Kanelkage uden æg
Kanelkage – bedste opskrift på svampet kage med kanel
Kanelkage er en sand klassiker, som er en kage jeg virkelig holder meget af. Heldigvis elsker mine børn og konen, den ligeså meget som jeg gør. Derfor står den ofte på kagebordet, når vi skal holde fødselsdage.
kagen uden æg er virkelig nem at lave, og så tager den ikke langtid lige at lave. Denne kanelkage uden æg blev virkelig god, og man kan overhovedet ikke smage at der ikke er æg i den.
Opskriften giver en kanelkage på 23×33 cm.
Prøv også vores opskrift på de lækre boller uden æg
Kanelkage uden æg
Ingredienser
Kanelkage uden æg
Chokoladeglasur
- 50 gram Smør
- 250 gram Flormelis
- 2 tsk Vaniljesukker
- 1 spsk Kakao
- 3 spsk Lunkent vand
Sådan gør du
Kanelkage uden æg
- Pisk smør og sukker sammen.Mælken piskes i.De øvrige ingredienser tilsættes og det røres godt sammen.Dejen kommes i en bradepande (23x33cm).Bag kanelkage ved 200 grader i ca. 30 minutter
Chokoladeglasur
- Ingredienserne til glasuren røres sammen i en gryde. Chokoladeglasuren smøres ud, når kanelkage uden æg næsten er afkølet.Velbekom.
Nutrition
Tips til kanelkage opskrift
Kan denne kage uden æg fryses ?
Ja du sagtens fryse denne kage. Tag den blot op ca. 1 time før du skal bruge den, og tø den op ved stuetemperatur.
Kan jeg bage kagen dagen før ?
Du kan sagtens bage kanelkage med kærnemælk dagen før. Denne kage bliver faktisk rigtig god af at stå lidt, da den rigtig kan stå og sætte sig. Derfor er den også særdeles god , hvis du skal bruge den til et større arrangement.
Jeg vil gerne lave kanelkage med en kaffeglasur stedet for chokoladeglasur…
Det er der ingen problemer ved, du tilføjer blot kaffe i stedet for vandet.
Så nemt er det, og det smager virkelig også lækkert.
Du kan også lave halvdelen med kaffeglasur og den anden del med chokoladeglasur.
Så er det 2 fluer i et smæk.
Vidste du?
at en kanelkage er en dansk opfindelse? faktisk stammer kagen fra Ringkøbing. Mange forveksler brunsviger og kanelkager. Hvilket er ret sjovt, da de faktisk ikke rigtig har noget med hinanden at gøre.
De indeholder ikke rigtig de samme ingredienser, og ligner slet ikke hinanden.