Citronmåne

Citronmåne -  - Danmarks bedste opskrift på citronkage
Citronmåne – Danmarks bedste opskrift på citronkage

Citronmåne – Nem opskrift på en lækker klassiker med marcipan og citron glasur.
Glem alt om de traditionelle til tider lidt tørre citronmåner, som du kender fra supermarkederne.
Det fantastiske ved denne opskrift er, den skal bare piskes sammen og så i en springform.
Når citronkagen så er afkølet, kommes der den lækreste hjemmelavede glasur med citron over citronmånen.
Så det ellers blot at nyde den til en god kop kaffe.
Nemmere og mere lækkert bliver det næsten ikke.
Opskriften giver en fuldmåne, skær den midt over og du har 2 lækre citronmåner.

Prøv også vores lækre opskrift på vores meget nemme citronkage.

citronmåne

Citronmåne – Danmarks bedste opskrift på citronkage

Sofus Madsen
Bagt på smør og marcipan, opskriften giver 2 lækre citronmåner.
5 fra 1 stemme
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 25 minutter
0 minutter
Samlet tid 55 minutter
Ret kage
Køkken dansk
Antal 2 Stk
Kalorier 2109 kcal

Ingredienser
  

Glasur

Sådan gør du
 

  • Pisk blødt smør, sukker og marcipan sammen til en masse.
    Tilsæt et æg ad gangen og pisk det godt mellem hvert for at bevare luftigheden.
    Tilsæt citronsaft, citronskal, hvedemel og bagepulver og vend den rundt til det bliver en jævn masse.
    Fyld dejen i en smurt springform ( 24 cm i diameter ).
    Bages ved 180 grader i ca. 25 minutter.

Glasur

  • Citronkagen køles af på en bagerist.Rør flormelis,citronsaft og vand sammen til en tyk konsistens.
    Fordel glasuren udover kagen, og lad den størkne.
    Skær eventuelt kagen midtover.
    Velbekom.

Nutrition

Kalorier: 2109kcalKulhydrater: 309gProtein: 15gFedt: 96gMættet fedt: 53gFlerumættet fedt: 6gEnkelumættet fedt: 30gTransfedt: 3gKolesterol: 222mgNatrium: 804mgKalium: 247mgFiber: 4gSukker: 243gVitamin A: 2532IUVitamin C: 6mgCalcium: 74mgIron: 5mg
Søgeord citronmåne
Kunne du lide vores opskrift ? Skriv gerne en kommentar eller anmeldelse
Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Sofus Madsen

Skriv en kommentar

Bedøm opskriften med antal stjerner