Whiskysauce - Opskrift på en lækker, smagfuld og cremet whiskysovs, som kun tager 15 minutter at tilberede.
Whiskysauce - Her får du vores absolutte favorit sauce, når vi snakker om en god bøf. Så skal der selvfølgelig laves en lækker whiskeysauce til.
Nu har vi fået lavet en whisky sovs, som vi faktisk syntes smager himmelsk.
Den er utrolig nem at lave.
Vi har set mange opskrifter på whiskysaucer, hvor man skal bruge specielle ingredienser.
Andre hvor man skal lave en hel lage for at få en ordentlig whiskeysauce.
Derfor blev vi enige om at det må simpelthen kunne gøres nemmere og bedre.
Det har vi fået denne velsmagende og cremede whiskysauce ud af.
Vi håber i vil syntes om den ligeså meget som os.
Den whisky du skal bruge behøves ikke at være nogen speciel whisky. I vores der brugte vi en skotsk whisky, men du kan bruge en hvilken som helst whisky til denne sauce.
Denne opskrift på whiskysauce er til 4 personer.
Whiskysauce
Ingredienser
Whiskysauce
- 100 gram Smør
- 70 gram Tomatpure
- 1 tsk Sukker
- 2 tsk Rosmarin (Tørret)
- 1 tsk Salt
- Peber
- 3 spsk Whisky
- 250 ml Piskefløde (38%)
sådan gør du
Whiskysauce
- Kom smør og tomatpure ned i en gryden, og tænd kogepladen på middelvarme.Imens smørret smelter, røres der godt rundt.
- Når smørret er smeltet, kommer du sukker, rosmarin, Salt og friskkværnet peber i.Det skal nu have lov til at koge op imens du røre rundt i gryden.
- Whisky og piskefløde hældes ved, og det hele skal lige have lov til at koge op imens du røre rundt i blandingen
- Din whiskysauce er nu klar til servering.Velbekomme.
Tips til opskrift
Ernæringsindhold
Holdbarhed på whiskysauce
Med det samme du er færdig med at spise, skal den straks på køl. I køleskabet kan whiskey sovs holde sig 2 dage, i en lufttæt beholder. Har du lavet mere end du kan nå at spise, kan du sagtens fryse det ned. I fryseren kan det holde sig i 3 måneder. Når whiskey sauce skal varmes op igen, skal den varmes stille op ved middelvarme på en kogeplade.
Kan jeg lave whiskysovs klar dagen før ?
Ja du kan sagtens lave din sauce med whisky klar dagen før. Når du er færdig med at lave sovsen, kommes din whiskysauce straks ind i køleskabet. Når du skal bruge den på dagen, tages den ud, og varmes op ved middelvarme.
Prøv nogle af vores andre lækre opskrifter:
Pommes frites - Sådan tilbereder du de perfekte fritter
Pommes Anna - kartofler bagt i lag med smør
Fyldte kartofler - Lækre bagte kartofler med fyld
Roastbeef - komplette guide med stegetid og kernetemperatur
Kartofler kogetid - Sådan opnår du perfekt kogte kartofler
Skriv et svar