Mac and cheese

Madgryden.dk » Opskrifter » Hovedretter » Mac and cheese
Mac and cheese - opskrift på nem macaroni and cheese i ovn
Opskrift på nem pastaret med ost i ov

Mac and cheese er en sand klassiker, når vi snakker Amerikanske retter.
Macaroni and cheese som mange også kalder den, er bestemt ikke under den sunde kategori.
Men det gør intet en gang imellem, for både voksne og børn elsker den simpelthen.
Spis den nøjagtig som den er, eller server den sammen med noget lækkert grønt

Mornaysauce

Det er vigtigt at du først laver den lige inden du skal bruge den. Da den vil blive tykkere, jo længere den står. Når du skal smage den til, er det vigtigt at du gør det efter osten er tilføjet. Da osten indeholder en del salt.

Mac and cheese

Jeg plejer altid at købe 1 pose cheddar og 1 post mozarella,
de 2 blander jeg sammen.
Herefter bruger jeg det halve til mornaysaucen, og den sidste halvdel til gratineringen af pastaretten

Prøv også: Vores lækre opskrift på Guacamole

mac and cheese

Mac and cheese – Pastaret med ost

Sofus Madsen
Populært amerikansk pastaret med ost
5 fra 1 stemme
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 35 minutter
Ret aftensmad, Tilbehør
Køkken Amerikansk
Antal 4 personer
Kalorier 745 kcal

Ingredienser
  

Pasta

  • 400 gram Suppehorn
  • Vand

Mornaysauce

Mac and cheese

  • 125 gram Revet mozzarella/cheddar ost

Sådan gør du
 

Pasta

  • Bring vandet i kog.
    Tilsæt pastaen, og kog dem i ca. 8 minutter.
    De skal være al dente, så de har lidt bid.
    Når suppehornene er færdige, skal de dryppe af i et dørslag.

Mornaysauce

  • Tænd kogepladen på lidt over middelvarme. Smør smeltes i en tykbundet kasserolle.
    Tilsæt mel, og pisk det hele rigtig godt sammen.
    Mælken kommes i, og det piskes godt sammen dele hele.
    Saucen bringes i kog, mens der piskes, så saucen ikke brænder på.
    Muskatnød og ost tilsættes, og der piskes grundigt.
    Når osten er helt smeltet, smages saucen til med salt og friskkværnet peber.

Mac and cheese

  • Tænd ovnen på 200 grader i almindelig ovn.
    Kom pastaen ned i mornaysaucen, og vend det rundt.
    Kom pastaretten i en smurt ovnfast fad( ca. 20×30), og drys cheddar ost henover.
    Retten stilles i ovnen i ca. 10 minutter til osten er blevet gyldent.
    Velbekomme.
    mac and cheese

Noter

mac and cheese
mac and cheese

Nutrition

Kalorier: 745kcalKulhydrater: 81gProtein: 31gFedt: 33gMættet fedt: 19gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 8gTransfedt: 0.4gKolesterol: 95mgNatrium: 525mgKalium: 425mgFiber: 3gSukker: 8gVitamin A: 999IUVitamin C: 0.01mgCalcium: 527mgIron: 2mg
Søgeord mac and cheese, pastaret med ost
Kunne du lide vores opskrift ? Skriv gerne en kommentar eller anmeldelse
Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Sofus Madsen

Skriv en kommentar

Bedøm opskriften med antal stjerner