Koldskål - Her får du min bedste opskrift, på en god klassisk kærnemælkskoldskål med tykmælk og æg.
Her får du min bedste opskrift på en klassisk koldskål, som du husker den bedst fra barndommen. Jeg har valgt at komme æg og tykmælk i min version, da jeg syntes det gør den mere luftig og lækker.
Jeg syntes de varianter du kan købe i butikkerne, er alt for tynde i konsistensen. Der findes en masse varianter af koldskål, men personligt er jeg til den helt klassiske. Dog kan jeg godt finde på at tilføje årstidens frugter, som jeg blender sammen med den færdige kærnemælkskoldskål. Som tilbehør til koldskålen, kan du servere kammerjunkere og evt. frisk plukkede jordbær.
Denne opskrift giver i alt 3 liter hjemmelavet koldskål.
Prøv også vores lækre opskrift på rabarber tiramisu.
Koldskål - Opskrift med tykmælk
Ingredienser
Koldskål
- 6 stk Pasteuriseret æggeblommer
- 50 gram Sukker
- 1 tsk Vaniljepulver
- 2 liter Tykmælk
- 1 liter Kærnemælk
- citronsaft
sådan gør du
Koldskål
- æggeblommer, sukker og vaniljepulver piskes til en æggesnaps.Tykmælk og kærnemælk kommes i, og piskes grundigt.Smag til med citronsaft.Sæt koldskål på køl i mindst 1 time.Serveres sammen med kammerjunkere.
Ernæringsindhold
Holdbarhed på koldskål
skulle du være så heldig at der er lidt i overskud, skal det blot stilles på køl i køleskabet. På køl kan det holde sig i 3 dage. Dog vil jeg anbefale dig, lige piske den sammen inden servering.
Er det mad eller dessert
Koldskål bliver lagt ind under dessert. Men hjemme hos os, når solen viser sig fra sin bedste side. Så kan vi sagtens finde på at servere det som aftensmad, hvor vi bruger jordbær og kammerjunkere som tilbehør.
Hvis du mangler tykmælk...
Så kan du sagtens lave en fantastisk koldskål alligevel. Du kan sagtens bruge ymer, a38 eller andre lignende surmælksprodukter.
Vidste du???
Faktisk stammer koldskål fra Danmark, og går man tilbage i de danske kogebøger. Så kan man finde opskrifter i frk. jensen kogebog med forskellige slags varianter af koldskålen. Oprindeligt var det en vælling fra ca. 1700 tallet, som man lavede på øl, sukker, kanel og brød.
Når du har prøvet at lave opskriften...
Så vil det glæde os rigtig meget, hvis du vil komme tilbage og skrive en lille kommentar eller en anmeldelse af opskriften. Del meget gerne opskriften på de sociale medier, så andre også kan få glæde af opskriften på koldskål.
Skriv et svar