Norske klejner – 20 stk skønne klejner

Madgryden.dk » Opskrifter » Kage » Norske klejner – 20 stk skønne klejner
Norske klejner – Meget nem opskrift på 20 stk skønne klejner
Meget nem opskrift på 20 stk skønne klejner

Norske klejner – Nem opskrift på 20 stk skønne klejner

Norske klejner er noget de fleste kender i Danmark.
Hvert år laver os i norden dem i massevis, og de smager helt vil fantatisk.
Navnet norske klejner, vides ikke hvor kommer fra.
Men mon ikke at det har noget med det tyske at gøre (klein).
Jeg elsker klejner, og kan simpelthen ikke få nok af dem.
I min opskrift har jeg valgt at bruge revet citronskal, det syntes jeg
giver klejnerne en fantastisk smag.

Når jeg koger klejnerne, bruger jeg altid solsikkeolie.
Det syntes jeg fungerer rigtig godt.
Det er meget vigtigt at du kommer ingredienserne i, i den rækkefølge
Jeg har skrevet, ellers kan dejen bliver ødelagt.

Ellers er der ikke meget andet end at sige, nyd dem varme eller kolde.
De norske klejner smager ligeså fantastik dagen efter.

Skulle du ønske at fryse dem ned, så lad være med at kog dem inden.
Når du så tager dem op igen, så kog dem når de lige er optøet.

Prøv også vores opskrift på lækre sprøde jødekager

norske klejner

Norske klejner – 20 stk skønne klejner

Sofus Madsen
lækre svampede norske klejnjer
5 fra 2 stemmer
Forb. tid 2 timer
Tilb. tid 1 minute
0 minutter
Samlet tid 2 timer
Ret kage
Køkken dansk
Antal 20 Stk
Kalorier 625 kcal

Ingredienser
  

Norske klejner

Kogning af norske klejner

Citronglasur

Sådan gør du
 

Dej til norske klejner

  • Smelt smørret i en gryde, og til kærnemælken til den er fingervarm.
    Gæren røres ud, og kommes over i en skål.
    Sukker kommes i skålen, og røres godt ud.
    Revet citronskal fra en hel citron.
    Pres citronen, kom det i skålen og rør det godt ud.
    Vaniljesukker og kardemomme tilsættes, og røres godt ud i skålen.ca. 300 gram hvedemel kommes i skålen, og røres godt ud.
    Æg og salt kommes i, og røres rigtig godt ud.
    Ælt dejen godt, og tilsæt lidt efter lidt mere mel, dejen skal være smidig og blank.
    Det er ikke sikkert at du får brug for alt melet, så hold lidt igen.
    Læg et stykke håndklæde over dejen, og lad den hæve i ca. 1time på køkkenbordet.

De norske klejner formes

  • Slådejen ud og rul den ud i en 5 mm tykkelse.
    Skær dejen ud i firkanter på 5 x 10 cm, med en klejnespor eller en kniv.
    Lav et snit lidt i midten af firkanten, og træk den ene af klejnen igennem snittet.
    Læg den over på en bageplade.
    De skal nu stå og hæve i ca. 30 minutter, med et stykke viskestykke over.

Kogning af de norske klejner

  • Solsikkeolien varmes op i en gryde.
    Før du koger de norske klejner, skal olien have en temperatur på 180 grader.
    Du kan tjekke om temperaturen er god, ved at stikke en tændstik ned i olien.
    Hvis det syder omkring den med det samme, så er du klar til at fritere dine norske klejner.
     
    Klejnerne koges lysebrune, ca. 30 sekunder på hver side.
    Læg dem efterfølgende over på et stykke køkkenrulle.

Sådan laver du citronglasur

  • Komflormelis, citronsaft og gul frugtfarve i en lille skål, og rør det rigtig godt sammen.
    Pynt de afkølede norske klejner, og nyd dem frisklavede og lune.
    Velbekomme.

Nutrition

Kalorier: 625kcalKulhydrater: 33gProtein: 5gFedt: 54gMættet fedt: 7gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 43gTransfedt: 0.1gKolesterol: 10mgNatrium: 52mgKalium: 65mgFiber: 3gSukker: 12gVitamin A: 125IUVitamin C: 0.04mgCalcium: 39mgIron: 1mg
Søgeord norske klejner
Kunne du lide vores opskrift ? Skriv gerne en kommentar eller anmeldelse
Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Sofus Madsen

Skriv en kommentar

Bedøm opskriften med antal stjerner