• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Madgryden.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Om os
menu icon
go to homepage
  • Forside
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Om os
search icon
Homepage link
  • Forside
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Om os
×
Forside » Opskrifter » Aftensmad » Hasselback kartofler - Opskrift på hasselbagte kartofler

Hasselback kartofler - Opskrift på hasselbagte kartofler

Af Sofus Madsen Skriv kommentar

hasselback kartofler

Oversigt

Toggle
  • Hasselback kartofler - Opskrift på hasselbagte kartofler, penslet med smør og drysset med salt og paprika for ekstra smag.
  • Hasselback kartofler

Hasselback kartofler - Opskrift på hasselbagte kartofler, penslet med smør og drysset med salt og paprika for ekstra smag.

Hasselback kartofler - lækkert mad har mange navn.
Kartoflerne blev opfundet tilbage i 1953, og populariteten har steget efterfølgende.

I 80’erne herhjemme var hasselbagte kartofler, noget man serverede når man fik gæster.
Personligt syntes hasselbach kartoffel smager helt fantastisk, og passer sammen med utrolig mange retter.
Når jeg får denne type tilberedte kartofler, laver jeg tit hjemmelavet whiskeysauce til.

hasselback kartofler

Hasselback kartofler

Sofus Madsen
Hasselback kartofler - Opskrift på hasselbagte kartofler, penslet med smør og drysset med salt og paprika for ekstra smag.
5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin opskrift
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 1 time t
0 minutter min
Samlet tid 1 time t 20 minutter min
Ret Hovedret, Tilbehør
Køkken dansk
Antal 4 Personer
Kalorier 282 kcal

Ingredienser
  

  • 1000 gram Kartofler
  • 50 gram Smeltet smør
  • 1 tsk Salt
  • 1 tsk Paprika

sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 200 grader - varmluft
    Kartoflerne skrælles.
  • Kartoflerne skæres ¾ igennem, helt tynde skiver.
    Jo tyndere du skære skiverne i kartoflerne, desto bedre bliver de.
  • Læg kartoflerne i en smurt bradepande, og pensl dem med det smeltede smør.
    Giv dem en ordentlig omgang.
  • Drys salt og paprika henover kartoflerne.
    Ønskes en mere sprød overflade, så drys lidt rasp henover kartoflerne.
  • Kartoflerne steges ved 200 grader på midterste rille i ovnen ved varm luft, i ca. 1 time.
    Velbekomme.
    hasselback kartofler

Ernæringsindhold

Kalorier: 282kcalKulhydrater: 44gProtein: 5gFedt: 10gMættet fedt: 6gFlerumættet fedt: 0.5gEnkelumættet fedt: 3gTransfedt: 0.4gKolesterol: 27mgNatrium: 192mgKalium: 1056mgFiber: 6gSukker: 2gVitamin A: 325IUVitamin C: 50mgCalcium: 33mgIron: 2mg
Søgeord hasselback kartofler, hasselbagte kartofler
Kunne du lide vores opskrift ? Skriv gerne en kommentar eller anmeldelse

Prøv nogle af vores andre lækre opskrifter:
Whiskysauce - En opskrift på nem whiskysovs på 15 minutter
Roastbeef - komplette guide med stegetid og kernetemperatur
Baguette opskrift - Lækre luftige flutes med en sprød skorpe
Kylling i ovn - Nem opskrift på helstegt kylling
Ovnbagt ørredfilet - opskrift på ørredfilet i ovn

Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Tjek din indbakke eller spam mappe for at bekræfte din tilmelding.

Flere opskrifter i samme kategori

  • dyrekølle
    Dyrekølle i ovn – Opskrift på saftig dyrekølle med bacon
  • Kyllingelår på kartoffelbund
    Kyllingelår på kartoffelbund – Lækker og simpel opskrift
  • gammeldags oksesteg
    Gammeldags oksesteg – Opskrift på en saftig og mør oksesteg
  • lammeculotte
    Lammeculotte - Opskrift på lækker saftig og mørt lammekød

Læserinteraktioner

5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften med antal stjerner




Primær Sidebar

Footer

Rettigheder

Kopiering fra Madgryden.dk må kun finde sted af uddannelsesinstitutioner, offentlige og private virksomheder, som har lavet en aftale med Copydan Tekst og Node. Du må meget gerne linke til madgrydens indhold.

Copyright © 2025 Madgryden.dk

Bedøm denne opskrift

Your vote:




Fortæl os, hvad du syntes om denne opskrift:

Dette fungerede præcis som skrevet, tak!
Min familie elskede dette!
Tak fordi du deler denne opskrift

Eller skriv med dine egne ord:

A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.