• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Madgryden.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Om os
menu icon
go to homepage
  • Forside
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Om os
search icon
Homepage link
  • Forside
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Om os
×
Forside » Opskrifter » Kage » Kærnemælkshorn - Lækre luftige horn med hindbær og marcipan

Kærnemælkshorn - Lækre luftige horn med hindbær og marcipan

Af Sofus Madsen Skriv kommentar

kærnemælkshorn med hindbærremonce

Oversigt

Toggle
  • Nem opskrift på denne fantastiske gamle kageklassiker. Kærnemælkshorn med en frisk smag af hindbær og marcipan. Opskriften giver ca. 16 horn.
  • Kærnemælkshorn med hindbærremonce

Nem opskrift på denne fantastiske gamle kageklassiker. Kærnemælkshorn med en frisk smag af hindbær og marcipan. Opskriften giver ca. 16 horn.

Når man taler om gamle kageklassikere, så kommer man ikke udenom dette fantastiske kærnemælkshorn.
Denne gang ville jeg prøve at friske denne klassiker lidt op, derfor lavede jeg min egen Hindbærmarmelade, og brugte dette til fyldet i hornene.

Det gode ved hornene er, du kan bruge lige nøjagtig det fyld du har lyst til.
Skulle der være nogle i overskud, kan de sagtens fryses ned i en frysepose.
Når hornene tages op, lunes de blot op i ovnen og serveres.
Opskriften giver ca. 16 lækre horn, afhængig af hvor store du laver dem.

kærnemælkshorn med hindbærremonce

Kærnemælkshorn med hindbærremonce

Sofus Madsen
Nem opskrift på denne fantastiske gamle kageklassiker. Kærnemælkshorn med en frisk smag af hindbær og marcipan. Opskriften giver ca. 16 horn.
5 fra 3 stemmer
Udskriv Pin opskrift
Forb. tid 1 time t
Tilb. tid 12 minutter min
0 minutter min
Samlet tid 2 timer t 30 minutter min
Ret kage
Køkken dansk
Antal 16 stk
Kalorier 186 kcal

Ingredienser
  

  • 25 gram gær
  • 2 dl Kærnemælk
  • 2 spsk Sukker
  • 1 tsk Vaniljesukker
  • 1 stk Æg
  • 1 spsk Honning
  • 100 gram Blødt smør
  • 0,5 tsk Salt
  • 400 gram Hvedemel

Marcipanremonce

  • 100 gram Revet marcipan
  • 100 gram Hindbærmarmelade

Pensling

  • 1 stk Sammenpisket æg

Evt. glasur som topping

  • 3 spsk Flormelis
  • koldt vand

sådan gør du
 

Dejen

  • Smuldre gær ned i en skål, og kom kærnemælk i.
    Rør rundt til gæren er opløst.
    Tilsæt sukker, vaniljesukker, æg, honning og salt, blødt smør og rør det rigtig godt sammen.
  • Tilsæt hvedemel til den er smidigt, det er ikke sikkert at du skal bruge alt hvedemel.
  • Dejen sættes til hævning et lunt sted, indtil den er hævet til dobbelt størrelse.
    Regn med en hævetid på ca. 1 time.

Hindbærremonce

  • Riv marcipanen på et mandolinjern, og kom det i en skål.
    Kom de resterende ingredienser ned i skålen, og rør det godt sammen.

Kærnemælkshornene formes

  • Del dejen i 2 lige store portioner.
    Rul den ene portion ud til en stor cirkel, dejen skal have en højde på ca. 3mm.
    Cirklen skæres ud i 8 lige store trekanter.
  • Læg en klat remonce i den tykke ende af hvert stykke dej og rul dem løst sammen til horn − fra den brede ende mod spidsen
  • Dæk kærnemælkshornene med husholdningsfilm, og et viskestykke.
    Stil kærnemælkshornene til efterhævning i 45 minutter i stuetemperatur.

Hornene bages

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Pensl hornene med sammenpisket æg, og bag dem ved 200 grader varmluft i ca. 12 minutter. Til de er gyldne.
  • Kærnemælkshornene afkøles på en bagrist og nydes.
    Velbekomme.

Evt. glasur

  • Bland ingredienserne sammen, og pynt kærnemælkshornene.
    kærnemælkshorn med hindbærremonce

Ernæringsindhold

Kalorier: 186kcalKulhydrater: 26gProtein: 5gFedt: 8gMættet fedt: 4gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 3gTransfedt: 0.2gKolesterol: 15mgNatrium: 70mgKalium: 77mgFiber: 3gSukker: 7gVitamin A: 178IUVitamin C: 1mgCalcium: 38mgIron: 1mg
Søgeord Kærnemælkshorn med hindbærremonce
Kunne du lide vores opskrift ? Skriv gerne en kommentar eller anmeldelse

Prøv nogle af vores andre lækre opskrifter:
Kærnemælkshorn med marcipanremonce - 16 horn med marcipan
Pølsehorn - lækre og luftige - Perfekt til madpakken
Skinkehorn med ost - Opskrift på horn med ost og skinke
Amerikanske pandekager - opskrift på bedste brunchpandekager
Søren ryges kringle - opskrift på den bedste hjemmebagt kringle

Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Tjek din indbakke eller spam mappe for at bekræfte din tilmelding.

Flere opskrifter i samme kategori

  • romkugler
    Romkugler – Opskrift på lækre hjemmelavede trøfler
  • blåbærkage
    Blåbærkage – Opskrift på nem og lækker kage med blåbær
  • kransekagekonfekt
    Kransekagekonfekt Opskrift – Lækre godbidder til jul og fest
  • Jordbærkage i bradepande
    Jordbærkage i bradepande - Nem opskrift til mange personer

Læserinteraktioner

5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften med antal stjerner




Primær Sidebar

Footer

Rettigheder

Kopiering fra Madgryden.dk må kun finde sted af uddannelsesinstitutioner, offentlige og private virksomheder, som har lavet en aftale med Copydan Tekst og Node. Du må meget gerne linke til madgrydens indhold.

Copyright © 2025 Madgryden.dk

Bedøm denne opskrift

Your vote:




Fortæl os, hvad du syntes om denne opskrift:

Dette fungerede præcis som skrevet, tak!
Min familie elskede dette!
Tak fordi du deler denne opskrift

Eller skriv med dine egne ord:

A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.