Koldskål

Madgryden.dk » Opskrifter » Desserter » Koldskål
koldskål

Koldskål – Opskrift på hjemmelavet kærnemælkskoldskål

Her får du min bedste opskrift på en klassisk kærnemælkskoldskål, som du husker den bedst fra barndommen. Jeg har valgt at komme æg og tykmælk i min version, da jeg syntes det gør den mere luftig og lækker. Jeg syntes de varianter du kan købe i butikkerne, er alt for tynde i konsistensen. Der findes en masse varianter af koldskål, men personligt er jeg til den helt klassiske. Dog kan jeg godt finde på at tilføje årstidens frugter, som jeg blender sammen med den færdige kærnemælkskoldskål. Som tilbehør til koldskålen, kan du servere kammerjunkere og evt. frisk plukkede jordbær.
Denne opskrift giver i alt 3 liter hjemmelavet koldskål.

Prøv også vores lækre opskrift på rabarber tiramisu.

koldskål

Koldskål – Opskrift med tykmælk

Sofus Madsen
Opskrift på bedste hjemmelavet kærnemælkskoldskål
5 fra 1 stemme
Forb. tid 2 minutter
Tilb. tid 10 minutter
0 minutter
Samlet tid 10 minutter
Ret Dessert
Køkken dansk
Antal 3 liter koldskål
Kalorier 3048 kcal

Ingredienser
  

Sådan gør du
 

Koldskål

  • æggeblommer, sukker og vaniljepulver piskes til en æggesnaps.
    Tykmælk og kærnemælk kommes i, og piskes grundigt.
    Smag til med citronsaft.
    Sæt koldskål på køl i mindst 1 time.
    Serveres sammen med kammerjunkere.
    koldskål

Nutrition

Kalorier: 3048kcalKulhydrater: 502gProtein: 79gFedt: 87gMættet fedt: 54gFlerumættet fedt: 4gEnkelumættet fedt: 24gKolesterol: 352mgNatrium: 1451mgKalium: 3658mgSukker: 502gVitamin A: 2889IUVitamin C: 22mgCalcium: 2840mgIron: 2mg
Søgeord koldskål børnevenlig
Kunne du lide vores opskrift ? Skriv gerne en kommentar eller anmeldelse

Holdbarhed på koldskål

skulle du være så heldig at der er lidt i overskud, skal det blot stilles på køl i køleskabet. På køl kan det holde sig i 3 dage. Dog vil jeg anbefale dig, lige piske den sammen inden servering.

Er det mad eller dessert

Koldskål bliver lagt ind under dessert. Men hjemme hos os, når solen viser sig fra sin bedste side. Så kan vi sagtens finde på at servere det som aftensmad, hvor vi bruger jordbær og kammerjunkere som tilbehør.

Hvis du mangler tykmælk…

Så kan du sagtens lave en fantastisk koldskål alligevel. Du kan sagtens bruge ymer, a38 eller andre lignende surmælksprodukter.

Vidste du???

Faktisk stammer koldskål fra Danmark, og går man tilbage i de danske kogebøger. Så kan man finde opskrifter i frk. jensen kogebog med forskellige slags varianter af koldskålen. Oprindeligt var det en vælling fra ca. 1700 tallet, som man lavede på øl, sukker, kanel og brød.

Når du har prøvet at lave opskriften…

Så vil det glæde os rigtig meget, hvis du vil komme tilbage og skrive en lille kommentar eller en anmeldelse af opskriften. Del meget gerne opskriften på de sociale medier, så andre også kan få glæde af opskriften på koldskål.

Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Sofus Madsen

Skriv en kommentar

Bedøm opskriften med antal stjerner