Hasselback kartofler - Opskrift på hasselbagte kartofler, penslet med smør og drysset med salt og paprika for ekstra smag.
Hasselback kartofler - lækkert mad har mange navn.
Kartoflerne blev opfundet tilbage i 1953, og populariteten har steget efterfølgende.
I 80’erne herhjemme var hasselbagte kartofler, noget man serverede når man fik gæster.
Personligt syntes hasselbach kartoffel smager helt fantastisk, og passer sammen med utrolig mange retter.
Når jeg får denne type tilberedte kartofler, laver jeg tit hjemmelavet whiskeysauce til.
Hasselback kartofler
Ingredienser
- 1000 gram Kartofler
- 50 gram Smeltet smør
- 1 tsk Salt
- 1 tsk Paprika
sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader - varmluftKartoflerne skrælles.
- Kartoflerne skæres ¾ igennem, helt tynde skiver.Jo tyndere du skære skiverne i kartoflerne, desto bedre bliver de.
- Læg kartoflerne i en smurt bradepande, og pensl dem med det smeltede smør. Giv dem en ordentlig omgang.
- Drys salt og paprika henover kartoflerne.Ønskes en mere sprød overflade, så drys lidt rasp henover kartoflerne.
- Kartoflerne steges ved 200 grader på midterste rille i ovnen ved varm luft, i ca. 1 time.Velbekomme.
Ernæringsindhold
Prøv nogle af vores andre lækre opskrifter:
Whiskysauce - En opskrift på nem whiskysovs på 15 minutter
Roastbeef - komplette guide med stegetid og kernetemperatur
Baguette opskrift - Lækre luftige flutes med en sprød skorpe
Kylling i ovn - Nem opskrift på helstegt kylling
Ovnbagt ørredfilet - opskrift på ørredfilet i ovn
Skriv et svar