Rabarbergrød er en nem opskrift på grød med rabarber. Denne opskrift kræver blot 6 ingredienser. Læs meget mere om opskriften her
I dag var det tid til at få lavet, en lækker omgang rabarbergrød. Sæsonen for rabarber er startet, og pt. har vi virkelig mange lækre rabarber i haven. Det tager ikke langtid at lave min opskrift på grød med rabarber, og så smager den helt fantastisk. Personligt er min favorit vaniljecreme til jordbærgrød, elsker at det syrlige møder det søde.
Da der er stor forskel på hvordan rabarber smager, smages grøden til så den er som ønsket.
Længere nede på siden skriver jeg om holdbarhed, og om hvordan du får rabarbergrød siet, så du undgår trævler i grøden.
Derudover kommer jeg ind på jævning af rabarbergrød, som du kan bruge i mange andre slags grød.
Denne opskrift på grød er til 4 personer.
Rabarbergrød
Ingredienser
Rabarbergrød
- 500 gram Rabarber
- 200 gram Sukker
- 2 tsk Vaniljesukker
- 1 dl vand
Jævning af rabarbergrød
- 1 Spsk kartoffelmel
- 0,5 dl koldt vand
sådan gør du
Rabarbergrød
- Bladene fra rabarberne skæres af.Stilkene renses og skæres i tynde skiver.
- Kom rabarberne ned i en passende gryde, sammen med sukker, vaniljesukker og vand.Bring gryden i kog, og skru ned til middelvarme og lad det simre koge i ca. 20 minutter. Husk at rør jævnligt i gryden, indtil rabarberne er kogt ud til en grød.
- Smag grøden til med sukker.Tag gryden med rabarbergrød af kogepladen
Jævning af rabarbergrød
- Rør kartoffelmel og koldt vand sammen i en skål, eller i en meljævner.Kom meljævningen lidt efter lidt ned i gryden med rabarbergrød, og rør det rundt til grøden er jævnet.
- Kom grøden med rabarber i en glasskål, og drys 1 spsk. sukker henover så rabarbergrøden ikke danner skind.Velbekomme.
Ernæringsindhold
Holdbarhed på grød
Når din rabarbergrød er afkølet, stilles den på køl. i køleskabet kan den sagtens holde sig i mindst 5 dage. Derfor kan du også lave den nogle dage før, hvis du vil servere den for mange gæster. Hvis du kommer til at lave for meget, kan du portionsanrette grøden og fryse det ned. Så har du også en lækker grød med rabarber i vinterperioden. I fryseren kan rabarbergrød holde sig i 4 mdr.
Rabarbergrød siet
Hvis du ønsker en helt glat grød med rabarber, kan du med fordel si rabarbergrøden inden du jævner det. så slipper du for grød trævler.
Rabarbergrød jævning
Det er meget nemt at lave en jævning af rabarbergrød. Du tager blot 1 spsk kartoffelmel, og 0,5 dl koldt vand i en skål, og røre det godt ud. Derefter tilsætter du det lidt efter lidt i din grød, og røre rundt indtil din grød er jævnet. Denne opskrift på jævning, kan du bruge til alle slags grød.
Prøv nogle af vores andre lækre opskrifter:
Rabarbermuffins - opskrift på nemme muffins med rabarber
Rabarbersaft - Opskrift på hjemmelavet saft af rabarber
Rabarber tiramisu - italiensk dessert med rabarber
Rabarbertærte med smuldredej - Nem og frisk rabarber crumble
Rabarberkage med marengs - lækker rabarberdrøm med marengs
Skriv et svar