Boller uden æg – særdeles lækre og luftige. Indeholder blandt andet speltmel og havregryn. Prøv opskriften her på Madgryden.dk.
Boller uden æg er en skøn opskrift på en lækker bolledej uden æg, hvor de også er lækre luftige dagen efter. Hvis du er allergisk overfor æg, er denne opskrift også helt perfekt for dig.
Da opskriften ikke indeholder nogen form for æg i bollerne.
Dog er den lækre smag bevaret, hvilket også gør den fantastisk til fødselsdagsboller uden æg.
Denne opskrift på boller uden æg giver 12 Stk. boller, dog afhængig af størrelsen.
Prøv også vores lækre opskrift på lækre gulerodsboller
Boller uden æg
Ingredienser
Boller uden æg
- 2 dl Vand
- 4 dl Mælk
- 50 gram Gær
- 1 tsk Salt
- 500 gram Hvedemel
- 2 dl Havregryn
- 400 gram Speltmel
- 100 gram Sukker
- 100 gram Smeltet smør
sådan gør du
Opløs gær
- Kom vand og mælk sammen i en gryde, og varm det op til det er lunkent.Gær tilsættes og røres ud i væsken.
Dej
- De resterende ingredienser tilsættes, og det hele æltes godt sammen.Mel er forskelligt, derfor skal der nogle gange bruges mindre eller mere mel.Dejen sættes til hævning i mindst 1 time.
Boller uden æg
- Bollerne formes, og sættes til hævning i 30 minutter.Bag boller uden æg ved 225 grader i en almindelig ovn i ca. 15 minutter.Velbekom.
Ernæringsindhold
Kan man fryse boller uden æg?
Ja du kan sagtens fryse din boller. Bollerne skal blot optøs helt inden du kommer dem i ovnen, så er de ligeså lækre som da du bagte dem.
Alternativ til pensling
Hvis du ikke kan tåle æg, kan du sagtens få lækre skinnende boller alligevel.
- Pensle dem med mælk.
- Lave en blanding med vand og sukker.
- Du kan pensle dem med kaffe.
- Pensle dem med vand
- eller pensle dem med smør
Det der vil gøre dine boller mest skinnende, som alternativ til en pensling med æg, Er efter min erfaring mælk. Men vand og sukker giver også en rigtig fin bolle.
Ælt dejen godt - det betaler sig
Du får de perfekte boller, ved at ælte dejen rigtig godt igennem. Bliv endelig ved med at ælte bolledejen til den er smidig og blød. Det er særdeles vigtigt at dejen ikke bliver for fast. Du kan altid tilføje mere mel til dejen, når du skal slå boller uden æg op.
Gør bollerne ekstra sunde
Du kan med stor fordel tilføje rosiner til opskriften, dette vil ikke blot gøre bollerne sundere men også virkelig lækre. Husk at tilføje rosinerne helt fra starten, altså inden hævningen. Så du fri for at skulle blande det i efter hævningen.
Kom kardemomme i boller uden æg
Er du til kardemomme i bollerne, så er disse også virkelig oplagte for dette. Så får du den lækreste kardemommeboller uden æg.
Sonja Schwartz
Bare lækre
Sofus Madsen
Hej Sonja
Det er vi rigtig glad for at høre.
God søndag til dig 🙂
Mvh.
Karina og Sofus.
Kasper Bech
Er makroerne pr bolle eller for hele massen ?
Sofus Madsen
Hej Kasper
Det er pr. bolle.
Mvh.
Sofus Madsen