• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Madgryden.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Om os
menu icon
go to homepage
  • Forside
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Om os
search icon
Homepage link
  • Forside
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Om os
×
Forside » Opskrifter » Kage » Jødekager - opskrift de bedste småkager med kanelsukker

Jødekager - opskrift de bedste småkager med kanelsukker

Af Sofus Madsen Skriv kommentar

jødekager

Oversigt

Toggle
  • Jødekager - Meget nem opskrift på denne utrolig sprøde julesmåkage med kanelsukker. Læs mere om denne lækre opskrift lige her.
  • Jødekager
  • Kan man bruge andet end hjortetaksalt?
  • HJÆLP! min dej til jødekager smuldre??
  • Sådan skæres dejen til jødekage opskrift ud
  • Sådan opbevares jødekagerne bedst
  • Sådan kan du pynte denne jødekage opskrift
  • Sådan forberedes din jødekager opskrift
  • Vidste du dette om jødekager ?

Jødekager - Meget nem opskrift på denne utrolig sprøde julesmåkage med kanelsukker. Læs mere om denne lækre opskrift lige her.

Jødekager er en klassiker indenfor julesmåkager. Den bliver bagt i rigtig mange hjem år efter år, og det forstår jeg virkelig godt. For hvad er bedre, end at sætte tænderne i denne sprøde småkage med kanelsukker?
Skulle du få lyst til at fryse dejen til jødekagerne ned, kan dette sagtens lade sig gøre.
Ud af denne jødekager opskrift får du ca. 45 stk.

jødekager

Jødekager

Sofus Madsen
Jødekager - Meget nem opskrift på denne utrolig sprøde julesmåkage med kanelsukker. Læs mere om denne lækre opskrift lige her.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin opskrift
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 6 minutter min
0 minutter min
Samlet tid 1 time t
Ret småkage
Køkken dansk
Antal 45 stk
Kalorier 61 kcal

Ingredienser
  

Jødekager

  • 250 gram Hvedemel
  • 125 gram Sukker
  • 0,5 tsk Hjortetaksalt
  • 200 gram Smør
  • 0,5 spsk Vand

Topping

  • 1 spsk Sukker
  • 1 tsk Stødt kanel
  • 1 stk Sammenpisket æg

sådan gør du
 

Jødekagedej

  • Mel, sukker og hjortetakssalt kommes i en skål, og blandes godt sammen.
    Skær smør ud i små tynde skiver, og smuldre det i melblandingen.
    Dejen skal være ensartet.
  • Kom vand i blandingen, og saml dejen let.
    Rul dejen ud i en pølse på ca. 6 cm, og skær den midt over.
    Så du har 2 ruller af 6 cm i diameter.
    Kom dejen i køleskabet i ca. 2 timer.

Jødekager formes og bages

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Skær rullerne ud i tynde skiver, og placer dem på en bageplade med bagepapir.
    Pensl småkagerne med sammenpisket æg.
    Sukker og kanel blandes godt sammen, og drysses henover småkagerne.
  • Bag jødekagerne på midterste rille, i ca. 5 minutter ved 200 grader i en forvarmet alm. Ovn.
    Hold øje med dem.
  • Når jødekager er færdige ligges de forsigtig over på en bagerist til afkøling.
    Velbekomme
    jødekager

Tips til opskrift

Når jødekager er færdigbagte, Stilles de på afkøling på en bagerist. når jødekagerne er kølet helt af, kommes de i en lufttæt beholder, hvor de kan holde sig sprøde i minimum 1 månede.

Ernæringsindhold

Kalorier: 61kcalKulhydrater: 7gProtein: 1gFedt: 4gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 0.1gEnkelumættet fedt: 1gTransfedt: 0.1gKolesterol: 10mgNatrium: 32mgKalium: 7mgFiber: 1gSukker: 3gVitamin A: 111IUVitamin C: 0.001mgCalcium: 5mgIron: 0.1mg
Søgeord jødekager, jødekager opskrift
Kunne du lide vores opskrift ? Skriv gerne en kommentar eller anmeldelse

Kan man bruge andet end hjortetaksalt?

Ja du kan godt bruge bagepulver i stedet for hjortetaksalt, Når du laver denne jødekage opskrift.
Men efter egen erfaring der bliver de altså bare bedst med hjortetaksalt. Hvis du alligevel ønsker at bruge bagepulver, så brug det dobbelte mængde af hvad du skulle bruge af hjortetaksalt.

HJÆLP! min dej til jødekager smuldre??

Hvis din dej smuldre fuldstændig, kom da en halv spsk. vand i af gangen, og ælt dejen.
Dette gentager du indtil dejen er samlet igen.

Sådan skæres dejen til jødekage opskrift ud

Når jeg skærer dejen ud til jødekager, bruger jeg altid enten en meget skarp kniv eller min brødskærer.
Begge dele fungere rigtig fint.

Sådan opbevares jødekagerne bedst

Når du har bagt jødekagerne, kommer du dem i en lufttæt beholder, så beholder de deres lækre sprødhed op til flere uger.

Sådan kan du pynte denne jødekage opskrift

Hvis du ønsker at lave dine jødekager ekstra deluxe, kan du pynte dem med groft hakkede mandler.

Sådan forberedes din jødekager opskrift

Ønsker du at lave dejen før du skal bruge den, kan du sagtens fryse dejen til jødekagerne ned.
Du skal blot være opmærksom på at dejen skal være helt optøet inden du begynder at bage småkagerne.

Vidste du dette om jødekager ?

Vidste du at jødekagerne har navnet efter de jødiske bagerier helt tilbage til 1700 tallet. De jødiske bagere var særdeles dygtige til at giver danskerne helt nye smagsoplevelser af småkager.
Dette var ingen undtagelse for denne jødekage opskrift, ingen jødekager uden kanelsukker.

Prøv nogle af vores andre lækre opskrifter:
Norske klejner – Nem opskrift på 20 stk skønne klejner
Blåbærkage – Opskrift på nem og lækker kage med blåbær
Banankage med chokolade - Opskrift på svampet kage med banan
Varme hveder - Opskrift på de bedste varme hvedeknopper
Brunkager - Opskrift på 100 stk lækre hjemmebagte småkager


Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Tjek din indbakke eller spam mappe for at bekræfte din tilmelding.

Flere opskrifter i samme kategori

  • romkugler
    Romkugler – Opskrift på lækre hjemmelavede trøfler
  • blåbærkage
    Blåbærkage – Opskrift på nem og lækker kage med blåbær
  • kransekagekonfekt
    Kransekagekonfekt Opskrift – Lækre godbidder til jul og fest
  • Jordbærkage i bradepande
    Jordbærkage i bradepande - Nem opskrift til mange personer

Læserinteraktioner

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften med antal stjerner




Primær Sidebar

Footer

Rettigheder

Kopiering fra Madgryden.dk må kun finde sted af uddannelsesinstitutioner, offentlige og private virksomheder, som har lavet en aftale med Copydan Tekst og Node. Du må meget gerne linke til madgrydens indhold.

Copyright © 2025 Madgryden.dk

Bedøm denne opskrift

Your vote:




Fortæl os, hvad du syntes om denne opskrift:

Dette fungerede præcis som skrevet, tak!
Min familie elskede dette!
Tak fordi du deler denne opskrift

Eller skriv med dine egne ord:

A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.