• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Madgryden.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Om os
menu icon
go to homepage
  • Forside
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Om os
search icon
Homepage link
  • Forside
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Om os
×
Forside » Opskrifter » Boller » Boller – Opskrift på lækre hjemmebagte hvedeboller

Boller – Opskrift på lækre hjemmebagte hvedeboller

Af Sofus Madsen Skriv kommentar

Bedste opskrift på hvedeboller.
Boller – Opskrift på lækre hjemmebagte hvedeboller

Er du på jagt efter den ultimative opskrift på hjemmebagte, luftige boller, der altid bliver perfekte? Så er du kommet til det rette sted! Der findes næsten ikke noget bedre end duften af friskbagte boller, der spreder sig i hele huset – en duft, der vækker appetitten og skaber hygge.

Forestil dig en nybagt, gylden og blød bolle, smurt med et lag smør, der smelter langsomt, mens du nyder en kop varm kakao, kaffe eller te. Det er ren forkælelse!

boller

Oversigt

Toggle
  • Boller
  • Enkel opskrift på klassiske hvedeboller
  • Holdbarhed på hvide boller opskrift
  • Kan man koldhæve bollerne ?

Boller

Sofus Madsen
Boller har aldrig været nemmere at bage! Få opskriften på luftige hvedeboller, der er perfekte til morgenmad eller kaffebordet.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin opskrift
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 12 minutter min
0 minutter min
Samlet tid 2 timer t 15 minutter min
Ret brød
Køkken dansk
Antal 12 Stk
Kalorier 219 kcal

Ingredienser
  

Boller

  • 100 gram Smeltet smør
  • 50 gram Gær
  • 50 gram Sukker
  • 0,5 tsk Salt
  • 1 Stk Æg
  • 2,5 dl Vand
  • 500 gram Hvedemel

Til pensling af bollerne

  • 1 stk Sammenpisket æg

sådan gør du
 

Boller

  • Smelt smøret i en lille gryde.
    Bland smør og vand sammen, det er vigtigt at det blot er lunken,
    Smuldre gæret ned i og rør blandingen godt sammen.
  • Kom ca. 250 gram mel ned i blandingen, og bland det godt sammen.
    Kom æg ned i blandingen og rør det rigtig godt sammen.
  • De sidste ingredienser tilføjes og det skal nu æltes rigtig godt sammen.
    Dejen sættes til hævning i ca. 45 minutter.

bollerne formes

  • Bollerne formes og placeres på en bradepande med bagepapir.
    Sæt bollerne til hævning i 1 time.

boller

  • Pensle bollerne med et stk. sammenpisket æg.
    Bag nu bollerne ved 200 grader, i almindelig ovn på midterste rille.
    Velbekomme 🙂
    boller

Tips til opskrift

Boller kan holde sig i ca. 6 dage, hvis de opvares rigtigt. ønsker du at opbevare dem i længere tid, kan du fryse bollerne.
Alt dette og meget mere, kan du læse mere om længere nede på siden.

Ernæringsindhold

Kalorier: 219kcalKulhydrater: 34gProtein: 6gFedt: 8gMættet fedt: 4gFlerumættet fedt: 0.3gEnkelumættet fedt: 2gTransfedt: 0.3gKolesterol: 19mgNatrium: 72mgKalium: 73mgFiber: 5gSukker: 4gVitamin A: 209IUVitamin C: 0.004mgCalcium: 31mgIron: 1mg
Søgeord boller, hvedeboller
Kunne du lide vores opskrift ? Skriv gerne en kommentar eller anmeldelse

Enkel opskrift på klassiske hvedeboller

Denne opskrift på hvedeboller uden kerner er en sikker vinder – både hos børn og voksne. De er lette at lave, kræver få ingredienser og giver et fantastisk resultat hver gang. Bollerne har en dejlig blød konsistens og en skøn smag, der passer perfekt til både hverdag og festlige lejligheder.

Opskriften giver ca. 12 luftige hvedeboller, perfekte til morgenbordet, fødselsdage, brunch eller som en lækker eftermiddagssnack.


Holdbarhed på hvide boller opskrift

Først og fremmest er det ekstrem vigtigt at du får kølet hvedeboller helt ned, inden du begynder at opbevare dem. Mange laver nemlig denne fejl, at pakke deres hvide boller ind inden de er helt kolde. efter de er bagt, skal de hvide boller ca. køle af i 2 timer, men så er de også klar til at blive pakket ind.

Hvis du pakker bollerne i en plastik pose, vil bollerne miste deres sprøde skorpe. Da brødet afgiver væske, og dette vil fjerne skorpen. Den bedste måde at opbevare bamseboller på, er at kommer dem i et viskestykke, eller i en papirpose. Efter 24 timer bollerne er bagt, kan de komme over i en plastik pose, da de ikke afgiver mere væske.

Boller kan holde sig ved stuetemperatur i ca. 6 dage.
Skal de opbevares længere, kan du med sagtens fryse dem ned.
Lun dem enten i mikrobølgeovn eller ovn, så smager og dufter de som nybagte igen.

Kan man koldhæve bollerne ?

Ja det kan du sagtens med denne bolle opskrift.
Brug kun 25 gram gær stedet for de 50 gram.
Når dejen er æltet sættes den til hævning, kom den i en skål og i køleskabet til næste dag.

Næste dag tages dejen ud, og bollerne formes, og sættes på en bageplade med bagepapir.
Dine boller skal nu hæve i ca. 1 time, inden de skal bages.

Prøv nogle af vores andre lækre opskrifter:
Gulerodsboller - Lækre luftig bolle med gulerod
Koldhævede bolle - Opskrift på lækre langtidshævede bolle
Chokoladeboller - Opskrift på lækre luftige boller med chokolade
Fødselsdagsboller - Sådan bliver bollerne perfekte
Boller uden æg - Bedste opskrift på lækre boller

Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Tjek din indbakke eller spam mappe for at bekræfte din tilmelding.

Flere opskrifter i samme kategori

  • gulerodsboller
    Gulerodsboller - Lækre luftige boller med gulerod
  • Brioche burgerboller
    Brioche burgerboller - opskrift på de bedste brioche boller
  • paninibrød
    Paninibrød - Den bedste panini opskrift på italiensk brød
  • koldhævede boller
    Koldhævede boller - Opskrift på lækre langtidshævede boller

Læserinteraktioner

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften med antal stjerner




Primær Sidebar

Footer

Rettigheder

Kopiering fra Madgryden.dk må kun finde sted af uddannelsesinstitutioner, offentlige og private virksomheder, som har lavet en aftale med Copydan Tekst og Node. Du må meget gerne linke til madgrydens indhold.

Copyright © 2025 Madgryden.dk

Bedøm denne opskrift

Your vote:




Fortæl os, hvad du syntes om denne opskrift:

Dette fungerede præcis som skrevet, tak!
Min familie elskede dette!
Tak fordi du deler denne opskrift

Eller skriv med dine egne ord:

A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.