Baconruller i fad - som er farsruller med bacon som ligges ovenpå en porre kartoffelbund. Nem hverdagsmad, som smager skønt.
Baconruller i fad er en fantastisk farsbrød, som bliver pakket ind i bacon. Det smager rigtig lækkert, og så er det bare utrolig nemt at lave. Du skal blot røre farsen sammen, og dele farsen ud i 12 lige store portioner.
Derefter pakker du farsbrødene ind i bacon. lig dem ovenpå dine porre kartoffelbund med fløde, og stil retten i ovnen. Nu passer den sig selv, til retten er helt færdig, nemmere bliver det simpelthen ikke. Mens baconruller i fad bliver færdig, kan du sagtens nå at rydde op i køkkenet og dække bord. Så er det egentlig bare at vente, til dine farsruller med bacon er færdige.
Prøv også vores lækre opskrift på god gammeldags forloren hare
Baconruller i fad
Ingredienser
Porre kartoffelbund
- 1000 gram Kartofler
- 1 stk Porrer
- 300 gram Gulerødder
- 500 ml Piskefløde (38%) eller madlavningsfløde
- 1 dl Sødmælk
- Salt
- Friskkværnet peber
Baconruller
- 500 gram Hakket svinekød
- 1 stk Fint hakket løg
- 1 stk æg
- 0,5 dl Mælk
- 12 stk Bacon i skiver
sådan gør du
Kartofler, gulerødder og porre klargøres
- Kartofler skrælles og vaskes.Snit kartoflerne snittes i tynde skiver, eller brug et mandolin.Jeg skar kartoflerne i skiver på et mandolin i 2.5 mm tykkelse.
- Gulerødder skrælles og renses.Skær gulerødderne ud i helt tynde skiver. Til dette brugte jeg igen mit mandolinjern. jeg skar også dem i 2.5 mm tykkelse.
- Porre rengøres.Skær porre ud ii helt tynde skiver. Til dette brugte jeg igen mit mandolinjern, hvor jeg skar min porre ud i 2.5 mm tykkelse.
Porre kartoffelbund
- kom kartofler, porre og gulerødder ned i fad, og kom enten piskefløde eller madlavningsfløde henover kartoflerne, sammen med 1 dl sødmælk.Drys salt og friskkværnet peber henover fadet med porre kartoffelbund.
Baconruller
- kom alle ingredienser ned i en skål undtagen bacon i skiver.Rør det hele rigtig godt sammen.
- Del farsen op i 12 portioner.
- form farsen til et aflangt farsbrød. og kom bacon rundt farsrullerne. Jeg kom ikke bacon i bunden.
- Når baconrullerne er færdig, kommes de ovenpå porre kartoffelbund.
Baconruller i fad
- Når du er færdig med at lave farsrullerne, sættes den i ovnen.forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i ca. 1 time.Server baconruller i fad straks.Velbekomme.
Ernæringsindhold
Holdbarhed på baconruller i fad
Denne ret kan holde sig ca. 2 dage, hvis du stiller det på køl i køleskabet. Hvis du ønsker en længere holdbarhed, kan du med fordel komme det i en beholder og fryse det ned.
i frysereren vil baconruller i fad kunne holde sig i ca. 2 mdr. Når du fryser denne ret, kan det godt virke lidt mærkeligt når du lige tager det op. Men det forsvinder når dine farsruller med bacon bliver genopvarmet.
Mad med porrer
Porrer er en ret populære grøntsager, nok mest fordi at den er til rådighed det meste af året. Porre trives særdelse godt i vores lille Danmark, da den godt kan lide det kølige vejr. Mad med porrer kan nævnes supper, gratiner, wokretter og i denne ovnret. Når en porrer skal bruges i en ret, er det vigtigt at den bliver renset meget grundigt. Så du er helt sikker på at der ikke er jord og sand inden den kommer i baconruller i fad.
Skriv et svar