• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Madgryden.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Om os
menu icon
go to homepage
  • Forside
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Om os
search icon
Homepage link
  • Forside
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Om os
×
Forside » Opskrifter » Aftensmad » Hjemmelavet pizza - Opskrift på pizzadej og pizzasauce

Hjemmelavet pizza - Opskrift på pizzadej og pizzasauce

Af Sofus Madsen Skriv kommentar

hjemmelavet pizza

Oversigt

Toggle
  • Hjemmelavet pizza - Opskrift på den bedste grundopskrift på en lækker pizzadej, samt en fantastisk hjemmelavede pizzasauce.
  • Hjemmelavet pizza
  • Sådan bages pizza i ovnen
  • Hvor meget fyld på pizza?
  • Sådan bruger du din pizzaspade

Hjemmelavet pizza - Opskrift på den bedste grundopskrift på en lækker pizzadej, samt en fantastisk hjemmelavede pizzasauce.

Hjemmelavet pizza - med denne guide er du sikker på at få den perfekte pizzadej. Det fantastiske ved at lave pizzaen selv, er at du selv kan bestemme smagen af den. Til sådan en lækkerbiksen, høre der selvfølgelig en hjemmelavet hvidløgsbrød til, som vi også har lavet den komplette guide til.

Prøv at lav den helt klassiske margherita, eller hvad med en lækker pizza med skinke og rucola ? mulighederne er mange, når man laver sin egen hjemmelavet pizza.

Billedet af min hjemmelavet pizza, er en som jeg har lavet med salat og kebab. Hvis du er til salatpizza, så syntes jeg du skulle give den et skud.

hjemmelavet pizza

Hjemmelavet pizza

Sofus Madsen
Hjemmelavet pizza - Opskrift på den bedste grundopskrift på en lækker pizzadej, samt en fantastisk hjemmelavede pizzasauce.
5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin opskrift
Forb. tid 25 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
0 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Ret Hovedret
Køkken Italiensk
Antal 4 Personer
Kalorier 15 kcal

Ingredienser
  

Pizzadej

  • 25 gram Gær
  • 2 dl Vand
  • 1 spsk olivenolie
  • 300 gram Pizzamel (Købes i de fleste supermarkeder)
  • 0,5 tsk Groft salt

Pizzasauce

  • 2 spsk Olivenolie
  • 3 stk Fede hvidløg
  • 1 spsk Basilikum (Frisk)
  • 2 dåser Hakkede tomater
  • 1 tsk Salt
  • 0,5 tsk Peber

Topping

  • 0,5 stk Iceberg salat
  • Kebab
  • Revet ost
  • Dressing

sådan gør du
 

Pizzadej

  • smuldrgæren i en skål, tilsæt vand.
    Rør rundt i skålen til gæren er opløst.
  • Tilsæt de resterende ingredienser, og ælt det godt sammen.
    Stil pizzadej til hævning et lunt sted i ca. 1 time, med husholdningsfilm over.
  • Del dejen i 4 portioner. træk hver dej ud og rul den meget tyndt ud.

Pizzasauce

  • Kom olivenolie på en pande , tilsæt hvidløg og rør det godt sammen.
    Når det har fået lidt farve, tilsætter du de resterende ingredienser.
  • Når saucen er i kog, tages panden af.
    Si pizzasauce i en grovmasket si, mos det godt med en ske.
  • Det resterende i sien kasseres.
    Saucen bringes atter i kog, og skal nu simre i ca. 5 minutter.

Pizza

  • Smør saucen udover pizzaen, kom kebab og revet ost ovenpå.
    Bag pizza i ca. 15 minutter ved 250 grader.
  • Kom salat og dressing ovenpå den hjemmelavet pizza.
    Velbekomme.
    hjemmelavet pizza

Tips til opskrift

Når du bygger en pizza op, så er der en rækkefølge der er vigtigt at følge.
Først smøre du pizzadejen med den hjemmelavede tomatsauce. Derefter kommes osten ovenpå tomatsauce.
Til sidst slutter du af med fyldet, alt det kød og grønt du ønsker på pizzaen.

Ernæringsindhold

Kalorier: 15kcalKulhydrater: 1gProtein: 1gFedt: 1gMættet fedt: 0.1gFlerumættet fedt: 0.1gEnkelumættet fedt: 1gNatrium: 150mgKalium: 44mgFiber: 1gSukker: 0.02gVitamin A: 19IUVitamin C: 0.4mgCalcium: 5mgIron: 0.2mg
Søgeord pizza, pizzadej
Kunne du lide vores opskrift ? Skriv gerne en kommentar eller anmeldelse


Sådan bages pizza i ovnen

Tænd ovnen i rigtig god tid, og gerne på 300 grader hvis det er muligt. Hvis den ikke kan 300 grader, så skruer du bare så højt op som du overhovedet kan. Det er vigtigt at du ikke bruger varmluft når du bager pizzaen, det gør at skorperne udtørrer.

Når du bager pizzaen, så brug altid pizzasten, bagestål eller til nød kan en bageplade også bruges. Jeg syntes at man får den bedste sprøde skorpe, med enten pizzasten eller bagestål.

Hvor meget fyld på pizza?

Pizzaen bliver ikke bedre af at du overdynger den med fyld. du kan godt have op til 5 forskellige slags fyld, men hold tilbage på mængden af de forskellige slags fyld.
Læg fyldet lækkert ved siden af hinanden, så er du sikker på at få den bedste pizza.

Sådan bruger du din pizzaspade

Drys lidt mel på din pizzaspade, så mindsker du risikoen for at den klæber sig fast til din pizzaspade.
Læg evt. din pizzadej på pizzaspaden efter du har drysset lidt mel på spaden.
Herefter kan du komme dit fyld på pizza, det gør som regel det hele lidt nemmere.

Prøv nogle af vores andre lækre opskrifter:
Pizzasauce – Nem opskrift på den bedste tomatsovs til pizza
Pizzasnegle med skinke - Nem opskrift på lækre snegle med skinke
Indbagt hvidløgsbrød - Opskrift på hjemmelavede brød med hvidløg
Focaccia - Opskrift på nem hjemmebagt italiensk brød
Lasagne - Opskrift på hjemmelavede Italienske klassiker

Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Tjek din indbakke eller spam mappe for at bekræfte din tilmelding.

Flere opskrifter i samme kategori

  • dyrekølle
    Dyrekølle i ovn – Opskrift på saftig dyrekølle med bacon
  • Kyllingelår på kartoffelbund
    Kyllingelår på kartoffelbund – Lækker og simpel opskrift
  • gammeldags oksesteg
    Gammeldags oksesteg – Opskrift på en saftig og mør oksesteg
  • lammeculotte
    Lammeculotte - Opskrift på lækker saftig og mørt lammekød

Læserinteraktioner

5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften med antal stjerner




Primær Sidebar

Footer

Rettigheder

Kopiering fra Madgryden.dk må kun finde sted af uddannelsesinstitutioner, offentlige og private virksomheder, som har lavet en aftale med Copydan Tekst og Node. Du må meget gerne linke til madgrydens indhold.

Copyright © 2025 Madgryden.dk

Bedøm denne opskrift

Your vote:




Fortæl os, hvad du syntes om denne opskrift:

Dette fungerede præcis som skrevet, tak!
Min familie elskede dette!
Tak fordi du deler denne opskrift

Eller skriv med dine egne ord:

A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.