Forloren hare med bacon – Opskrift på mormors klassiske farsbrød. Saucen bliver tilberedt med ribsgele og fløde.
Forloren hare opskrift er en de helt store klassiker indenfor danske retter.
Jeg elsker simpelthen de gode gamle retter, og specielt når der bliver lavet en fantastisk sovs dertil. Når man snakker om gamle retter, så er det sjældent at man taler om saucer.
Denne ret skal have en fantastisk vildtsovs, er egentlig bare en almindelig brunsovs med ribsgele. Men lige netop ribsgele i en sovs, gør bare noget helt fantastisk.
Denne opskrift er den helt traditionelle en af slagsen. Den indeholder en farsbrød, der bliver svøbt i bacon, det er virkelig lækkert. Opskriften er bestemt ikke svært at lave, så det er noget alle sagtens kan være med på.
Denne for loren hare opskrift er til ca. 6 personer.
Forloren hare
Ingredienser
Forloren hare
- 500 gram Hakket svinekød
- 500 gram Hakket oksekød
- 300 gram Bacon i skiver
- 2 dl Rasp
- 4 stk Æg
- 2 stk Fint hakket løg
- 1 tsk Ribsgele
- Salt
- Peber
Bouillon vand
- 2 stk Grøntsagsbouillonterning
- 1 liter Vand
- 1 dl Piskefløde
Vildtsovs
- Meljævning
- 1 spsk Ribsgele
- Salt
- Peber
- Madkulør
sådan gør du
Forloren hare
- Kom svinekød, oksekød, rasp, æg, ribsgele og løg i en skål, og rør det godt rundt.Form det til et farsbrød, i et lille ovnfast fad.
- Del baconskiverne på midten, Læg dem tæt på farsbrødet.Brun det ved 250 Grader i 15 minutter, midt i ovnen.
Bouillon vand
- Bland bouillon, Vand, fløde godt sammen i en skål.Kom blandingen ned omkring farsbrødet og bag det videre på 180 grader i ca. 1 time.
vildtsovs
- Hæld bouillon vandet fra farsbrødet igennem en si, tilsæt ribsgele og bring det i kog i en gryde.
- Tag gryden af varmen og rør meljævner i.Kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min.
- Tilsæt kulør og smag til med salt og peber.Velbekom
Ernæringsindhold
Tilbehør til forloren hare
Til din hare opskrift kan du servere kogte hvide kartofler, gulerødder og agurkesalat.
Brug andet end svinekød til opskriften
Kan du ikke lide svinekød, kan du sagtens bruge rent oksekød i stedet for. I stedet for bacon fra svin, så svøb din hare ind i kalkun bacon. Det smager virkelig også lækkert.
Hvorfor hedder det forloren hare ??
Hvorfor hedder retten forloren hare??
Denne klassiske ret stammer helt tilbage fra 1900 tallet, hvor den betegnes som en af mange snyderetter.
Det var også deromkring man opfandt mange andre forloren retter på dette tidspunkt.
Dette gjorde man da nogle retter var særdeles dyre, og var kun for rige mennesker.
Så opfandt man de såkaldte snyderetter, så de fattige ikke helt blev snydt.
Grunden til at denne forloren hare med bacon hedder dette, er fordi at man i gamle dage prøvede så vidt muligt at få farsen formet sådan at det lignede en rigtig hare.
Prøv nogle af vores andre lækre opskrifter:
Vildtsauce - Nem opskrift med ribsgele
Farserede porrer - Opskrift på indbagt porrer stegt på pande
Frikadeller - Opskrift på slagterens bedste frikadellefars
Braiserede svinekæber - Opskrift på svinekæber med pasta
Baconruller i fad på porre kartoffelbund - Nem opskrift
Skriv et svar