• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Madgryden.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Om os
menu icon
go to homepage
  • Forside
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Om os
search icon
Homepage link
  • Forside
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Om os
×
Forside » Opskrifter » Kage » Træstammer - Opskrift på den bedste træstamme med smørcreme

Træstammer - Opskrift på den bedste træstamme med smørcreme

Af Sofus Madsen Skriv kommentar

træstammer
Træstammer - opskrift på den bedste træstamme med smørcreme

Oversigt

Toggle
  • Træstammer opskrift – lav de bedste hjemmelavede træstammer! Perfekt til at bruge kagerester og smager bedre end bagerens. Få opskriften her!
    • Den bedste opskrift på træstammer – bedre end bagerens!
    • Træstammer
    • Holdbarhed på træstammer opskrift

Træstammer opskrift – lav de bedste hjemmelavede træstammer! Perfekt til at bruge kagerester og smager bedre end bagerens. Få opskriften her!

Jeg må nok indrømme, at jeg har en svaghed for kage – og træstammer er ingen undtagelse! Der er bare noget uimodståeligt over den bløde, smagfulde kagemasse, der er omfavnet af et tyndt lag marcipan og dyppet i chokolade. Heldigvis er det en fantastisk måde at bruge kagerester på, så intet går til spilde.

Faktisk er jeg så vild med idéen, at jeg ofte køber en Too Good To Go-pose i håb om at finde lækkert wienerbrød eller andre kagerester, som kan forvandles til en ny portion hjemmelavede træstammer. Det er både bæredygtigt og en fantastisk undskyldning for at nyde endnu flere af disse lækre små kager.

Den bedste opskrift på træstammer – bedre end bagerens!

Hvis du elsker træstammer, vil du blive begejstret for denne opskrift! Jeg tør næsten garantere, at de smager endnu bedre end dem, du kan købe hos din lokale bager. En af hemmelighederne? Smørcreme! Hvis du ikke er så vild med smørcreme, kan du sagtens undlade den, men efter min mening giver den træstammerne det sidste, lækre touch.

Denne opskrift giver ca. 10 hjemmelavede træstammer, der smelter på tungen og imponerer både familie og gæster.

træstammer

Træstammer

Sofus Madsen
Træstammer opskrift – lav de bedste hjemmelavede træstammer! Perfekt til at bruge kagerester og smager bedre end bagerens. Få opskriften her!
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin opskrift
Forb. tid 45 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
0 minutter min
Samlet tid 55 minutter min
Ret kage
Køkken dansk
Antal 10 Stk
Kalorier 452 kcal

Ingredienser
  

Træstammer

  • 450 gram Chokoladekage
  • 150 gram Wienerbrød
  • 1 spsk Marmelade
  • 1 spsk Kakaopulver
  • 50 gram Revet marcipan
  • 50 gram Smeltet mørk chokolade
  • 2 spsk Romessens

Smørcreme

  • 50 gram Blødt smør
  • 50 gram Flormelis
  • 0,5 tsk Vaniljesukker

Overtræk

  • 125 gram Marcipan
  • 100 gram Smeltet chokolade

sådan gør du
 

Træstammer

  • Smuldre chokoladekage og wiennerbrød ned i en foodprocessor, og kør lidt med foodprocessoren.
  • Kom marmelade (vi brugte jordbærmarmelade, men du kan du bruge den marmelade du har hjemme) , kakaopulver, revet marcipan og romessens ned til kagen og kør foodprocessoren til det hele er rigtig godt blandet sammen.
  • Smag til med romessens, til du har den ønskede smag til din træstamme.
    Del massen i 2, og rul den ud til 2 pølser.
    Kom de 2 pølser over på et skærebræt, og sæt dem på køl i ca. 1 time.

Smørcreme til træstammer

  • Pisk smørret luftigt i en skål.
    tilsæt forsigtigt fllormelis og vaniljesukker lidt af gange, mens der piskes.
    Smørcremen er klar, når den er glat.

Overtræk til træstammer

  • Drys flormelis ud på bordet.
    Rul marcipanen ud til en stor firkant, Så det passer til længden på de 2 pølser.
    Smelt chokoladen over et vandbad.

Træstammerne færdiggøres

  • Fordel smørcremen udover de 2 pølser.
    Kom forsigtig marcipan omkring træstammerne.
    Skær træstammerne ud i passende størrelser.
  • Dyb enderne i det smeltede chokolade, og læg dem over på et stykke bagepapir.
    Træstammerne lægges i et lufttæt beholder i køleskabet.
    Velbekomme.
    træstammer

Ernæringsindhold

Kalorier: 452kcalKulhydrater: 63gProtein: 7gFedt: 22gMættet fedt: 8gFlerumættet fedt: 4gEnkelumættet fedt: 9gTransfedt: 0.2gKolesterol: 18mgNatrium: 469mgKalium: 260mgFiber: 3gSukker: 37gVitamin A: 160IUVitamin C: 0.01mgCalcium: 97mgIron: 3mg
Søgeord træstammer
Kunne du lide vores opskrift ? Skriv gerne en kommentar eller anmeldelse

Holdbarhed på træstammer opskrift

Når du er færdig med at lave de lækre hjemmelavede træstammer kage, skal de i en lufttæt beholder. Derefter sættes de ind i køleskabet. I køleskabet kan de holde sig i ca. 1 uge. Hvis du ikke har smørcreme i træstammerne, kan du også fryse dem ned. I fryseren kan de holde sig i ca. 3 mdr. Når træstammer skal bruges, tage de op dagen før fra fryseren, og optøes ved stuetemperatur.

Sådan smeltes chokolade over et vandbad

Fyld en gryde halvt op med vand og varm vandet op. temperaturen skal ligge lige under kogepunktet. Hak det mørke chokolade, og kom i en skål som passer til gryden. Her er det vigtigt at skålen ikke kommer til at ramme vandet, da det kun er dampen der må smelte chokolade.
Rør i skålen, så chokoladens smeltes ensartet. Når chokoladen er smeltet, er det klar til dine træstammer.

Prøv nogle af vores andre lækre opskrifter:
Søren ryges kringle - opskrift på den bedste hjemmebagt kringle
Citronmåne - Danmarks bedste opskrift på citronkage
Mazarinkage - Opskrift på nem og klassisk mazarintærte
Marengskys - Sådan laver du de lækreste kyskager
Kokostoppe - Sådan laves de bedste kokosmakroner


Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Tjek din indbakke eller spam mappe for at bekræfte din tilmelding.

Flere opskrifter i samme kategori

  • romkugler
    Romkugler – Opskrift på lækre hjemmelavede trøfler
  • blåbærkage
    Blåbærkage – Opskrift på nem og lækker kage med blåbær
  • kransekagekonfekt
    Kransekagekonfekt Opskrift – Lækre godbidder til jul og fest
  • Jordbærkage i bradepande
    Jordbærkage i bradepande - Nem opskrift til mange personer

Læserinteraktioner

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften med antal stjerner




Primær Sidebar

Footer

Rettigheder

Kopiering fra Madgryden.dk må kun finde sted af uddannelsesinstitutioner, offentlige og private virksomheder, som har lavet en aftale med Copydan Tekst og Node. Du må meget gerne linke til madgrydens indhold.

Copyright © 2025 Madgryden.dk

Bedøm denne opskrift

Your vote:




Fortæl os, hvad du syntes om denne opskrift:

Dette fungerede præcis som skrevet, tak!
Min familie elskede dette!
Tak fordi du deler denne opskrift

Eller skriv med dine egne ord:

A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.