Stegt medister på panden - kogning og stegning for den perfekte pandestegte medisterpølse med den mest lækre brune sovs.
Nem opskrift på stegt medister, med hjemmelavet brunsovs og tilbehør.
Hjemme hos os er retten virkelig populært , så når børnene må vælge dagens ret nævnes den ret tit.
Tror de fleste danskere kender medisterpølse med brun sovs med kartofler, rødkål.
Til vores julemiddag hvor vi får medisterpølse, der plejer jeg at lave Hjemmelavet medisterpølse. Vores søn skære kødet ud, vores datter hjælper med at hakke kødet, og vi krydre og stopper pølserne.
Om aftenen står den selvfølgelig på hjemmelavet stegt medisterpølse med tilbehør .
Vi guider dig igennem det hele.
Har du mod på det, så prøv at lav din egen medisterpølse.
Denne opskrift på stegt medister er til 4 personer.
Stegt medister
Ingredienser
Kartofler
- 1000 gram Kartofler
Stegt medister
- 500 gram Medister
- 20 gram Smør
Sovsen
- 20 gram Smør
- 15 gram Hvedemel
- madkulør
- Salt
- Friskkværnet peber
Evt. tilbehør
- Gulerødder
- Rødkål
sådan gør du
Kartofler klargøres
- Kartoflerne skrælles, og koges til de er møre.stik i dem med en gaffel, om de er som ønsket.
Medister koges
- Medisterpølsen prikkes med en gaffel, og kommes i en gryde med vand.Medisteren skal være dækket ¾ med vand.
- Kog medister ved middelvarme i ca. 15 minutter, Men pas ikke at kog den ved for høj varme, man kan risikere at medisterpølsen sprækker.
- Når medisterpølsen er kogt, skal den efterfølgende trække i 10 minutter i vandet. Gem endelig vandet til sovsen.
Stegt medister
- Tænd kogepladen på over middelvarme, og kom ca. 20 gram smør på panden, og steg medister til den er gylden (Ca. 5 minutter på hver side).
Brun Sovs til medisterpølse
- Kom smør ned i en lille gryde, og smelt det.Melet tilsættes og piskes godt rundt i smørret.
- Kom ca. 3 dl afkogevandet over i gryden, og kog sovsen op underOmrøring. Tilsæt evt. lidt mælk, for at ramme den ønskede konsistent på sovsen.
- Kulør tilsættes, og røres godt sammen.Smag til med salt og friskkværnet peber.
Servering
- Serveres evt. sammen med kogte gulerødder, rødkål som tilbehør til stegt medister pølse.Velbekomme
Tips til opskrift
Ernæringsindhold
Holdbarhed på stegt medister
Skulle du være så heldig at have lidt i overskud, så er den helt perfekt til et stykke rugbrød dagen efter. Hvis du får den stegt medisterpølse lagt på køl, kan den sagtens holde sig i 3 dage. Lun den evt. i mikroovnen inden servering. Ønsker du at forberede den til dagen før, kan du evt. koge den. Så det blot er at stege den på selve dagen.
Ønsker du at fryse din stegte medister, kan du også sagtens gøre dette.
Kog medisteren inden den steges
Når jeg tilbereder min stegt medister, så koger jeg den altid først.
Så syntes jeg du opnår det bedste resultat. Hvis du ikke ønsker at koge din medister først, skal du huske at stege den lidt længere. En medisterpølse skal have en kernetemperatur på 75 grader. Hvis du vil under din medister tilberedning undgår at medisteren springer, kan du med fordel prikke medisteren med en kødnål.
Tilbehør til pandestegt medister
Server f. eks din stegt medister med kogte grøntsager, som kunne være gulerødder.
Prøv nogle af vores andre lækre opskrifter:
Hjemmelavet medister - Slagterens hjemmelavede medisterpølse
Kartofler kogetid - Sådan opnår du perfekt kogte kartofler
Nye kartofler - Kogetid og tilberedning af danske kartofler
Broccolisalat - Den bedste opskrift med gode råvarer
Agurkesalat - Opskrift på lækre syltede agurker
Skriv et svar