Boller

Boller – Bedste opskrift på bollerne

Bollerne som altid bliver lækre luftige. Hvad er bedre end duften af friskbagte hvedeboller, som spreder sig i hele huset ? Ja det skulle lige være en bolle med smør, og en kop god kaffe.

Bollerne som du får opskriften på her, indeholder blot hvedemel. Så der er ingen kerner i bollerne overhovedet. Men jeg elsker dem, børnene elsker disse hvedeboller og vores gæster elsker dem når vi har bagt dem.

Denne opskrift på giver 12 lækre luftige boller.

Prøv vores lækre opskrift på en klassisk Guldlagkage

boller - bedste opskrift på bollerne

Boller – Bedste opskrift på bollerne

Sofus Madsen
Bollerne som altid bliver lækre luftige. Hvad er bedre end duften af friskbagte hvedeboller, som spreder sig i hele huset ?
5 fra 1 stemme
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 12 minutter
0 minutter
Samlet tid 2 timer 15 minutter
Ret brød
Køkken dansk
Antal 12 Stk
Kalorier 219 kcal

Ingredienser
  

Boller

Til pensling af bollerne

Sådan gør du
 

Boller

  • Smelt smøret i en lille gryde.
    Bland smør og vand sammen, det er vigtigt at det blot er lunken,
    Smuldre gæret ned i og rør blandingen godt sammen.
    Kom ca. 250 gram mel ned i blandingen, og bland det godt sammen.
    Kom æg ned i blandingen og rør det rigtig godt sammen.
    De sidste ingredienser tilføjes og det skal nu æltes rigtig godt sammen.
    Dejen sættes til hævning i ca. 45 minutter.

bollerne formes

  • Bollerne formes og placeres på en bradepande med bagepapir.
    Sæt bollerne til hævning i 1 time.

boller

  • Pensle bollerne med et stk sammenpisket æg.
    Bag nu boller ved 200 grader, i almindelig ovn på midterste rille.
    Velbekomme 🙂
    boller - bedste opskrift på bollerne

Noter

Holdbarhed på boller opskrift:
Først og fremmest er det ekstrem vigtigt at du får kølet dine boller helt ned, inden du begynder at opbevare dem. Mange laver nemlig denne fejl, at pakke deres hvide boller ind inden de er helt kolde. efter de er bagt, skal de hvide boller ca. køle af i 2 timer, men så er de også klar til at blive pakket ind.

Nutrition

Kalorier: 219kcalKulhydrater: 34gProtein: 6gFedt: 8gMættet fedt: 4gFlerumættet fedt: 0.3gEnkelumættet fedt: 2gTransfedt: 0.3gKolesterol: 19mgNatrium: 72mgKalium: 73mgFiber: 5gSukker: 4gVitamin A: 209IUVitamin C: 0.004mgCalcium: 31mgIron: 1mg
Søgeord bamseboller, bollerne, hvedeboller
Kunne du lide vores opskrift ? Skriv gerne en kommentar eller anmeldelse


Holdbarhed på boller opskrift

Først og fremmest er det ekstrem vigtigt at du får kølet dine boller helt ned, inden du begynder at opbevare dem. Mange laver nemlig denne fejl, at pakke deres hvide boller ind inden de er helt kolde. efter de er bagt, skal de hvide boller ca. køle af i 2 timer, men så er de også klar til at blive pakket ind.

Hvis du pakker bollerne i en plastik pose, vil bollerne miste deres sprøde skorpe. Da brødet afgiver væske, og dette vil fjerne skorpen. Den bedste måde at opbevare bamseboller på, er at kommer dem i et viskestykke, eller i en papirpose. Efter 24 timer bollerne er bagt, kan de komme over i en plastik pose, da de ikke afgiver mere væske.
Boller kan holde sig ved stuetemperatur i ca. 6 dage.
Skal de opbevares længere, kan du med sagtens fryse dem ned.
Lun dem enten i mikrobølgeovn eller ovn, så smager og dufter de som nybagte igen.

Kan man koldhæve bollerne ?

Ja det kan du sagtens med denne bolle opskrift.
Brug kun 25 gram gær stedet for de 50 gram.
Når dejen er æltet sættes den til hævning, kom den i en skål og i køleskabet til næste dag.
Næste dag tages dejen ud, og bollerne formes, og sættes på en bageplade med bagepapir.
Dine boller skal nu hæve i ca. 1 time, inden de skal bages.

Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Sofus Madsen

Skriv en kommentar

Bedøm opskriften med antal stjerner