• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madgryden.dk
  • Madgryden
  • Opskrifter
  • Om Madgryden.dk
  • Privatlivspolitik

Norske klejner – 20 stk skønne klejner

Af Sofus Madsen Skriv kommentar

  • Del på facebook
  • Syntes godt om
  • Twitter
  • Pinterest
  • Print
  • Elsker
Madgryden.dk » Opskrifter » Kage » Norske klejner – 20 stk skønne klejner
Norske klejner – Meget nem opskrift på 20 stk skønne klejner
Meget nem opskrift på 20 stk skønne klejner

Norske klejner – Nem opskrift på 20 stk skønne klejner

Norske klejner er noget de fleste kender i Danmark.
Hvert år laver os i norden dem i massevis, og de smager helt vil fantatisk.
Navnet norske klejner, vides ikke hvor kommer fra.
Men mon ikke at det har noget med det tyske at gøre (klein).
Jeg elsker klejner, og kan simpelthen ikke få nok af dem.
I min opskrift har jeg valgt at bruge revet citronskal, det syntes jeg
giver klejnerne en fantastisk smag.

Når jeg koger klejnerne, bruger jeg altid solsikkeolie.
Det syntes jeg fungerer rigtig godt.
Det er meget vigtigt at du kommer ingredienserne i, i den rækkefølge
Jeg har skrevet, ellers kan dejen bliver ødelagt.

Ellers er der ikke meget andet end at sige, nyd dem varme eller kolde.
De norske klejner smager ligeså fantastik dagen efter.

Skulle du ønske at fryse dem ned, så lad være med at kog dem inden.
Når du så tager dem op igen, så kog dem når de lige er optøet.

Prøv også vores opskrift på lækre sprøde jødekager

norske klejner

Norske klejner – 20 stk skønne klejner

Sofus Madsen
lækre svampede norske klejnjer
5 fra 2 stemmer
Udskriv Del på facebook
Forb. tid 2 t
Tilb. tid 1 min
0 min
Samlet tid 2 t
Ret kage
Køkken dansk
Antal 20 Stk
Kalorier 625 kcal
Hold skærmen tændt mens du laver mad

Ingredienser
  

Norske klejner

  • 80 gram Smør
  • 3 dl Kærnemælk
  • 35 gram Gær
  • 70 gram Sukker
  • 1 stk Revet skal fra en citron
  • 1 stk Presset citron
  • 0,5 tsk Vaniljepulver
  • 1 spsk Vaniljesukker
  • 0,5 tsk Stødt kardemomme
  • 1 stk Æg
  • 600 gram Hvedemel
  • 0,5 tsk Salt

Kogning af norske klejner

  • 10 dl Solsikkeolie

Citronglasur

  • 150 gram Flormelis
  • 1 knivspids Pastafarve (gul)
  • citronsaft

Sådan gør du
 

Dej til norske klejner

  • Smelt smørret i en gryde, og til kærnemælken til den er fingervarm.
    Gæren røres ud, og kommes over i en skål.
    Sukker kommes i skålen, og røres godt ud.
    Revet citronskal fra en hel citron.
    Pres citronen, kom det i skålen og rør det godt ud.
    Vaniljesukker og kardemomme tilsættes, og røres godt ud i skålen.ca. 300 gram hvedemel kommes i skålen, og røres godt ud.
    Æg og salt kommes i, og røres rigtig godt ud.
    Ælt dejen godt, og tilsæt lidt efter lidt mere mel, dejen skal være smidig og blank.
    Det er ikke sikkert at du får brug for alt melet, så hold lidt igen.
    Læg et stykke håndklæde over dejen, og lad den hæve i ca. 1time på køkkenbordet.

De norske klejner formes

  • Slådejen ud og rul den ud i en 5 mm tykkelse.
    Skær dejen ud i firkanter på 5 x 10 cm, med en klejnespor eller en kniv.
    Lav et snit lidt i midten af firkanten, og træk den ene af klejnen igennem snittet.
    Læg den over på en bageplade.
    De skal nu stå og hæve i ca. 30 minutter, med et stykke viskestykke over.

Kogning af de norske klejner

  • Solsikkeolien varmes op i en gryde.
    Før du koger de norske klejner, skal olien have en temperatur på 180 grader.
    Du kan tjekke om temperaturen er god, ved at stikke en tændstik ned i olien.
    Hvis det syder omkring den med det samme, så er du klar til at fritere dine norske klejner.
     
    Klejnerne koges lysebrune, ca. 30 sekunder på hver side.
    Læg dem efterfølgende over på et stykke køkkenrulle.

Sådan laver du citronglasur

  • Komflormelis, citronsaft og gul frugtfarve i en lille skål, og rør det rigtig godt sammen.
    Pynt de afkølede norske klejner, og nyd dem frisklavede og lune.
    Velbekomme.

Næringsindhold

Kalorier: 625kcal (31%)Kulhydrater: 33g (11%)Protein: 5g (10%)Fedt: 54g (83%)Mættet fedt: 7g (44%)Flerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 43gTransfedt: 0.1gKolesterol: 10mg (3%)Natrium: 52mg (2%)Kalium: 65mg (2%)Fiber: 3g (13%)Sukker: 12g (13%)Vitamin A: 125IU (3%)Vitamin C: 0.04mgCalcium: 39mg (4%)Iron: 1mg (6%)
Søgeord norske klejner
  • Kærnemælkshorn med marcipanremonce
  • Æblecrumble
  • Citronmåne
  • Kærnemælkshorn med hindbærremonce
  • Jordbærmilkshake
Madgryden.dk
Madgryden.dk
Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Tjek din indbakke eller spam mappe for at bekræfte din tilmelding.

  • Del på facebook
  • Syntes godt om
  • Twitter
  • Pinterest
  • Print
  • Elsker

Skrevet i: Kage Tags: norske klejner

Startsite.dk – Nyhedsoverblik, links og meget mere.

Previous Post: « Risalamande
Next Post: Æbleskiver med kærnemælk – gammeldags opskrift »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften med antal stjerner




Primær Sidebar

Følg os

Følg os på Facebook

Footer

Rettigheder

Kopiering fra Madgryden.dk må kun finde sted af uddannelsesinstitutioner, offentlige og private virksomheder, som har lavet en aftale med Copydan. Du må meget gerne linke til madgrydens indhold.

Copyright © 2023 Madgryden.dk