Æblecrumble

Madgryden.dk » Opskrifter » Kage » Æblecrumble
Æblecrumble - Opskrift på en crumblekage med æbler
Æblecrumble kage – Opskrift på crumblekage med æbler

Æblecrumble er blandt favoritterne af kager med æbler, som gør sig godt hele året. Men specielt i efteråret, hvor mange har masser af æbler fra deres æbletræer. Der er ikke noget bedre end at gå ud og plukke nogle æble. og lave en æblecrumble kage med en lækker sprød top med lækre krydrede æbler.
Æblekagen er utrolig nem at lave, og så er det en kage de fleste kan være med på.

Vi har valgt at bruge kanel i vores æblecrumble, da vi syntes at det giver en fantastisk god smag til denne kage:
Er du ikke så meget til kanel, så nøjes du blot med at drysse lidt kanel på kagen.

I opskriften har vi brugt små æbler.
Bruger du nogle store æbler, skal du kun bruge 3 æbler.

Vi har brugt brunfarin i opskriften, for at give den en karamel twist i smagen. Det syntes vi smager fremragende.
Hvis du ikke ønsker denne twist, kommer du bare sukker i stedet for brunfarin i kagen.

Denne opskrift på æblecrumble svarer til ca. 6 personer.

Prøv også vores lækre opskrift på æblemuffins her.

æblecrumble

Æblecrumble

Sofus Madsen
Opskrift på crumblekage med æbler
5 fra 2 stemmer
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 45 minutter
Ret kage
Køkken dansk
Antal 6 personer
Kalorier 284 kcal

Ingredienser
  

Sådan gør du
 

Æblecrumble dej

  • Hasselnødder og mandler hakkes groft.
    Bland alle tørre ingredienser, og rør det godt sammen.
    Skær det kolde smør ud i små tern, og bland det godt sammen med de tørre ingredienser.

Æblecrumble

  • Æblerne skrælles og skæres ud i små tern.
    Hvis der ønskes mere bid i æblecrumblen, skæres æblet ud i grove tern eller både.
    Læg æblerne i et smurt tærtefad (ca. 27 cm).
    Drys æblerne med kanel.
    Æblecrumble dejen drysses henover æblerne.
    Bag æblecrumblen ved 200 grader i almindelig ovn i 30 minutter.
    Serveres lun med Flødeskum eller cremefraiche.
    Velbekomme.

Nutrition

Kalorier: 284kcalKulhydrater: 39gProtein: 8gFedt: 12gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 7gTransfedt: 0.1gKolesterol: 5mgNatrium: 19mgKalium: 151mgFiber: 5gSukker: 16gVitamin A: 65IUVitamin C: 0.5mgCalcium: 63mgIron: 2mg
Søgeord æblecrumble, æblekage
Kunne du lide vores opskrift ? Skriv gerne en kommentar eller anmeldelse

Tip til din æblecrumble

Til denne kage kan du bruge alle typer æbler.
Vi har valgt at skrælle æblerne, men du kan sagtens undlade dette hvis du ønsker æbler med skræl på.

Fryse æblecrumblen

Du kan desværre ikke fryse kagen, da æblerne vil blive mørke og bløde.
Men du kan fryse selve dejen til kagen.
Drys blot det frosne dej henover æblerne og bag kagen.
Da dejen er frosset, skal den lige have lidt ekstra tid i ovnen, men hold øje med æblecrumble.

Vi har brugt brunfarin i denne æblecrumble, for at give kagen en karamel twist i smagen. Det syntes vi smager fremragende.
Hvis du ikke ønsker denne twist, kommer du bare sukker i stedet for brunfarin i din æblecrumble.

Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Sofus Madsen

Skriv en kommentar

Bedøm opskriften med antal stjerner