Jødekager opskrift – 45 stk sprøde småkager med kanelsukker
Jødekager er en klassiker indenfor julesmåkager. Den bliver bagt i rigtig mange hjem år efter år, og det forstår jeg virkelig godt. For hvad er bedre, end at sætte tænderne i denne sprøde småkage med kanelsukker?
Skulle du få lyst til at fryse dejen til jødekagerne ned, kan dette sagtens lade sig gøre.
Ud af denne opskrift får du ca. 45 stk.
Prøv vores fantastiske opskrift på Brunkager – 100 stk lækre sprøde julesmåkager
Jødekager
Ingredienser
Jødekager
- 250 gram Hvedemel
- 125 gram Sukker
- 0,5 tsk Hjortetaksalt
- 200 gram Smør
- 0,5 spsk Vand
Topping
- 1 spsk Sukker
- 1 tsk Stødt kanel
- 1 stk Sammenpisket æg
Sådan gør du
Jødekagedej
- Mel, sukker og hjortetakssalt kommes i en skål, og blandes godt sammen.Skær smør ud i små tynde skiver, og smuldre det i melblandingen.Dejen skal være ensartet.Kom vand i blandingen, og saml dejen let.Rul dejen ud i en pølse på ca. 6 cm, og skær den midt over.Så du har 2 ruller af 6 cm i diameter.Kom dejen i køleskabet i ca. 2 timer.
Jødekagerne formes og bages
- Tænd ovnen på 200 grader.Skær rullerne ud i tynde skiver, og placer dem på en bageplade med bagepapir.Pensl småkagerne med sammenpisket æg.Sukker og kanel blandes godt sammen, og drysses henover småkagerne.Bag jødekagerne på midterste rille, i ca. 5 minutter ved 200 grader i en forvarmet alm. Ovn.Hold øje med dem.Når jødekagerne er færdige ligges de forsigtig over på en bagerist til afkøling.Velbekomme
Næringsindhold
Tips til Jødekager
Kan man bruge andet end hjortetaksalt? Ja du kan godt bruge bagepulver i stedet for hjortetaksalt.
Men efter egen erfaring der bliver de altså bare bedst med hjortetaksalt. Hvis du alligevel ønsker at bruge bagepulver, så brug det dobbelte mængde af hvad du skulle bruge af hjortetaksalt.
Hvis din dej smuldre fuldstændig, kom da en halv spsk. vand i af gangen, og ælt dejen.
Dette gentager du indtil dejen er samlet igen.
Når jeg skærer dejen ud til jødekager, bruger jeg altid enten en meget skarp kniv eller min brødskærer.
Begge dele fungere rigtig fint.
Når du har bagt dine jødekager, kommer du dem i en lufttæt beholder, så beholder de deres lækre sprødhed op til flere uger.
Hvis du ønsker at lave dine jødekager ekstra deluxe, kan du pynte dem med groft hakkede mandler.
Ønsker du at lave dejen før du skal bruge den, kan du sagtens fryse dejen til dine jødekager ned.
Du skal blot være opmærksom på at dejen skal være helt optøet inden du begynder at bage småkagerne.
Vidste du at jødekager har navnet efter de jødiske bagerier helt tilbage til 1700 tallet. De jødiske bagere var særdeles dygtige til at giver danskerne helt nye smagsoplevelser af småkager.
Dette var ingen undtagelse for denne jødekage, ingen jødekager uden kanelsukker.
Skriv et svar