Flæskesteg med sprød svær
Flæskesteg i ovn med sprød svær – nem opskrift
Flæskesteg i ovn – Sådan laver du den perfekte steg med sprødt svær.
Når man laver sådan en steg, er det meget vigtigt at få lækker sprødt svær frem. Vi har prøvet os frem på forskellige måder, men måden vi anbefaler her at lave flæskesteg i ovn på, er den vi har bedst succes med.
Når du er færdig med flæskestegen, så køre du lige skyen der ligger ved stegen igennem en si. Dette er nemlig perfekt til en fantastisk flæskestegssovs.
Denne opskrift er til 4 personer.
Prøv også vores fantastiske opskrift på den lækreste frikadellefars
Flæskesteg med sprød svær
Ingredienser
Flæskesteg
- 1000 gram Nakkesteg
- 2 spsk Groft salt
- 6 stk Laurbærblade
- 5 dl Vand
Sådan gør du
Flæskesteg
- Tjek, at sværene er ridset helt igennem fedtlaget ned til kødet, rids evt. efter med en skarp kniv – pas på med ikke at skære ned i selve kødet.1 spsk groft salt gnides godt ned imellem sværene.Når du har gnedet det rigtig godt ned imellem sværene, drysser du en spsk groft salt hen over og ned flæskestegen.Kom laurbærbladene ned imellem sværene.Kom flæskestegen ned i et fad, og kom 5 dl vand ned ved.Sæt flæskesteg ind i ovnen på midterste rille, i ca. 3 timer.Efter 3 timer i ovnen og stegen har en centrumtemperatur på 65 grader, sættes ovnen på grill indtil sværene er som ønsket.
Flæskestegssovs
- Tænd kogepladen på middel og stil en gryde over.Skyen frastegen kommes igennem en si og ned i gryden.Drys mel henover skyen og lad det stå lidt.Når melet er faldet ned røres det jævnligt rundt.Hvis konsistensen er for tyk, Skal du supplere lidt med mælk.Når sovsen har nået den passende konsistens, kommes madkulør i.Det hele røres nu godt rundt, og kommes i kog.Nu skal du blot smage din flæskestegssovs til med salt og peber.Velbekomme.
Nutrition
Tips til flæskesteg
Skal du have det bedste stykke kød til en flæskesteg, er det med min største anbefaling at bruge en nakkesteg. Nogle kalder den også for nakkekam, men det er altså det samme.
Grunden til at jeg ikke bruger ribbensteg, er fordi at der simpelthen er for lidt kød og for meget fedt.
Men du vil også kunne finde en ribbensteg til noget billigere penge, end en nakkesteg.
Så hvis muligt, er min anbefaling tag nakkestegen.
Tjek sværene er ridset helt igennem fedtlaget ned til kødet, hvis ikke skæres sværene med en skarp kniv. Pas meget på ikke at skære ned i selve kødet, og tjek sider på flæskestegen at sværene er skåret igennem der.
Mange tror at en flæskesteg skal være helt gennemstegt, dette er ikke helt tilfældet.
Den må gerne være rosa, så bevarer den bedre saftigheden i kødet.
Denne flæskesteg temperatur skal ligge på ca. 65 grader.
Når du arbejder med råt kød som denne flæskesteg, er det særdeles vigtigt at
holder hygiejnen helt i top.
Du kan risikere at få madforgiftning ellers, så vask hænder grundigt før og efter du har arbejdet med flæskestegen.