Citronmåne opskrift - Meget nem opskrift på en lækker og luftig citronkage. Pisk alle ingredienserne sammen, og kom dem i en springform.
Citronmåne – Nem opskrift på en lækker klassiker med marcipan og citron glasur.
Glem alt om de traditionelle til tider lidt tørre citronmåner, som du kender fra supermarkederne.
Det fantastiske ved denne opskrift er, den skal bare piskes sammen og så i en springform.
Når citronkagen så er afkølet, kommes der den lækreste hjemmelavede glasur med citron over citronmånen.
Så det ellers blot at nyde den til en god kop kaffe.
Nemmere og mere lækkert bliver det næsten ikke.
Opskriften giver en fuldmåne, skær den midt over og du har 2 lækre citronmåner.
Prøv også vores lækre opskrift på vores meget nemme citronkage.
Citronmåne - Danmarks bedste opskrift på citronkage
Citronmåne opskrift - Meget nem opskrift på en lækker og luftig citronkage. Pisk alle ingredienserne sammen, og kom dem i en springform.
Ingredienser
Citronmåne
- 200 gram Blødt smør
- 100 gram Revet marcipan
- 200 gram Sukker
- 4 stk Æg
- 0,4 dl citronsaft
- 150 gram Hvedemel
- 1 Stk Revet skal fra en citron
- 1 tsk Bagepulver
Glasur
- 250 gram Flormelis
- 1 stk Presset citron
- 1 tsk Vand
- Gul farve
sådan gør du
Citronmåne
- Pisk blødt smør, sukker og marcipan sammen til en masse.Tilsæt et æg ad gangen og pisk det godt mellem hvert for at bevare luftigheden.
- Tilsæt citronsaft, citronskal, hvedemel og bagepulver og vend den rundt til det bliver en jævn masse.
- Fyld dejen i en smurt springform ( 24 cm i diameter ).Bages ved 180 grader i ca. 25 minutter.
Glasur
- Citronkagen køles af på en bagerist.Rør flormelis,citronsaft og vand sammen til en tyk konsistens.Fordel glasuren udover kagen, og lad den størkne.Skær eventuelt kagen midtover.Velbekom.
Ernæringsindhold
Kalorier: 2109kcalKulhydrater: 309gProtein: 15gFedt: 96gMættet fedt: 53gFlerumættet fedt: 6gEnkelumættet fedt: 30gTransfedt: 3gKolesterol: 222mgNatrium: 804mgKalium: 247mgFiber: 4gSukker: 243gVitamin A: 2532IUVitamin C: 6mgCalcium: 74mgIron: 5mg
Kunne du lide vores opskrift ? Skriv gerne en kommentar eller anmeldelse
Skriv et svar