• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madgryden.dk
  • Madgryden
  • Opskrifter
  • Om Madgryden.dk
  • Privatlivspolitik

Citronmåne

Af Sofus Madsen Skriv kommentar

  • Del på facebook
  • Syntes godt om
  • Twitter
  • Pinterest
  • Print
  • Elsker
Citronmåne -  - Danmarks bedste opskrift på citronkage
Citronmåne – Danmarks bedste opskrift på citronkage

Citronmåne – Nem opskrift på en lækker klassiker med marcipan og citron glasur.
Glem alt om de traditionelle til tider lidt tørre citronmåner, som du kender fra supermarkederne.
Det fantastiske ved denne opskrift er, den skal bare piskes sammen og så i en springform.
Når citronkagen så er afkølet, kommes der den lækreste hjemmelavede glasur med citron over citronmånen.
Så det ellers blot at nyde den til en god kop kaffe.
Nemmere og mere lækkert bliver det næsten ikke.
Opskriften giver en fuldmåne, skær den midt over og du har 2 lækre citronmåner.

Prøv også vores lækre opskrift på vores meget nemme citronkage.

citronmåne

Citronmåne – Danmarks bedste opskrift på citronkage

Sofus Madsen
Bagt på smør og marcipan, opskriften giver 2 lækre citronmåner.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Opskrift Del på facebook
Forb. tid 30 min
Tilb. tid 25 min
0 min
Samlet tid 55 min
Ret kage
Køkken dansk
Antal 2 Stk
Kalorier 2109 kcal
Hold skærmen tændt mens du laver mad

Ingredienser
  

  • 200 gram Blødt smør
  • 100 gram Revet marcipan
  • 200 gram Sukker
  • 4 stk Æg
  • 0,4 dl citronsaft
  • 150 gram Hvedemel
  • 1 Stk Revet skal fra en citron
  • 1 tsk Bagepulver

Glasur

  • 250 gram Flormelis
  • 1 stk Presset citron
  • 1 tsk Vand
  • Gul farve

Sådan gør du
 

  • Pisk blødt smør, sukker og marcipan sammen til en masse.
    Tilsæt et æg ad gangen og pisk det godt mellem hvert for at bevare luftigheden.
    Tilsæt citronsaft, citronskal, hvedemel og bagepulver og vend den rundt til det bliver en jævn masse.
    Fyld dejen i en smurt springform ( 24 cm i diameter ).
    Bages ved 180 grader i ca. 25 minutter.

Glasur

  • Citronkagen køles af på en bagerist.Rør flormelis,citronsaft og vand sammen til en tyk konsistens.
    Fordel glasuren udover kagen, og lad den størkne.
    Skær eventuelt kagen midtover.
    Velbekom.

Næringsindhold

Kalorier: 2109kcal (105%)Kulhydrater: 309g (103%)Protein: 15g (30%)Fedt: 96g (148%)Mættet fedt: 53g (331%)Flerumættet fedt: 6gEnkelumættet fedt: 30gTransfedt: 3gKolesterol: 222mg (74%)Natrium: 804mg (35%)Kalium: 247mg (7%)Fiber: 4g (17%)Sukker: 243g (270%)Vitamin A: 2532IU (51%)Vitamin C: 6mg (7%)Calcium: 74mg (7%)Iron: 5mg (28%)
Søgeord citronmåne
Madgryden.dk
Madgryden.dk
Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Tjek din indbakke eller spam mappe for at bekræfte din tilmelding.

  • Del på facebook
  • Syntes godt om
  • Twitter
  • Pinterest
  • Print
  • Elsker

Skrevet i: Kage Tags: bedste citronmåne, citronkage uden æg, citronmåne, citronmåne opskrifter, noget i ovnen citronkage, opskrift på citronmåne

Startsite.dk – Nyhedsoverblik, links og meget mere.

Previous Post: « Broccolisalat
Next Post: Forloren hare »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften med antal stjerner




Primær Sidebar

Følg os

Følg os på Facebook

Footer

Rettigheder

Kopiering fra Madgryden.dk må kun finde sted af uddannelsesinstitutioner, offentlige og private virksomheder, som har lavet en aftale med Copydan. Du må meget gerne linke til madgrydens indhold.

Copyright © 2023 Madgryden.dk