Benløse fugle med persille - Her får du en sand klassiker indenfor gryderetter. Gryderetten består af okseinderlår og en fantastisk flødesovs.
Jeg elskede virkede når jeg fik benløse fugle, som må betegnes som en sand klassiker i det danske køkken.
Benløse fugle består af et stykke okseinderlår, som bliver rullet rundt om noget persille.
Det smager vildt godt, og børnene herhjemme elsker det virkelig også.
Server de benløse fugle med f.eks. kartoffelmos.
Server evt. de benløse fugle sammen med vores opskrift på hjemmelavet kartoffelmos
Benløse fugle med persille
Benløse fugle med persille - Her får du en ren klassiker indenfor gryderetter. gryderetten består af okseinderlår og en fantastisk flødesovs.
Ingredienser
- 8 Skiver Okseinderlår (Ca. 100 gram pr. stk.)
- 1 Bundt Frisk persille
- 8 stk Kødnåle eller tandstikker
- 5 dl Vand
- 5 stk Gulerødder i tern
- 1 stk Porrer snittet
- 2 stk Oksebouillonterning
Sovs
- 25 gram Smør
- 2 spsk Hvedemel
- 250 ml Piskefløde (38%)
- Salt
- Friskkværnet peber
sådan gør du
Benløse fugle
- Persillen vaskes godt og grundigt, og der laves 8 små bundter persille.Læg et af dine tynde skiver okseinderlår på et spækbræt, og kom den ene bundt persille ovenpå. Rul okseinderlåret rundt, så persillen ligger inde i midten af rullen. Sæt en kødnål fast, sådan at rullen ikke åbner sig. Gentag processen ved de resterende.
Benløse fugle brunes af
- Sæt en pande med lidt smør, på kogepladen. Brun de benløse fugle af.Når de benløse fugle er færdige, kommer du 1 liter vand ned til de benløse fugle.Tilsæt gulerødder, porrer og oksebouillon og kog det op.Når det har kogt i ca. 2 minutter, sætter du temperaturen ned på middelvarme.Lad nu retten stå og simre i ca. 45 minutter.Tag de benløse fugle op af vandet, og hæld resten i panden igennem en sigte, Så du kun har væsken tilbage i en skål.
Sovsen
- Kom smør på panden og lad det smelte. Tilsæt mel, og rør det rigtig godt rundt.Kom 1 dl af væsken ned i panden samt piskefløde, og rør det rundt.Hvis sovsen er for tyk, så brug blot noget mere af væsken i skålen indtil du har opnået den ønskede konsistens.Smag sovsen til med salt og friskkværnet peber.Kom de benløse fugle tilbage i sovsen, og lad det hele simre i 10 minutter.Velbekomme.
Ernæringsindhold
Kalorier: 264kcalKulhydrater: 2gProtein: 2gFedt: 28gMættet fedt: 18gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 7gTransfedt: 0.2gKolesterol: 85mgNatrium: 68mgKalium: 76mgFiber: 0.1gSukker: 2gVitamin A: 1314IUVitamin C: 1mgCalcium: 48mgIron: 0.1mg
Kunne du lide vores opskrift ? Skriv gerne en kommentar eller anmeldelse
Skriv et svar