• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madgryden.dk
  • Madgryden
  • Opskrifter
  • Om Madgryden.dk
  • Privatlivspolitik

Æblecrumble

Af Sofus Madsen Skriv kommentar

  • Del på facebook
  • Syntes godt om
  • Twitter
  • Pinterest
  • Print
  • Elsker
Madgryden.dk » Opskrifter » Kage » Æblecrumble
Æblecrumble - Opskrift på en crumblekage med æbler
Æblecrumble kage – Opskrift på crumblekage med æbler

Æblecrumble er blandt favoritterne af kager med æbler, som gør sig godt hele året. Men specielt i efteråret, hvor mange har masser af æbler fra deres æbletræer. Der er ikke noget bedre end at gå ud og plukke nogle æble. og lave en æblecrumble kage med en lækker sprød top med lækre krydrede æbler.
Æblekagen er utrolig nem at lave, og så er det en kage de fleste kan være med på.

Vi har valgt at bruge kanel i vores æblecrumble, da vi syntes at det giver en fantastisk god smag til denne kage:
Er du ikke så meget til kanel, så nøjes du blot med at drysse lidt kanel på kagen.

I opskriften har vi brugt små æbler.
Bruger du nogle store æbler, skal du kun bruge 3 æbler.

Vi har brugt brunfarin i opskriften, for at give den en karamel twist i smagen. Det syntes vi smager fremragende.
Hvis du ikke ønsker denne twist, kommer du bare sukker i stedet for brunfarin i kagen.

Denne opskrift på æblecrumble svarer til ca. 6 personer.

Prøv også vores lækre opskrift på æblemuffins her.

æblecrumble

Æblecrumble

Sofus Madsen
Opskrift på crumblekage med æbler
5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Opskrift Del på facebook
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 30 min
Samlet tid 45 min
Ret kage
Køkken dansk
Antal 6 personer
Kalorier 284 kcal
Hold skærmen tændt mens du laver mad

Ingredienser
  

  • 40 gram Hasselnødder
  • 60 gram Mandler
  • 90 gram Havregryn (finvalsede)
  • 90 gram Hvedemel
  • 60 gram Brun farin
  • 30 gram Sukker
  • 15 gram Smør
  • 5 stk Æbler
  • 1 spsk Kanel

Sådan gør du
 

Æblecrumble dej

  • Hasselnødder og mandler hakkes groft.
    Bland alle tørre ingredienser, og rør det godt sammen.
    Skær det kolde smør ud i små tern, og bland det godt sammen med de tørre ingredienser.

Æblecrumble

  • Æblerne skrælles og skæres ud i små tern.
    Hvis der ønskes mere bid i æblecrumblen, skæres æblet ud i grove tern eller både.
    Læg æblerne i et smurt tærtefad (ca. 27 cm).
    Drys æblerne med kanel.
    Æblecrumble dejen drysses henover æblerne.
    Bag æblecrumblen ved 200 grader i almindelig ovn i 30 minutter.
    Serveres lun med Flødeskum eller cremefraiche.
    Velbekomme.

Næringsindhold

Kalorier: 284kcal (14%)Kulhydrater: 39g (13%)Protein: 8g (16%)Fedt: 12g (18%)Mættet fedt: 2g (13%)Flerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 7gTransfedt: 0.1gKolesterol: 5mg (2%)Natrium: 19mg (1%)Kalium: 151mg (4%)Fiber: 5g (21%)Sukker: 16g (18%)Vitamin A: 65IU (1%)Vitamin C: 0.5mg (1%)Calcium: 63mg (6%)Iron: 2mg (11%)
Søgeord æblecrumble, æblekage

Tip til din æblecrumble

Til denne kage kan du bruge alle typer æbler.
Vi har valgt at skrælle æblerne, men du kan sagtens undlade dette hvis du ønsker æbler med skræl på.

Fryse æblecrumblen

Du kan desværre ikke fryse kagen, da æblerne vil blive mørke og bløde.
Men du kan fryse selve dejen til kagen.
Drys blot det frosne dej henover æblerne og bag kagen.
Da dejen er frosset, skal den lige have lidt ekstra tid i ovnen, men hold øje med æblecrumble.

Vi har brugt brunfarin i denne æblecrumble, for at give kagen en karamel twist i smagen. Det syntes vi smager fremragende.
Hvis du ikke ønsker denne twist, kommer du bare sukker i stedet for brunfarin i din æblecrumble.

Madgryden.dk
Madgryden.dk
Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Tjek din indbakke eller spam mappe for at bekræfte din tilmelding.

  • Del på facebook
  • Syntes godt om
  • Twitter
  • Pinterest
  • Print
  • Elsker

Skrevet i: Kage Tags: kage med æbler, kager med æbler, æblecrunch, æblekage

Startsite.dk – Nyhedsoverblik, links og meget mere.

Previous Post: « Eton mess
Next Post: Panang karry med kylling »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften med antal stjerner




Primær Sidebar

Følg os

Følg os på Facebook

Footer

Rettigheder

Kopiering fra Madgryden.dk må kun finde sted af uddannelsesinstitutioner, offentlige og private virksomheder, som har lavet en aftale med Copydan. Du må meget gerne linke til madgrydens indhold.

Copyright © 2023 Madgryden.dk