Rabarbermuffins - Opskrift på nemme lækre muffins med rabarber. Med denne opskrift kan du både bruge frosne og friske rabarber.
Mums Der er bare ikke noget bedre end lækre rabarbermuffins, som bliver bagt med rabarber direkte fra haven. Jeg elsker simpelthen smagen af de her muffins, hvor det søde og det syrlige mødes. Herhjemme elsker både små som store, de lækre hjemmebagte muffins. De er nemme at bage, og kan sagtens bages dagen før som de skal bruges.
Denne opskrift giver 12 lækre hjemmebagte rabarbermuffins
Rabarbermuffins
Ingredienser
Rabarbermuffins
- 100 gram Blødt smør
- 0,5 dl Smagsneutral olie (F.eks koldpresset rapsolie)
- 3 tsk Vaniljesukker
- 125 gram Sukker
- 3 stk Æg
- 0,5 dl Tykmælk
- 200 gram Hvedemel
- 1 knivspids Salt
- 2 tsk Bagepulver
- 150 gram Rabarber
sådan gør du
rabarbermuffins
- Kom blødt smør, olie, sukker, salt og vaniljesukker i en skål.Pisk det rigtig sammen.Tilsæt æg og tykmælk, og pisk til det er ensartet.
- Kom mel og salt ned i skålen, og rør det godt rundt med en dejskraber.Tilsæt bagepulver og rabarber, og rør dejen godt og grundig rundt.
- Del dejen mellem 15 muffinsforme, så der er lige meget dej i formene.Bag de 15 rabarbermuffins ved 170 grader varmluft i ca. 17 minutter.
- Sæt rabarbermuffins på en rist, for at køle af.Velbekomme.
Ernæringsindhold
Holdbarhed på rabarbermuffins
Når muffins med rabarber er helt afkølet, skal de i en lufttæt beholder eller en lukket pose. Her kan rabarbermuffins holde sig i ca. 3 dage ved stue temperatur, hvor de vil bevare deres lækre saftige konsistens. Ønsker du at opbevare dem længere, kan du fryse dem ned. Men frys dem mens de er nybagte, ikke når de 3 dage er gået. Hvis du fryser dem ned samme dag som de er bagte, vil de bevare deres saftige konsistens. Når rabarbermuffins skal bruges, kan de varmes enten i mikrobølgeovnen eller ovnen. Så har du lækre rabarber muffins som da du bagte dem.
Sådan renser du rabarber
Når du skal høste rabarber, skal du blot hive stilken op. Når rabarberen er hevet op, skære bladet fra stilken. Derudover skære du den nederste del af, alt den del som der var nede i jorden. Herefter vasker du stilken grundigt, og skære den ud i passende stykker. Til rabarbermuffins vil jeg anbefale at skære dem så små som muligt. Det syntes jeg virker bedst i denne rabarbermuffins opskrift.
Rabarberblade - må de spises ?
Du må endelig ikke spise rabarberblade, da de er ekstrem giftige. Faktisk skal der omkring 10 gram til, inden man kan få alvorlige forgiftninger. Det er desværre set, at nogle har spist bladene og er døde af det. Derfor er det at både store som små, holder sig langtfra disse rabarberblade.
Prøv nogle af vores andre lækre opskrifter:
Rabarbergrød - Opskrift på nem sommerdessert med rabarber
Rabarbersaft - Opskrift på hjemmelavet saft af rabarber
Rabarber tiramisu - italiensk dessert med rabarber
Rabarbertærte med smuldredej - Nem og frisk rabarber crumble
Rabarberkage med marengs - lækker rabarberdrøm med marengs
Skriv et svar