• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madgryden.dk
  • Madgryden
  • Opskrifter
  • Om Madgryden.dk
  • Privatlivspolitik

Æbleskiver – opskrift på gammeldags æbleskiver med kærnemælk

Af Sofus Madsen Skriv kommentar

  • Del på facebook
  • Syntes godt om
  • Twitter
  • Pinterest
  • Print
  • Elsker
Æbleskiver - opskrift på gammeldags æbleskiver med kærnemælk
Æbleskiver – opskrift på gammeldags æbleskiver med kærnemælk

Æbleskiver – Som bliver lækre og luftige
Herhjemme er det et sikkert hit, og børnene elsker dem.
Når du bager dem, så brug rigtig smør.
Det giver lige det sidste til at de bliver endnu bedre.
Når du skal vende æbleskiverne, vil jeg anbefale dig at vende dem med en kødnål.
Når de er færdige sættes de ind i ovnen, så de kan holder sig varme.
Da det godt kan tage lidt tid at bage dem alle sammen.
Æbleskiverne serveres med flormelis, og din ynglings marmelade.

Prøv også vores nemme opskrift på jordbærmarmelade, som passer perfekt til æbleskiverne

æbleskiver

Æbleskiver – opskrift på gammeldags æbleskiver med kærnemælk

Sofus Madsen
Den gode gamle dags opskrift på æbleskiver
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Opskrift Del på facebook
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 30 min
0 min
Samlet tid 40 min
Ret Hovedret
Køkken dansk
Antal 4 Personer
Kalorier 473 kcal
Hold skærmen tændt mens du laver mad

Ingredienser
  

  • 250 gram Hvedemel
  • 0,25 tsk Salt
  • 0,5 tsk Natron
  • 1 stk Revet skal fra en citron
  • 1 spsk Vaniljesukker
  • 1,5 tsk Kardemomme
  • 1 spsk Sukker
  • 4 dl Kærnemælk
  • 100 gram Smeltet smør
  • 3 stk Æg

Sådan gør du
 

Dejen

  • Kom hvedemel, salt, natron og citronskal, vaniljesukker, kardemomme og sukker ned i en skål, og bland det godt sammen.
    Æggene deles, Æggeblommerne kommes over i melblanding og æggehviderne kommes i en ny skål.
    Pisk æggeblommerne, kærnemælk  og melblandingen godt sammen.
    Det smeltede smør kommes over i dejen, og det hele røres godt sammen.
    Æggehviderne piskes stive, og kommes over i dejen.
    Det hele vendes nu stille og roligt rundt, med en dejskraber.
    Dejen kommes i en kande.
    Det er meget nemmere at styre, når du skal i gang med at bage æbleskiverne.

Bagningen

  • Ovnen tændes på 100 grader, og et fad kommes ind på midterste rille.
    Den skal du bruge til æbleskiverne, så de kan holdes varme.
    Tænd kogepladen, og sæt den på middelvarme.
    Æbleskivepanden sættes over på kogepladen med lidt smør i hullerne, lad den endelig blive rigtig godt varm.
    Når æbleskivepanden er blevet varm, påbegyndes bagningen af æbleskiverne.
    Hullerne fyldes ¾ op.
    Vend æbleskiver med en kødnål, så de står på højkant.
    Du må gerne vende dem med jævne mellemrum.
    Når æbleskiverne er færdige, kommes de over på fadet inde i ovnen.
    Æbleskiverne serveres med flormelis, og din ynglings marmelade.
    Velbekomme.

Næringsindhold

Kalorier: 473kcal (24%)Kulhydrater: 53g (18%)Protein: 10g (20%)Fedt: 24g (37%)Mættet fedt: 15g (94%)Flerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 6gTransfedt: 1gKolesterol: 68mg (23%)Natrium: 327mg (14%)Kalium: 213mg (6%)Fiber: 2g (8%)Sukker: 6g (7%)Vitamin A: 794IU (16%)Vitamin C: 0.1mgCalcium: 132mg (13%)Iron: 3mg (17%)
Søgeord æbleskiver
Madgryden.dk
Madgryden.dk
Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Tjek din indbakke eller spam mappe for at bekræfte din tilmelding.

  • Del på facebook
  • Syntes godt om
  • Twitter
  • Pinterest
  • Print
  • Elsker

Skrevet i: Hovedretter Tags: aebleskiver opskrift, hjemmelavede æbleskiver, hjemmelavet æbleskiver, opskrift på æbleskiver, opskrift æbleskiver, verdens bedste æbleskiver, æbleskive opskrift, æbleskiver

Startsite.dk – Nyhedsoverblik, links og meget mere.

Previous Post: « Pandekager
Next Post: Frikadeller »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften med antal stjerner




Primær Sidebar

Følg os

Følg os på Facebook

Footer

Rettigheder

Kopiering fra Madgryden.dk må kun finde sted af uddannelsesinstitutioner, offentlige og private virksomheder, som har lavet en aftale med Copydan. Du må meget gerne linke til madgrydens indhold.

Copyright © 2023 Madgryden.dk