Citronkage med citronglasur - Opskrift på en nem og lækker svampet kage. Citronglasur består af øko citron og flormelis.
Hjemmebagt citronkage er simpelthen en fantastisk skærekage, og den har altid været et sikker hit på kaffebordet.
Når du laver glasuren, er det vigtigt at du bruger en økologisk citron.
Det er for at du slipper for de sprøjtemidler, som en ikke økologisk citron måske har.
Når jeg skal bage denne citronkage, bruger jeg altid en franskbrødsform, betrukket med vådt bagepapir.
Det gør at bagepapiret er meget nemmere at forme i franskbrødsformen.
Opskriften på denne kage med citron er til ca. 8 personer.
Citronkage med citronglasur
Ingredienser
Citronkage
- 250 gram Smeltet smør
- 250 Gram Sukker
- 4 stk Æg
- 1,5 dl Citronsaft
- 1 dl Sødmælk
- 200 gram Hvedemel
Citronglasur
- 1 stk Presset citron
- Flormelis
sådan gør du
Citronkage
- Tænd ovnen på 175 grader i alm. ovn.Pisk smør og sukker sammen, til det bliver lyst og luftig.Æggene tilsættes en efter en, og det piskes grundigt imellem hvert æg.
- Tilsæt citronsaft og sødmælk, og pisk det rigtig godt sammen.Hvedemel tilsættes igennem en sigte, og røres godt i dejen.Fordel dejen i en franskbrødsform, som der beklædes med et stykke bagepapir.
- kagen bages ved 175 grader i alm. ovn i ca. 50 minutter.Stik kagen i midten med en kødnål eller lign, for at se om dejen hænger ved.Når kagen er bagt færdig, afkøles den på bageristen.
Citronglasur
- Citron saft presses ud af citronen, og ned i en skål.*Kom flormelis i, og rør rundt.Kom flormelis i til du har en ensartet tyk glasur.Citronkagen pyntes med citronglasur.
- Server kagen når glasuren er størknet.Velbekomme
Ernæringsindhold
Prøv nogle af vores andre lækre opskrifter:
Citronmåne - Danmarks bedste opskrift på citronkage
Søren ryges kringle - opskrift på den bedste hjemmebagt kringle
Ølkage - En opskrift på en klassisk kage med øl
Brombærkage - Nem kage med brombær
Jordbærkage i bradepande - Nem opskrift til mange personer
Skriv et svar