• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madgryden.dk
  • Madgryden
  • Opskrifter
  • Om Madgryden.dk
  • Privatlivspolitik

Kylling i ovn

Af Sofus Madsen Skriv kommentar

  • Del på facebook
  • Syntes godt om
  • Twitter
  • Pinterest
  • Print
  • Elsker
Madgryden.dk » Opskrifter » Hovedretter » Kylling i ovn
Sådan får du en perfekt kylling i ovn med sprød skind - Madgryden.dk
Kylling i ovn – Nem opskrift på helstegt kylling

Kylling i ovn – Nem opskrift på helstegt kylling

Kylling i ovn – er et af de helt store hits hjemme ved os. Ikke nok med at det smager helt fantastisk, så det tilmed også utrolig nemt at lave. Med ganske få ingredienser, får man den mest saftige og lækre kylling. Tilbehøret til helstegt kylling er tit det samme. Vi får næsten altid kogte ris, sammen med en lækker hjemmelavet karrysovs. Karrysovsen linker jeg lige til længere nede på siden. Udover ris og karrysovs, får vi et stykke baguettebrød til.
Opskriften er lavet til 4 personer.

Prøv vores opskrift på en skøn karrysovs

kylling i ovn

Kylling i ovn

Sofus Madsen
Nem opskrift på helstegt kylling
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Opskrift Del på facebook
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 1 t 5 min
0 min
Samlet tid 1 t 5 min
Ret Hovedret
Køkken dansk
Antal 4 Personer
Kalorier 370 kcal
Hold skærmen tændt mens du laver mad

Ingredienser
  

Kylling i ovn

  • 1400 gram Kylling
  • 4 spsk Olie
  • Paprika
  • Salt

Sådan gør du
 

Kyllingen renses

  • Rens kyllingen godt under rindende vand.
    tør den godt af bagefter.

Kyllingen krydres

  • Olien kan være rapsolie, olivenolie osv.
    Smør olien rigtig godt ind i kyllingen med hænderne, det er vigtigt at det kommer over det hele.
    Kom paprika henover kyllingen, og slut af med lidt salt.

Kylling i ovn

  • Steg den i en varmluftovn ved 230 grader i ca. 30 minutter.
    Skru ned til 180 grader, og steg den i ca. 30 minutter.
    Sluk ovnen og lad helstegt kylling i ovn trække i 5 minutter, med lågen på klem.
    Fjerkræ skal altid have minimum 75 grader i midten.
    Velbekomme 🙂

Næringsindhold

Kalorier: 370kcal (19%)Protein: 31g (62%)Fedt: 26g (40%)Mættet fedt: 7g (44%)Flerumættet fedt: 6gEnkelumættet fedt: 11gTransfedt: 0.2gKolesterol: 126mg (42%)Natrium: 118mg (5%)Kalium: 318mg (9%)Vitamin A: 235IU (5%)Vitamin C: 3mg (4%)Calcium: 18mg (2%)Iron: 2mg (11%)
Søgeord kylling i ovn, kylling stegetid, stegt kylling i ovn
  • Karrysovs
  • Kylling i paprikasauce
  • Stegt medister
  • Panang karry med kylling
  • Stegt flæsk med persillesovs i ovn – Danmarks nationalret

Tips til kylling i ovn

Brug skyen fra kyllingen
Når du laver sovsen til kyllingen, så brug endelig skyen fra kyllingen.
Det giver en fantastisk god smag til sovsen, og din kyllingesteg kan sagtens stege 5 minutter videre efter du har taget skyen derfra.

Hvor mange grader skal kylling være?
Din kyllingesteg skal have en temperatur i midten på minimum 75 grader i midten.

Er min stegt kylling i ovn færdig ??
Du kan nemt se om din kylling er klar til servering. Tag en kødnål, og stik den forsigtig ind i kødet på kyllingen. Hvis der kommer lidt blodigt saft ud, skal den have mere. er det helt klart saft der kommer fra din stegt kylling i ovn er den klar til servering. Gruden til at din kyllingesteg skal være helt gennemstegt, er for at undgå bakterier, som f.eks. salmonelle bliver dræbt under tilberedningen.

Kan jeg komme en frossen hel kylling i ovnen?
Ja det kan du sagtens gøre, men det forlænger din tilberedning med ca. 5 minutter. Så i stedet for at kyllingen skal have 30 minutter, skal den have ca. 35 minutter i ovnen. Jeg vil anbefale at du steger den på 200 grader i almindelig ovn. Når de 35 minutter er gået, skal du lige prøve at stikke i kyllingen. Kommer der klart saft fra kyllingen, er denne hel kylling klar til servering.

Madgryden.dk
Madgryden.dk
Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Tjek din indbakke eller spam mappe for at bekræfte din tilmelding.

  • Del på facebook
  • Syntes godt om
  • Twitter
  • Pinterest
  • Print
  • Elsker

Skrevet i: Hovedretter Tags: helstegt kylling i ovn, kylling i ovn, kylling stegetid, opskrift hel kylling, ovnstegt kylling, stegetid kylling

Startsite.dk – Nyhedsoverblik, links og meget mere.

Previous Post: « Stegt rødspættefilet med persillesovs
Next Post: Madpandekager med fyld »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften med antal stjerner




Primær Sidebar

Følg os

Følg os på Facebook

Footer

Rettigheder

Kopiering fra Madgryden.dk må kun finde sted af uddannelsesinstitutioner, offentlige og private virksomheder, som har lavet en aftale med Copydan. Du må meget gerne linke til madgrydens indhold.

Copyright © 2023 Madgryden.dk