Kærnemælkshorn med hindbærremonce

Madgryden.dk » Opskrifter » Kage » Kærnemælkshorn med hindbærremonce
kærnemælkshorn med hindbærremonce
Opskrift på luftige horn med hindbær og marcipan

Når man taler om gamle kageklassikere, så kommer man ikke udenom dette fantastiske kærnemælkshorn.
Denne gang ville jeg prøve at friske denne klassiker lidt op, derfor lavede jeg min egen Hindbærmarmelade, og brugte dette til fyldet i hornene.
Det gode ved hornene er, du kan bruge lige nøjagtig det fyld du har lyst til.
Skulle der være nogle i overskud, kan de sagtens fryses ned i en frysepose.
Når hornene tages op, lunes de blot op i ovnen og serveres.
Opskriften giver ca. 16 lækre horn, afhængig af hvor store du laver dem.

Kærnemælkshorn med hindbærremonce – Prøv også vores lækre opskrift på Kærnemælkshorn med marcipanremonce.

kærnemælkshorn med hindbærremonce

Kærnemælkshorn med hindbærremonce

Sofus Madsen
Lækre svampede horn med hindbærremonce
4.67 fra 3 stemmer
Forb. tid 1 time
Tilb. tid 12 minutter
Samlet tid 2 timer 30 minutter
Ret kage
Køkken dansk
Antal 16 stk
Kalorier 186 kcal

Ingredienser
  

Marcipanremonce

Pensling

Evt. glasur som topping

Sådan gør du
 

Dejen

  • Smuldre gær ned i en skål, og kom kærnemælk i.
    Rør rundt til gæren er opløst.
    Tilsæt sukker, vaniljesukker, æg, honning og salt, blødt smør og rør det rigtig godt sammen.
    Tilsæt hvedemel til den er smidigt, det er ikke sikkert at du skal bruge alt hvedemel.
    Dejen sættes til hævning et lunt sted, indtil den er hævet til dobbelt størrelse.
    Regn med en hævetid på ca. 1 time.

Hindbærremonce

  • Riv marcipanen på et mandolinjern, og kom det i en skål.
    Kom de resterende ingredienser ned i skålen, og rør det godt sammen.

Kærnemælkshornene formes

  • Del dejen i 2 lige store portioner.
    Rul den ene portion ud til en stor cirkel, dejen skal have en højde på ca. 3mm.
    Cirklen skæres ud i 8 lige store trekanter.
    Læg en klat remonce i den tykke ende af hvert stykke dej og rul dem løst sammen til horn − fra den brede ende mod spidsen
    Dæk kærnemælkshornene med husholdningsfilm, og et viskestykke.
    Stil kærnemælkshornene til efterhævning i 45 minutter i stuetemperatur.

Hornene bages

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
    Pensl hornene med sammenpisket æg, og bag dem ved 200 grader varmluft i ca. 12 minutter. Til de er gyldne.
    Kærnemælkshornene afkøles på en bagrist og nydes.
    Velbekomme.

Evt. glasur

  • Bland ingredienserne sammen, og pynt kærnemælkshornene.

Nutrition

Kalorier: 186kcalKulhydrater: 26gProtein: 5gFedt: 8gMættet fedt: 4gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 3gTransfedt: 0.2gKolesterol: 15mgNatrium: 70mgKalium: 77mgFiber: 3gSukker: 7gVitamin A: 178IUVitamin C: 1mgCalcium: 38mgIron: 1mg
Søgeord kærnemælkshorn
Kunne du lide vores opskrift ? Skriv gerne en kommentar eller anmeldelse
Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Sofus Madsen

Skriv en kommentar

Bedøm opskriften med antal stjerner