først bages i 15 minutter med alufolie, herefter fjernes alufolie og de bages videre 5 minutter.

Antal æbleskiver med kærnemælk pr. person

i Gennemsnit spiser hver person ca. 6 æbleskiver med kærnemælk, nogle spiser flere og andre spiser lidt mindre.

Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Sofus Madsen

Skriv en kommentar

Bedøm opskriften med antal stjerner