• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madgryden.dk
  • Madgryden
  • Opskrifter
  • Om Madgryden.dk
  • Privatlivspolitik

Lasagne

Af Sofus Madsen Skriv kommentar

  • Del på facebook
  • Syntes godt om
  • Twitter
  • Pinterest
  • Print
  • Elsker
Madgryden.dk » Opskrifter » Hovedretter » Lasagne
Lasagne - Opskrift på den bedste hjemmelavede Italienske klassiker
Opskrift på den bedste hjemmelavede Italienske klassiker

Lasagne er uden tvivl et af vores favoritter herhjemme hos os.
Vores bud på denne Italienske klassiker, er dybt inspireret fra vores ture til Italien. Når vi har været dernede skal vi altid have pizza, fra den vores ynglings pizzamand dernede. Han har også et ret store udvalg af deres pastaretter, og der skal vi også altid have en lækker omgang af hans hjemmelavede lasagne.
Opskriften er inspireret efter en del samtaler, og hans passion omkring hvordan en rigtig lasagne skal være i konsistens og smage.

Tips og tricks

Mornaysauce

er vigtigt at du først laver den lige inden du skal bruge den.
Da den vil blive tykkkere, jo længere den står:
Når du skal smage den til, er det vigtigt at du gør det efter osten er tilføjet.
Da osten indeholder en salt.

Lasagne

Når du har bygget den op, og lasagnen er færdig i ovnen.
Er det vigtigt at den får lov til at stå og hvile i 10 minutter, Så bliver lasagnen mere fast at skære i.

Tilbehør

Prøv evt. at bage disse lækre Baguette med durummel som tilbehør til din lasagne.

lasagne

Lasagne – opskrift på Italiensk klassiker

Sofus Madsen
Opskrift på en Italiensk klassiker
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Opskrift Del på facebook
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 2 t 30 min
Samlet tid 2 t 35 min
Ret Hovedret
Køkken Italiensk
Antal 4 personer
Kalorier 690 kcal
Hold skærmen tændt mens du laver mad

Ingredienser
  

Lasagnesauce

  • 2 spsk Olivenolie
  • 1 stk Fint hakket løg
  • 2 stk Fede hvidløg (Hakket)
  • 500 gram Hakket oksekød
  • 1 stk Revet gulerødder
  • 1 dåse Hakkede tomater (400 gram)
  • 70 gram Tomatpure
  • 2 tsk Oregano (Tørret)
  • 0,5 dl Rødvin
  • Salt
  • Friskkværnet peber

Mornaysauce

  • 2 spsk Hvedemel
  • 50 Gram Smør
  • 4 dl Mælk
  • 1 tsk Revet muskatnød
  • 125 gram Revet mozzarella
  • Salt
  • Friskkværnet peber

Øvrige

  • 1 pakke Lasagneplader
  • 125 gram Revet mozzarella

Sådan gør du
 

Lasagnesauce

  • Tænd kogepladen på høj varme.
    Kom olivenolie i en tykbundet gryde, steg løg og hvidløg let, så de er gennemsigtige.
    Tilsæt kødet og steg det til alt kødet er brunet af.
    Tilsæt de resterende ingredienser til saucen, rør det hele rigtig godt rundt.
    Skru ned på lav varme, læg låg på og lad det simre i mindst 2 timer.
    Smag til med salt og friskkværnet peber.

Mornaysauce

  • Tænd kogepladen på lidt over middelvarme.
    Smør smeltes i en tykbundet kasserolle.
    Tilsæt mel, og pisk det hele rigtig godt sammen.
    Mælken kommes i, og det piskes godt sammen dele hele.
    Saucen bringes i kog, mens der piskes, så saucen ikke brænder på.
    Muskatnød og ost tilsættes, og der piskes grundigt.
    Når osten er helt smeltet, smages saucen til med salt og friskkværnet peber.

Opbygning af lasagne

  • Smør et ildfast fad med smør.
    Start med at kom mornaysauce først i fadet.
    Herefter kommer du skiftevis Lasagnesauce og plader, Ialt bliver der ca 7 lag.
    Slut af på toppen med et lag mornaysauce og revet ost.
    Sæt lasagne ind i ovnen ved 175 grader i almindelig ovn, i 30 minutter.
    Lasagne er færdig når pladerne er bløde og osten på toppen er gylden.
    For at lasagnen bliver mere fast at skære i, vil jeg anbefale at den lige står i ca. 10 minutter.
    Velbekomme

Noter

For at lasagnen bliver mere fast at skære i, vil jeg anbefale at den lige står i ca. 5 minutter.

Næringsindhold

Kalorier: 690kcal (35%)Kulhydrater: 11g (4%)Protein: 40g (80%)Fedt: 53g (82%)Mættet fedt: 26g (163%)Flerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 19gTransfedt: 2gKolesterol: 177mg (59%)Natrium: 735mg (32%)Kalium: 745mg (21%)Fiber: 1g (4%)Sukker: 8g (9%)Vitamin A: 1219IU (24%)Vitamin C: 4mg (5%)Calcium: 481mg (48%)Iron: 4mg (22%)
Søgeord italienske klassiker, lasagne
  • Mac and cheese
  • Paninibrød
  • Mornaysauce
  • Jordbæris
  • Bløde løg
Madgryden.dk
Madgryden.dk
Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Tjek din indbakke eller spam mappe for at bekræfte din tilmelding.

  • Del på facebook
  • Syntes godt om
  • Twitter
  • Pinterest
  • Print
  • Elsker

Skrevet i: Hovedretter Tags: knorr lasagne, knorrs lasagne, lasagne, lasagne i ovn, lasagne opskrift, nem lasagne, opskrift på lasagne

Startsite.dk – Nyhedsoverblik, links og meget mere.

Previous Post: « Kærnemælkshorn med marcipanremonce
Next Post: Mornaysauce »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften med antal stjerner




Primær Sidebar

Følg os

Følg os på Facebook

Footer

Rettigheder

Kopiering fra Madgryden.dk må kun finde sted af uddannelsesinstitutioner, offentlige og private virksomheder, som har lavet en aftale med Copydan. Du må meget gerne linke til madgrydens indhold.

Copyright © 2023 Madgryden.dk