Alletiders mumse chokoladekage - Nem opskrift på Danmarks mest kendte mumsekage. Chokoladekagen er svampet , og med en fantastisk glasur.
Her får du opskriften på alletiders mumse chokoladekage, som nok er Danmarks mest populære chokoladekage. I 2008 lagde Helle Hansen opskriften ind på en hjemmeside, og siden da har populariteten blot vokset for opskriften. Inde på hjemmesiden kunne Helle fortælle, at opskriften havde hun fået fra sin farfar.
Alletiders mumse chokoladekage er ret let at lave, og den er både svampet og smager helt fantastisk.
Kom alle de tørre ingredienser ned en skål, pisk dem godt sammen. Tilsæt æg, smør og vand. Kom chokoladekagedejen i en bradepande med bagepapir, og bag kagen i 35 minutter. Køl kagen af helt af, og kom glasur på. Nemmere kan en opskrift på chokoladekage næsten ikke blive.
Denne opskrift alletiders mumse chokoladekage er til ca. 12 personer.
Alletiders mumse chokoladekage
Ingredienser
Alletiders mumse chokoladekage
- 40 gram Kakaopulver
- 250 gram Hvedemel
- 300 gram Sukker
- 1 tsk Natron
- 1 tsk Bagepulver
- 1 knsp salt
- 2 stk æg
- 150 gram Smør
- 2,5 dl koldt vand
Glasur til mumse chokoladekage
- 3 spsk Kakaopulver
- 200 gram Flormelis
- 28 gram Smør
- 5 gram kanel
- 0,5 dl Sødmælk
sådan gør du
Alletiders mumse chokoladekage
- Tænd ovnen på 170 grader.Kom alle de tørre ingredienser i en skål, og pisk det godt sammen. kom æg, smør og vand i skålen, pisk det hele godt sammen til det er ensartet uden klumper.
- Beklæd en bradepande på 23x33 cm med et stykke vådt bagepapir.Kom dejen ned på bagepapiret.
- Når ovnen er varmet op, kommes bradepanden in i ovnen.Bag alletiders mumse chokoladekage i ca. 35 minutter på næst nederste rille.
- Vær venligst obs på at kagen ikke må bages for meget, da den meget gerne må være lidt fugtig i midten.Chokoladekagen skal nu køles helt af.
Glasur til mumse chokoladekage
- Kom sødmælk i en lille kasserolle, og tænd kogepladen varm mælken op.Det skal ikke koge, blot lige fingervarm.
- Kom mælken over i en passende skål, kom de resterende ingredienser i skålen. Rør glasuret ud så den er tyk, og kan smøres ud på alletiders mumse chokoladekage.Velbekomme
Tips til opskrift
Ernæringsindhold
Holdbarhed på alletiders mumse chokoladekage opskrift
Skal du holde en fest, kan du sagtens lave denne kage dagen før. Faktisk syntes jeg lige denne kage, bliver kun bedre dagen efter den er bagt. ønsker du at gemme den i mere end 3 dage, kan du med fordel fryse den ned.
Denne kage egner sig nemlig rigtig meget til at bliver fryset ned. Når du så skal bruge den, skal du optø den ved stuetemperatur i ca. 2 timer. Så er mumse chokoladekage mindst ligeså god, som da du frysede den ned.
Prøv med kærnemælk stedet for vand i chokoladekage
Skulle du have noget kærnemælk i køleskabet, kan jeg anbefale at prøve komme dette i kagen stedet for vand.
Kærnemælk i kager generelt, gør den bare endnu mere svampet og lækre.
Min kage ser ubagt ud
Gruden til at chokoladekagen ikke er helt bagt færdig, kan være fordi at du har brugt en mindre form. Hvis du bruger en mindre form end den jeg har brugt, vil din kage automatisk også blive større/højere. Derfor vil den så også kræve at den skal bages lidt længere.
Denne alletiders mumse chokoladekage opskrift , der skal den være lidt klæg i midtet.
Prøv nogle af vores andre lækre opskrifter:
Den du ved nok - Opskrift på nem chokolade drømmekage
Chokolademuffins - opskrift på muffins med chokoladestykker
Bananmuffins med chokolade - Lækre og luftige
Chokoladeboller - Bedste opskrift på boller med chokolade
Blødende chokoladekage – chokoladefondant med Vaniljeis
Skriv et svar