Lasagne

Lasagne - Opskrift på den bedste hjemmelavede Italienske klassiker
Opskrift på den bedste hjemmelavede Italienske klassiker

Lasagne – Opskrift på bedste hjemmelavede Italienske klassiker

Lasagne hjemmelavet er uden tvivl et af vores favoritter herhjemme hos os.
Vores bud på denne Italienske klassiker, er dybt inspireret fra vores ture til Italien. Når vi har været dernede skal vi altid have pizza, fra den vores ynglings pizzamand dernede. Han har også et ret store udvalg af deres pastaretter, og der skal vi også altid have en lækker omgang af hans hjemmelavede lasagnie.
Opskriften er inspireret efter en del samtaler, og hans passion omkring hvordan en rigtig lasagne skal være i konsistens og smage.

Mornaysauce til lasagne sovs

er vigtigt at du først laver den lige inden du skal bruge den.
Da den vil blive tykkkere, jo længere den står:
Når du skal smage den til, er det vigtigt at du gør det efter osten er tilføjet.
Da osten indeholder en salt.

Husk at den skal hvile.

Når du har bygget den op, og lasagne er færdig i ovnen.
Er det vigtigt at den får lov til at stå og hvile i 10 minutter, Så bliver lasagnen mere fast at skære i.

Tilbehør

Prøv evt. at bage disse lækre Baguette med durummel som tilbehør til din lasagne.

lasagne

Lasagne

Sofus Madsen
Når du har bygget lasagne op, og lasagnen er færdig i ovnen. Er det vigtigt at den får lov til at stå og hvile i 10 minutter, Så bliver lasagnen mere fast at skære i.
5 fra 1 stemme
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 2 timer 30 minutter
Samlet tid 2 timer 35 minutter
Ret Hovedret
Køkken Italiensk
Antal 4 personer
Kalorier 690 kcal

Ingredienser
  

Lasagnesauce

Øvrige

Sådan gør du
 

Lasagnesauce

  • Tænd kogepladen på høj varme.
    Kom olivenolie i en tykbundet gryde, steg løg og hvidløg let, så de er gennemsigtige.
    Tilsæt kødet og steg det til alt kødet er brunet af.
    Tilsæt de resterende ingredienser til saucen, rør det hele rigtig godt rundt.
    Skru ned på lav varme, læg låg på og lad det simre i mindst 2 timer.
    Smag til med salt og friskkværnet peber.

Mornaysauce

  • Tænd kogepladen på lidt over middelvarme.
    Smør smeltes i en tykbundet kasserolle.
    Tilsæt mel, og pisk det hele rigtig godt sammen.
    Mælken kommes i, og det piskes godt sammen dele hele.
    Saucen bringes i kog, mens der piskes, så saucen ikke brænder på.
    Muskatnød og ost tilsættes, og der piskes grundigt.
    Når osten er helt smeltet, smages saucen til med salt og friskkværnet peber.

Opbygning af lasagne

  • Smør et ildfast fad med smør.
    Start med at kom mornaysauce først i fadet.
    Herefter kommer du skiftevis Lasagnesauce og plader, Ialt bliver der ca 7 lag.
    Slut af på toppen med et lag mornaysauce og revet ost.
    Sæt lasagne ind i ovnen ved 175 grader i almindelig ovn, i 30 minutter.
    Lasagne er færdig når pladerne er bløde og osten på toppen er gylden.
    For at lasagnen bliver mere fast at skære i, vil jeg anbefale at den lige står i ca. 10 minutter.
    Velbekomme

Noter

For at lasagnen bliver mere fast at skære i, vil jeg anbefale at den lige står i ca. 5 minutter.

Nutrition

Kalorier: 690kcalKulhydrater: 11gProtein: 40gFedt: 53gMættet fedt: 26gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 19gTransfedt: 2gKolesterol: 177mgNatrium: 735mgKalium: 745mgFiber: 1gSukker: 8gVitamin A: 1219IUVitamin C: 4mgCalcium: 481mgIron: 4mg
Søgeord italienske klassiker, lasagne
Kunne du lide vores opskrift ? Skriv gerne en kommentar eller anmeldelse
Holdbarhed på hjemmelavet lasagne

Skulle du være så heldig at der er noget lasagne i overskud, kan du sagtens opbevare det til dagen efter. Hvis retten sættes på køl, kan den holde sig i 4 dage. Ønsker du at lave lasagnen til fryseren, kan dette sagtens lade sig gøre. i fryseren kan den holde sig i ca. 3 mdr. Når du skal spise din italienske ret, skal den blot optøes ved stuetemperatur. Derefter kommes den i ovnen, ved 175 grader ved forvarmet ovn. Lasagnien er klar til at blive spist, når den er helt gennemvarmet. Velbekom.

lasagne
Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Sofus Madsen

Skriv en kommentar

Bedøm opskriften med antal stjerner