Stegt medister – Koge og stegetid på pandestegt medisterpølse
Stegt medister en lækker traditionel ret, med hjemmelavet brunsovs og tilbehør.
Hjemme hos os er retten virkelig populært , så når børnene må vælge dagens ret nævnes den ret tit.
Tror de fleste danskere kender medisterpølse med brun sovs med kartofler, rødkål.
Til vores julemiddag hvor vi får medisterpølse, der plejer jeg at lave Hjemmelavet medisterpølse. Vores søn skære kødet ud, vores datter hjælper med at hakke kødet, og vi krydre og stopper pølserne.
Om aftenen står den selvfølgelig på hjemmelavet stegt medisterpølse med tilbehør .
Vi guider dig igennem det hele.
Har du mod på det, så prøv at lav din egen medisterpølse.
Denne opskrift på pandestegt medister er til 4 personer.
Prøv opskriften på slagterens frikadellefars, som giver de lækreste frikadeller med sprød skorpe.
Stegt medister
Ingredienser
Kartofler
- 1000 gram Kartofler
Sovsen
- 20 gram Smør
- 15 gram Hvedemel
- madkulør
- Salt
- Friskkværnet peber
Evt. tilbehør
Sådan gør du
Kartofler klargøres
- Kartoflerne skrælles, og koges til de er møre.stik i dem med en gaffel, om de er som ønsket.
Medister koges
- Medisterpølsen prikkes med en gaffel, og kommes i en gryde med vand.Medisteren skal være dækket ¾ med vand.kog medisteren ved middelvarme, og lad den efterfølgende trække i 10 minutter i vandet. Gem vandet til sovsen.
Stegt medister
- Tænd kogepladen på over middelvarme, og kom ca. 20 gram smør på panden, og steg medisteren til den er gylden (Ca. 5 minutter på hver side).
Brun Sovs til medisterpølse
- Kom smør ned i en lille gryde, og smelt det.Melet tilsættes og piskes godt rundt i smørret.Kom ca. 3 dl afkogevandet over i gryden, og kog sovsen op underOmrøring. Tilsæt evt. lidt mælk, for at ramme den ønskede konsistent på sovsen. Kulør tilsættes, og røres godt sammen.Smag til med salt og friskkværnet peber.
Servering
- Serveres evt. sammen med kogte gulerødder, rødkål som tilbehør til stegt medister pølse.Velbekomme
Næringsindhold
Stegt medister tips og tricks
Når jeg tilbereder min medister, så koger jeg den altid først.
Så syntes jeg du opnår det bedste resultat. Hvis du ikke ønsker at koge din medister først, så skal du bare huske at stege den lidt længere.
Hvis du vil under din medister tilberedning undgår at medisteren springer, kan du med fordel prikke medisteren med en kødnål.
Server f. eks din stegt medister med kogte grøntsager, som kunne være gulerødder.
Til vores julemiddag hvor vi får pandestegt medisterpølse, plejer jeg at lave Hjemmelavet medisterpølse. Vores søn skære kødet ud, vores datter hjælper med at hakke kødet, og vi krydre og stopper pølserne.
Om aftenen står den selvfølgelig på hjemmelavet stegt medisterpølse med tilbehør .
Skriv et svar