
Træstammer opskrift – lav de bedste hjemmelavede træstammer! Perfekt til at bruge kagerester og smager bedre end bagerens. Få opskriften her!
Jeg må nok indrømme, at jeg har en svaghed for kage – og træstammer er ingen undtagelse! Der er bare noget uimodståeligt over den bløde, smagfulde kagemasse, der er omfavnet af et tyndt lag marcipan og dyppet i chokolade. Heldigvis er det en fantastisk måde at bruge kagerester på, så intet går til spilde.
Faktisk er jeg så vild med idéen, at jeg ofte køber en Too Good To Go-pose i håb om at finde lækkert wienerbrød eller andre kagerester, som kan forvandles til en ny portion hjemmelavede træstammer. Det er både bæredygtigt og en fantastisk undskyldning for at nyde endnu flere af disse lækre små kager.
Den bedste opskrift på træstammer – bedre end bagerens!
Hvis du elsker træstammer, vil du blive begejstret for denne opskrift! Jeg tør næsten garantere, at de smager endnu bedre end dem, du kan købe hos din lokale bager. En af hemmelighederne? Smørcreme! Hvis du ikke er så vild med smørcreme, kan du sagtens undlade den, men efter min mening giver den træstammerne det sidste, lækre touch.
Denne opskrift giver ca. 10 hjemmelavede træstammer, der smelter på tungen og imponerer både familie og gæster.
Træstammer
Ingredienser
Træstammer
Smørcreme
- 50 gram Blødt smør
- 50 gram Flormelis
- 0,5 tsk Vaniljesukker
Overtræk
- 125 gram Marcipan
- 100 gram Smeltet chokolade
sådan gør du
Træstammer
- Smuldre chokoladekage og wiennerbrød ned i en foodprocessor, og kør lidt med foodprocessoren.
- Kom marmelade (vi brugte jordbærmarmelade, men du kan du bruge den marmelade du har hjemme) , kakaopulver, revet marcipan og romessens ned til kagen og kør foodprocessoren til det hele er rigtig godt blandet sammen.
- Smag til med romessens, til du har den ønskede smag til din træstamme.Del massen i 2, og rul den ud til 2 pølser. Kom de 2 pølser over på et skærebræt, og sæt dem på køl i ca. 1 time.
Smørcreme til træstammer
- Pisk smørret luftigt i en skål.tilsæt forsigtigt fllormelis og vaniljesukker lidt af gange, mens der piskes.Smørcremen er klar, når den er glat.
Overtræk til træstammer
- Drys flormelis ud på bordet.Rul marcipanen ud til en stor firkant, Så det passer til længden på de 2 pølser.Smelt chokoladen over et vandbad.
Træstammerne færdiggøres
- Fordel smørcremen udover de 2 pølser.Kom forsigtig marcipan omkring træstammerne.Skær træstammerne ud i passende størrelser.
- Dyb enderne i det smeltede chokolade, og læg dem over på et stykke bagepapir.Træstammerne lægges i et lufttæt beholder i køleskabet.Velbekomme.
Ernæringsindhold
Holdbarhed på træstammer opskrift
Når du er færdig med at lave de lækre hjemmelavede træstammer kage, skal de i en lufttæt beholder. Derefter sættes de ind i køleskabet. I køleskabet kan de holde sig i ca. 1 uge. Hvis du ikke har smørcreme i træstammerne, kan du også fryse dem ned. I fryseren kan de holde sig i ca. 3 mdr. Når træstammer skal bruges, tage de op dagen før fra fryseren, og optøes ved stuetemperatur.
Sådan smeltes chokolade over et vandbad
Fyld en gryde halvt op med vand og varm vandet op. temperaturen skal ligge lige under kogepunktet. Hak det mørke chokolade, og kom i en skål som passer til gryden. Her er det vigtigt at skålen ikke kommer til at ramme vandet, da det kun er dampen der må smelte chokolade.
Rør i skålen, så chokoladens smeltes ensartet. Når chokoladen er smeltet, er det klar til dine træstammer.
Prøv nogle af vores andre lækre opskrifter:
Søren ryges kringle - opskrift på den bedste hjemmebagt kringle
Citronmåne - Danmarks bedste opskrift på citronkage
Mazarinkage - Opskrift på nem og klassisk mazarintærte
Marengskys - Sådan laver du de lækreste kyskager
Kokostoppe - Sådan laves de bedste kokosmakroner
Skriv et svar