Stegt flæsk med persillesovs i ovn er en lækker dansk nationalret. server flæsket med kogte kartofler og persillesovs.
Når man snakker om populære danske retter, så kommer man bare ikke uden om denne. Jeg vil sige at det er også en af mine favoritter, og heldigvis er vi meget enig herhjemme omkring dette. Er der en ret som vi alle kender så godt, så er det nemlig stegeflæsk med en lækker persillesovs til. Jeg husker den tydeligt tilbage til min barndom, og husker mine forældre og bedsteforældre også snakkede om at de fik det da de var børn. Så det er en ægte klassiker, som bare aldrig går af mode.
Mange tror at det er utrolig nemt at lave stegt flæsk med persillesovs, men det er faktisk ikke helt tilfældet. For kommer man til at give det for meget bliver det hurtigt tørt, og omvendt giver man det for lidt ja kan det godt blive lidt sejt at tykke. Men rammer man den lige i skabet, ja så har du den lækreste sprød stykke ovnstegt flæsk med fantastisk sprødt svær. Når du bruger denne opskrift på stegt flæsk i ovn, så er det faktisk utrolig nemt og sikkert.
Denne opskrift på stegt flæsk med persillesovs er til 4 personer.
Stegt flæsk med persillesovs
Ingredienser
Stegt flæsk
- 800 gram flæsk
- Groft salt
sådan gør du
Stegt flæsk
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.Flæsket bankes ud med en kødhammer.Flæsket saltes med groft salt. Læg flæsket ned på en bageplade med bagepapir.Når ovnen er varm, stilles flæsket ind på midterste rille.Steg flæsket 15 minutter på den ene side, og derefter 15 minutter på den anden side.Slut af med grill i 5 minutter, så bliver de perfekte.Velbekomme
Ernæringsindhold
Tilbehør til stegt flæsk med persillesovs
Server det sammen med en hjemmelavet persillesovs, og lækre kogte kartofler. Det bliver simpelthen ikke bedre.
Dessert
Som dessert til stegt flæsk i ovn, kan vi virkelig anbefale dig at prøve vores opskrift på Rabarber tiramisu.
Denne dessert smager simpelthen så fantastisk.
Danmarks nationalret
Det skabte ikke den store overraskelse, da Danmarks nationalret skulle udpeges. I 2014 skulle hele Danmarks officielle nationalret udkåres. Det skal lige siges at der var rigtig mange der valgte at stemme, og med en flot første plads gik stegt flæsk med persillesovs direkte ind på første pladsen. Vidste du iøvrigt at ovnstegt flæsk kan spores helt tilbage til 1800 tallet ?
Prøv nogle af vores andre lækre opskrifter:
Stegt flæsk i airfryer - sprøde og lækre
Flæskesvær - Sådan laver du de sprødeste svær i ovn
Flæskesteg i ovn med sprød svær - Trin for trin opskrift
Persillesovs - Nem opskrift på hvid sovs med persille
Kartofler kogetid - Sådan opnår du perfekt kogte kartofler
Skriv et svar