Kylling i ovn - Opskrift på lækker helstegt kylling, med en lækker sprød skind. Trin for trin opskrift med stegetid og temperatur.
Kylling i ovn - er et af de helt store hits hjemme ved os. Ikke nok med at det smager helt fantastisk, så det tilmed også utrolig nemt at lave. Med ganske få ingredienser, får man den mest saftige og lækre kylling.
Tilbehøret til helstegt kylling er tit det samme. Vi får næsten altid kogte ris, sammen med en lækker hjemmelavet karrysovs. Karrysovsen linker jeg lige til længere nede på siden. Udover ris og karrysovs, får vi et stykke baguette til.
Opskrift på helstegt kylling er til 4 personer.
Kylling i ovn
Ingredienser
Kylling i ovn
- 1400 gram Kylling
- 4 spsk Olie
- Paprika
- Salt
sådan gør du
Kyllingen renses
- Rens kyllingen godt under rindende vand.tør den godt af bagefter.
Kyllingen krydres
- Olien kan være rapsolie, olivenolie osv.Smør olien rigtig godt ind i kyllingen med hænderne, det er vigtigt at det kommer over det hele.
- Kom paprika henover kyllingen, og slut af med lidt salt.
Kylling i ovn
- Steg den i en varmluftovn ved 230 grader i ca. 30 minutter.Skru ned til 180 grader, og steg den i ca. 30 minutter.
- Sluk ovnen og lad helstegt kylling i ovn trække i 5 minutter, med lågen på klem.Fjerkræ skal altid have minimum 75 grader i midten.Velbekomme 🙂
Ernæringsindhold
Gem skyen fra kyllingen til sovsen
Når du laver sovsen til kyllingen, så brug endelig skyen fra kyllingen.
Det giver en fantastisk god smag til sovsen, og din kyllingesteg kan sagtens stege 5 minutter videre efter du har taget skyen derfra.
Hvor mange grader skal stegt kylling i ovn være?
Din kyllingesteg skal have en temperatur i midten på minimum 75 grader i midten.
Er min stegt kylling ovn færdig ??
Du kan nemt se om din kylling er klar til servering. Tag en kødnål, og stik den forsigtig ind i kødet på kyllingen. Hvis der kommer lidt blodigt saft ud, skal den have mere. er det helt klart saft der kommer fra din stegt kylling i ovn er den klar til servering. Gruden til at din kyllingesteg skal være helt gennemstegt, er for at undgå bakterier, som f.eks. salmonelle bliver dræbt under tilberedningen.
Kan jeg komme en frossen hel kylling i ovnen?
Ja det kan du sagtens gøre, men det forlænger din tilberedning med ca. 5 minutter. Så i stedet for at kyllingen skal have 30 minutter, skal den have ca. 35 minutter i ovnen. Jeg vil anbefale at du steger den på 200 grader i almindelig ovn. Når de 35 minutter er gået, skal du lige prøve at stikke i kyllingen. Kommer der klart saft fra kyllingen, er denne hel kylling i ovn klar til servering.
Prøv nogle af vores andre lækre opskrifter:
Karrysovs - Den bedste opskrift på nem og lækker karrysauce
Sommerfuglekylling - kylling på kartoffelbund
Kyllingenuggets med panko i ovn - Hjemmelavede nuggets
Nachos med kylling og ost
Panang karry med kylling - Nem opskrift på panang kylling
Skriv et svar