Hasselback kartofler – opskrift på hasselbagte kartofler

Hasselback kartofler - Nem opskrift på hasselbagte kartofler
Hasselback kartofler – Nem opskrift på hasselbagte kartofler

Hasselback kartofler – Hasselbagte kartofler lækkert mad har mange navn.
Kartoflerne blev opfundet tilbage i 1953, og populariteten har steget efterfølgende.
I 80’erne herhjemme var hasselback kartofler, noget man serverede når man fik gæster.
Personligt syntes hasselbagte kartofler smager helt fantastisk, og passer sammen med utrolig mange retter.
Når jeg får denne type tilberedte kartofler, laver jeg tit hjemmelavet whiskeysauce til.

Få her opskriften på en lækker Whiskeysauce, som passer perfekt til hasselback kartofler.

hasselback kartofler

Hasselback kartofler opskrift

Sofus Madsen
Lækre sprøde hasselbagte kartofler
5 fra 2 stemmer
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 1 time
0 minutter
Samlet tid 1 time 20 minutter
Ret Hovedret, Tilbehør
Køkken dansk
Antal 4 Personer
Kalorier 282 kcal

Ingredienser
  

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 200 grader – varmluft
    Kartoflerne skrælles.
    Kartoflerne skæres ¾ igennem, helt tynde skiver.
    Jo tyndere du skære skiverne i kartoflerne, desto bedre bliver de.
  • Læg kartoflerne i en smurt bradepande, og pensl dem med det smeltede smør.
    Giv dem en ordentlig omgang.
    Drys salt og paprika henover kartoflerne.
    Ønskes en mere sprød overflade, så drys lidt rasp henover kartoflerne.
  • Kartoflerne steges ved 200 grader på midterste rille i ovnen ved varm luft, i ca. 1 time.
    Velbekomme.

Nutrition

Kalorier: 282kcalKulhydrater: 44gProtein: 5gFedt: 10gMættet fedt: 6gFlerumættet fedt: 0.5gEnkelumættet fedt: 3gTransfedt: 0.4gKolesterol: 27mgNatrium: 192mgKalium: 1056mgFiber: 6gSukker: 2gVitamin A: 325IUVitamin C: 50mgCalcium: 33mgIron: 2mg
Søgeord hasselback kartofler, hasselbagte kartofler
Kunne du lide vores opskrift ? Skriv gerne en kommentar eller anmeldelse
Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Sofus Madsen

Skriv en kommentar

Bedøm opskriften med antal stjerner