Benløse fugle – Lækker okseinderlår pakket ind i persille

Benløse fugle
Benløse fugle – Lækker okseinderlår pakket ind i persille

Benløse fugle med persille, er en helt klassisk ret som jeg elskede højt i min barndom.
Benløse fugle består af et stykke okseinderlår, som bliver rullet rundt om noget persille.
Det smager vildt godt, og børnene herhjemme elsker det virkelig også.
Server de benløse fugle med f.eks. kartoffelmos.

Server evt. de benløse fugle sammen med vores opskrift på hjemmelavet kartoffelmos

Benløse fugle

Benløse fugle – okseinderlår pakket ind i persille

Sofus Madsen
Lækker okseinderlår pakket ind i persille
5 fra 4 stemmer
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 55 minutter
Samlet tid 55 minutter
Ret Hovedret
Køkken dansk
Antal 4 Personer
Kalorier 264 kcal

Sådan gør du
 

Benløse fugle

  • Persillen vaskes godt og grundigt, og der laves 8 små bundter persille.
    Læg et af dine tynde skiver okseinderlår på et spækbræt, og kom den ene bundt persille ovenpå.
    Rul okseinderlåret rundt, så persillen ligger inde i midten af rullen.
    Sæt en kødnål fast, sådan at rullen ikke åbner sig.
    Gentag processen ved de resterende.

Benløse fugle brunes af

  • Sæt en pande med lidt smør, på kogepladen. Brun de benløse fugle af.
    Når de benløse fugle er færdige, kommer du 1 liter vand ned til de benløse fugle.
    Tilsæt gulerødder, porrer og oksebouillon og kog det op.
    Når det har kogt i ca. 2 minutter, sætter du temperaturen ned på middelvarme.
    Lad nu retten stå og simre i ca. 45 minutter.
    Tag de benløse fugle op af vandet, og hæld resten i panden igennem en sigte, Så du kun har væsken tilbage i en skål.

Sovsen

  • Kom smør på panden og lad det smelte. Tilsæt mel, og rør det rigtig godt rundt.
    Kom 1 dl af væsken ned i panden samt piskefløde, og rør det rundt.
    Hvis sovsen er for tyk, så brug blot noget mere af væsken i skålen indtil du har opnået den ønskede konsistens.
    Smag sovsen til med salt og friskkværnet peber.
    Kom de benløse fugle tilbage i sovsen, og lad det hele simre i 10 minutter.
    Velbekomme.

Nutrition

Kalorier: 264kcalKulhydrater: 2gProtein: 2gFedt: 28gMættet fedt: 18gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 7gTransfedt: 0.2gKolesterol: 85mgNatrium: 68mgKalium: 76mgFiber: 0.1gSukker: 2gVitamin A: 1314IUVitamin C: 1mgCalcium: 48mgIron: 0.1mg
Søgeord Benløse fugle
Kunne du lide vores opskrift ? Skriv gerne en kommentar eller anmeldelse
Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Sofus Madsen

Skriv en kommentar

Bedøm opskriften med antal stjerner