Citronkage
Hjemmebagt citronkage er simpelthen en fantastisk skærekage, og den har altid været et sikker hit på kaffebordet.
Når du laver glasuren, er det vigtigt at du bruger en økologisk citron.
Det er for at du slipper for de sprøjtemidler, som en ikke økologisk citron måske har.
Når jeg skal bage denne kage, bruger jeg altid en franskbrødsform, betrukket med vådt bagepapir.
Det gør at bagepapiret er meget nemmere at forme i franskbrødsformen.
Opskriften på denne kage med citron er til ca. 8 personer.
Citronkage – Prøv også vores lækre opskrift på Citronmåne her.
Citronkage – opskrift med citronglasur
Svampet kage med citronglasur
Ingredienser
Citronkage
- 250 gram Smeltet smør
- 250 Gram Sukker
- 4 stk Æg
- 1,5 dl Citronsaft
- 1 dl Sødmælk
- 200 gram Hvedemel
Citronglasur
- 1 stk Presset citron
- Flormelis
Sådan gør du
Citronkage
- Tænd ovnen på 175 grader i alm. ovn.Pisk smør og sukker sammen, til det bliver lyst og luftig.Æggene tilsættes en efter en, og det piskes grundigt imellem hvert æg. Tilsæt citronsaft og sødmælk, og pisk det rigtig godt sammen.Hvedemel tilsættes igennem en sigte, og røres godt i dejen.Fordel dejen i en franskbrødsform, som der beklædes med et stykke bagepapir.kagen bages ved 175 grader i alm. ovn i ca. 50 minutter.Stik kagen i midten med en kødnål eller lign, for at se om dejen hænger ved.Når kagen er bagt færdig, afkøles den på bageristen.
Citronglasur
- Citron saft presses ud af citronen, og ned i en skål.*Kom flormelis i, og rør rundt.Kom flormelis i til du har en ensartet tyk glasur.Citronkagen pyntes med citronglasur.Server kagen når glasuren er størknet.Velbekomme
Nutrition
Kalorier: 589kcalKulhydrater: 68gProtein: 6gFedt: 35gMættet fedt: 22gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 9gTransfedt: 1gKolesterol: 94mgNatrium: 276mgKalium: 73mgFiber: 4gSukker: 43gVitamin A: 1091IUVitamin C: 7mgCalcium: 61mgIron: 1mg
Kunne du lide vores opskrift ? Skriv gerne en kommentar eller anmeldelse