Hjemmelavet pizza – Bedste opskrift med guide til pizzadej
Hjemmelavet pizza – med denne guide er du sikker på at få den perfekte pizzadej. Det fantastiske ved hjemmelavet pizza, er at du selv kan bestemme smagen af den. Til sådan en lækkerbiksen, høre der selvfølgelig en hjemmelavet Pizzasauce til, som vi også har lavet den komplette guide til.
Prøv at lav den helt klassiske margherita, eller hvad med en lækker pizza med skinke og rucola ? mulighederne er mange, når man laver sin egen hjemmelavet pizza.
Billedet af min hjemmelavet pizza, er en pizza som jeg har lavet med salat og kebab. Hvis du er til salatpizza, så syntes jeg du skulle give den et skud.
Få her opskriften på den lækreste hjemmelavede indbagte hvidløgsbrød
Hjemmelavet pizza
Ingredienser
Pizzadej
- 25 gram Gær
- 2 dl Vand
- 1 spsk olivenolie
- 300 gram Pizzamel (Købes i de fleste supermarkeder)
- 0,5 tsk Groft salt
Pizzasauce
- 2 spsk Olivenolie
- 3 stk Fede hvidløg
- 1 spsk Basilikum (Frisk)
- 2 dåser Hakkede tomater
- 1 tsk Salt
- 0,5 tsk Peber
Topping
Sådan gør du
Pizzadej
- smuldrgæren i en skål, tilsæt vand.Rør rundt i skålen til gæren er opløst.Tilsæt de resterende ingredienser, og ælt det godt sammen.Stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time, med husholdningsfilm over.Del dejen i 4 portioner. træk hver dej ud og rul den meget tyndt ud.
- pizzasauce
- Kom olivenolie på en pande , tilsæt hvidløg og rør det godt sammen.Når det har fået lidt farve, tilsætter du de resterende ingredienser.Når saucen er i kog, tages panden af.Si saucen i en grovmasket si, mos det godt med en ske.Det resterende i sien kasseres.Saucen bringes atter i kog, og skal nu simre i ca. 5 minutter.
- Opbygning af pizza
- Smør saucen udover pizzaen, kom kebab og revet ost ovenpå.Bag pizzaen i ca. 15 minutter ved 250 grader.Kom salat og dressing ovenpå.Velbekomme.
Næringsindhold
Tips til din pizza
Ovnen
Tænd ovnen i rigtig god tid, og gerne på 300 grader hvis det er muligt. Hvis den ikke kan 300 grader, så skruer du bare så højt op som du overhovedet kan. Det er vigtigt at du ikke bruger varmluft når du bager din pizza, det gør at skorperne udtørrer.
Fyld
En pizza bliver ikke bedre af at du overdynger den med fyld. du kan godt have op til 5 forskellige slags fyld, men hold tilbage på mængden af de forskellige slags fyld.
Læg fyldet lækkert ved siden af hinanden, så er du sikker på at få den bedste pizza.
Pizzaspaden
Drys lidt mel på din pizzaspade, så mindsker du risikoen for at den klæber sig fast til din pizzaspade.
Læg evt. din pizzadej på pizzaspaden efter du har drysset lidt mel på spaden.
Herefter kan du komme dit fyld på pizzaen, det gør som regel det hele lidt nemmere.
Skriv et svar