Lasagne - klassikeren fra den italienske køkken. Opskriften er en fantastisk hjemmelavet lasagnesauce og lækker hjemmelavet mornaysauce.
Lasagne hjemmelavet er uden tvivl et af vores favoritter herhjemme hos os.
Vores bud på denne Italienske klassiker, er dybt inspireret fra vores ture til Italien. Når vi har været dernede skal vi altid have pizza, fra den vores ynglings pizzamand dernede. Han har også et ret store udvalg af deres pastaretter, og der skal vi også altid have en lækker omgang af hans hjemmelavede lasagnie.
Opskriften er inspireret efter en del samtaler, og hans passion omkring hvordan en rigtig lasagne skal være i konsistens og smage.
Mornaysauce til lasagne sovs
er vigtigt at du først laver den lige inden du skal bruge den.
Da den vil blive tykkkere, jo længere den står:
Når du skal smage den til, er det vigtigt at du gør det efter osten er tilføjet.
Da osten indeholder en salt.
Husk at den skal hvile.
Når du har bygget den op, og lasagne er færdig i ovnen.
Er det vigtigt at den får lov til at stå og hvile i 10 minutter, Så bliver lasagnen mere fast at skære i.
Lasagne
Ingredienser
Lasagnesauce
- 2 spsk Olivenolie
- 1 stk Fint hakket løg
- 2 stk Fede hvidløg (Hakket)
- 500 gram Hakket oksekød
- 1 stk Revet gulerødder
- 1 dåse Hakkede tomater (400 gram)
- 70 gram Tomatpure
- 2 tsk Oregano (Tørret)
- 0,5 dl Rødvin
- Salt
- Friskkværnet peber
Mornaysauce
- 2 spsk Hvedemel
- 50 Gram Smør
- 4 dl Mælk
- 1 tsk Revet muskatnød
- 125 gram Revet mozzarella
- Salt
- Friskkværnet peber
Øvrige
- 1 pakke Lasagneplader
- 125 gram Revet mozzarella
sådan gør du
Lasagnesauce
- Tænd kogepladen på høj varme.Kom olivenolie i en tykbundet gryde, steg løg og hvidløg let, så de er gennemsigtige.Tilsæt kødet og steg det til alt kødet er brunet af.
- Tilsæt de resterende ingredienser til saucen, rør det hele rigtig godt rundt. Skru ned på lav varme, læg låg på og lad det simre i mindst 2 timer.Smag til med salt og friskkværnet peber.
Mornaysauce
- Tænd kogepladen på lidt over middelvarme.Smør smeltes i en tykbundet kasserolle.Tilsæt mel, og pisk det hele rigtig godt sammen.
- Mælken kommes i, og det piskes godt sammen dele hele.Saucen bringes i kog, mens der piskes, så saucen ikke brænder på.Muskatnød og ost tilsættes, og der piskes grundigt.Når osten er helt smeltet, smages saucen til med salt og friskkværnet peber.
Opbygning af lasagne
- Smør et ildfast fad med smør.Start med at kom mornaysauce først i fadet.Herefter kommer du skiftevis Lasagnesauce og plader, Ialt bliver der ca 7 lag.Slut af på toppen med et lag mornaysauce og revet ost.
- Sæt lasagne ind i ovnen ved 175 grader i almindelig ovn, i 30 minutter.Lasagne er færdig når pladerne er bløde og osten på toppen er gylden.
- For at lasagnen bliver mere fast at skære i, vil jeg anbefale at den lige står i ca. 10 minutter.Velbekomme
Tips til opskrift
Ernæringsindhold
Holdbarhed på hjemmelavet lasagne
Skulle du være så heldig at der er noget lasagne i overskud, kan du sagtens opbevare det til dagen efter. Hvis retten sættes på køl, kan den holde sig i 4 dage. Ønsker du at lave lasagnen til fryseren, kan dette sagtens lade sig gøre. i fryseren kan den holde sig i ca. 3 mdr. Når du skal spise din italienske ret, skal den blot optøes ved stuetemperatur. Derefter kommes den i ovnen, ved 175 grader ved forvarmet ovn. Lasagnien er klar til at blive spist, når den er helt gennemvarmet. Velbekom.
Prøv nogle af vores andre lækre opskrifter:
Mac and cheese - opskrift på nem macaroni med ost i ovn
Rabarber tiramisu - italiensk dessert med rabarber
Paninibrød - Den bedste panini opskrift på italiensk brød
Spaghetti carbonara - Opskrift på lækker italiensk pastaret
Indbagt hvidløgsbrød - Opskrift på hjemmelavede hvidløgsbrød
Skriv et svar