Hasselback kartofler - Nem opskrift på hasselbagte kartofler penslet i smør, og drysset med salt og paprika. Læs mere om opskriften her.
Hasselback kartofler - Hasselbagte kartofler lækkert mad har mange navn.
Kartoflerne blev opfundet tilbage i 1953, og populariteten har steget efterfølgende.
I 80’erne herhjemme var hasselback kartofler, noget man serverede når man fik gæster.
Personligt syntes hasselbagte kartofler smager helt fantastisk, og passer sammen med utrolig mange retter.
Når jeg får denne type tilberedte kartofler, laver jeg tit hjemmelavet whiskeysauce til.
Få her opskriften på en lækker Whiskeysauce, som passer perfekt til hasselback kartofler.
Hasselback kartofler opskrift
Hasselback kartofler - Nem opskrift på hasselbagte kartofler penslet i smør, og drysset med salt og paprika. Læs mere om opskriften her.
Ingredienser
- 1000 gram Kartofler
- 50 gram Smeltet smør
- 1 tsk Salt
- 1 tsk Paprika
sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader - varmluftKartoflerne skrælles. Kartoflerne skæres ¾ igennem, helt tynde skiver.Jo tyndere du skære skiverne i kartoflerne, desto bedre bliver de.
- Læg kartoflerne i en smurt bradepande, og pensl dem med det smeltede smør. Giv dem en ordentlig omgang. Drys salt og paprika henover kartoflerne.Ønskes en mere sprød overflade, så drys lidt rasp henover kartoflerne.
- Kartoflerne steges ved 200 grader på midterste rille i ovnen ved varm luft, i ca. 1 time.Velbekomme.
Ernæringsindhold
Kalorier: 282kcalKulhydrater: 44gProtein: 5gFedt: 10gMættet fedt: 6gFlerumættet fedt: 0.5gEnkelumættet fedt: 3gTransfedt: 0.4gKolesterol: 27mgNatrium: 192mgKalium: 1056mgFiber: 6gSukker: 2gVitamin A: 325IUVitamin C: 50mgCalcium: 33mgIron: 2mg
Kunne du lide vores opskrift ? Skriv gerne en kommentar eller anmeldelse
Skriv et svar