Æblecrumble - meget nem opskrift på en fantastisk æblekage med æbler. Det tager ikke mere end 15 min at lave æbletærten, og 30 min i ovnen.
Æblecrumble er blandt favoritterne af kager med æbler, som gør sig godt hele året. Men specielt i efteråret, hvor mange har masser af æbler fra deres æbletræer. Der er ikke noget bedre end at gå ud og plukke nogle æble. og lave en æblecrumble kage med en lækker sprød top med lækre krydrede æbler.
Æblekagen er utrolig nem at lave, og så er det en kage de fleste kan være med på.
Vi har valgt at bruge kanel i vores æblecrumble, da vi syntes at det giver en fantastisk god smag til denne kage:
Er du ikke så meget til kanel, så nøjes du blot med at drysse lidt kanel på kagen.
I opskriften har vi brugt små æbler.
Bruger du nogle store æbler, skal du kun bruge 3 æbler.
Vi har brugt brunfarin i opskriften, for at give den en karamel twist i smagen. Det syntes vi smager fremragende.
Hvis du ikke ønsker denne twist, kommer du bare sukker i stedet for brunfarin i kagen.
Denne opskrift på æblecrumble svarer til ca. 6 personer.
Æblecrumble
Ingredienser
- 40 gram Hasselnødder
- 60 gram Mandler
- 90 gram Havregryn (finvalsede)
- 90 gram Hvedemel
- 60 gram Brun farin
- 30 gram Sukker
- 15 gram Smør
- 5 stk Æbler
- 1 spsk Kanel
sådan gør du
Æblecrumble dej
- Hasselnødder og mandler hakkes groft.Bland alle tørre ingredienser, og rør det godt sammen.
- Skær det kolde smør ud i små tern, og bland det godt sammen med de tørre ingredienser.
Æblecrumble
- Æblerne skrælles og skæres ud i små tern.Hvis der ønskes mere bid i æblecrumblen, skæres æblet ud i grove tern eller både.
- Læg æblerne i et smurt tærtefad (ca. 27 cm).Drys æblerne med kanel.
- Æblecrumble dejen drysses henover æblerne.
- Bag æblecrumblen ved 200 grader i almindelig ovn i 30 minutter.
- Serveres lun med Flødeskum eller cremefraiche.Velbekomme.
Ernæringsindhold
Tip til din æblecrumble
Til denne kage kan du bruge alle typer æbler.
Vi har valgt at skrælle æblerne, men du kan sagtens undlade dette hvis du ønsker æbler med skræl på.
Fryse æblecrumblen
Du kan desværre ikke fryse kagen, da æblerne vil blive mørke og bløde.
Men du kan fryse selve dejen til kagen.
Drys blot det frosne dej henover æblerne og bag kagen.
Da dejen er frosset, skal den lige have lidt ekstra tid i ovnen, men hold øje med æblecrumble.
Vi har brugt brunfarin i denne æblecrumble, for at give kagen en karamel twist i smagen. Det syntes vi smager fremragende.
Hvis du ikke ønsker denne twist, kommer du bare sukker i stedet for brunfarin i din æblecrumble.
Prøv nogle af vores andre lækre opskrifter:
Æblemarmelade - opskrift på nem cremet marmelade med æbler
Æbletærte - Opskrift på nem tærte med æbler
Æbleskiver med kærnemælk - Bedste opskrift
Æblemuffins - Nemme og lækre muffins til kagebordet
Æbletærte med mørdej - Nem tærte med æbler og kanel
Skriv et svar