Rabarbermuffins

rabarbermuffins

Rabarbermuffins – opskrift på nemme muffins med rabarber

Mums Der er bare ikke noget bedre end lækre rabarbermuffins, som bliver bagt med rabarber direkte fra haven. Jeg elsker simpelthen smagen af de her muffins, hvor det søde og det syrlige mødes. Herhjemme elsker både små som store, de lækre hjemmebagte muffins. De er nemme at bage, og kan sagtens bages dagen før som de skal bruges.
Denne opskrift giver 12 lækre hjemmebagte rabarbermuffins

rabarbermuffins

Rabarbermuffins

Sofus Madsen
opskrift på nemme muffins med rabarber
5 fra 3 stemmer
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 18 minutter
0 minutter
Samlet tid 28 minutter
Ret kage
Køkken dansk
Antal 15 stk
Kalorier 172 kcal

Ingredienser
  

Rabarbermuffins

Sådan gør du
 

rabarbermuffins

  • Kom blødt smør, olie, sukker, salt og vaniljesukker i en skål.
    Pisk det rigtig sammen.
    Tilsæt æg og tykmælk, og pisk til det er ensartet.
    Kom mel og salt ned i skålen, og rør det godt rundt med en dejskraber.
    Tilsæt bagepulver og rabarber, og rør dejen godt og grundig rundt.
    Del dejen mellem 15 muffinsforme, så der er lige meget dej i formene.
    Bag de 15 rabarbermuffins ved 170 grader varmluft i ca. 17 minutter.
    Sæt rabarbermuffins på en rist, for at køle af.
    Velbekomme.
    rabarbermuffins

Nutrition

Kalorier: 172kcalKulhydrater: 21gProtein: 2gFedt: 9gMættet fedt: 4gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 4gTransfedt: 0.2gKolesterol: 16mgNatrium: 110mgKalium: 57mgFiber: 1gSukker: 10gVitamin A: 187IUVitamin C: 1mgCalcium: 22mgIron: 1mg
Søgeord muffins med rabarber, rabarbermuffins
Kunne du lide vores opskrift ? Skriv gerne en kommentar eller anmeldelse

Holdbarhed på rabarbermuffins

Når muffins med rabarber er helt afkølet, skal de i en lufttæt beholder eller en lukket pose. Her kan rabarbermuffins holde sig i ca. 3 dage ved stue temperatur, hvor de vil bevare deres lækre saftige konsistens. Ønsker du at opbevare dem længere, kan du fryse dem ned. Men frys dem mens de er nybagte, ikke når de 3 dage er gået. Hvis du fryser dem ned samme dag som de er bagte, vil de bevare deres saftige konsistens. Når rabarbermuffins skal bruges, kan de varmes enten i mikrobølgeovnen eller ovnen. Så har du lækre rabarber muffins som da du bagte dem.

Sådan renser du rabarber

Når du skal høste rabarber, skal du blot hive stilken op. Når rabarberen er hevet op, skære bladet fra stilken. Derudover skære du den nederste del af, alt den del som der var nede i jorden. Herefter vasker du stilken grundigt, og skære den ud i passende stykker. Til rabarbermuffins vil jeg anbefale at skære dem så små som muligt. Det syntes jeg virker bedst i denne rabarbermuffins opskrift.

Rabarberblade – må de spises ?

Du må endelig ikke spise rabarberblade, da de er ekstrem giftige. Faktisk skal der omkring 10 gram til, inden man kan få alvorlige forgiftninger. Det er desværre set, at nogle har spist bladene og er døde af det. Derfor er det at både store som små, holder sig langtfra disse rabarberblade.

Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Sofus Madsen

Skriv en kommentar

Bedøm opskriften med antal stjerner