• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madgryden.dk
  • Madgryden
  • Opskrifter
  • Om Madgryden.dk
  • Privatlivspolitik

Stegt medister

Af Sofus Madsen Skriv kommentar

  • Del på facebook
  • Syntes godt om
  • Twitter
  • Pinterest
  • Print
  • Elsker
Madgryden.dk » Opskrifter » Hovedretter » Stegt medister
stegt medister
Stegt medister – Koge og stegetid på pandestegt medisterpølse

Stegt medister – Koge og stegetid på pandestegt medisterpølse

Stegt medister en lækker traditionel ret, med hjemmelavet brunsovs og tilbehør.
Hjemme hos os er retten virkelig populært , så når børnene må vælge dagens ret nævnes den ret tit.
Tror de fleste danskere kender medisterpølse med brun sovs med kartofler, rødkål.
Til vores julemiddag hvor vi får medisterpølse, der plejer jeg at lave Hjemmelavet medisterpølse. Vores søn skære kødet ud, vores datter hjælper med at hakke kødet, og vi krydre og stopper pølserne.
Om aftenen står den selvfølgelig på hjemmelavet stegt medisterpølse med tilbehør .
Vi guider dig igennem det hele.
Har du mod på det, så prøv at lav din egen medisterpølse.

Denne opskrift på pandestegt medister er til 4 personer.

Prøv opskriften på slagterens frikadellefars, som giver de lækreste frikadeller med sprød skorpe.

stegt medister

Stegt medister

Sofus Madsen
Koge og stegetid på pandestegt medisterpølse
5 fra 6 stemmer
Udskriv Pin Opskrift Del på facebook
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 25 min
0 min
Samlet tid 25 min
Ret Hovedret
Køkken dansk
Antal 4 personer
Kalorier 435 kcal
Hold skærmen tændt mens du laver mad

Ingredienser
  

Kartofler

  • 1000 gram Kartofler

Stegt medister

  • 500 gram Medister
  • 20 gram Smør

Sovsen

  • 20 gram Smør
  • 15 gram Hvedemel
  • madkulør
  • Salt
  • Friskkværnet peber

Evt. tilbehør

  • Gulerødder
  • Rødkål

Sådan gør du
 

Kartofler klargøres

  • Kartoflerne skrælles, og koges til de er møre.
    stik i dem med en gaffel, om de er som ønsket.

Medister koges

  • Medisterpølsen prikkes med en gaffel, og kommes i en gryde med vand.
    Medisteren skal være dækket ¾ med vand.
    kog medisteren ved middelvarme, og lad den efterfølgende trække i 10 minutter i vandet. Gem vandet til sovsen.

Stegt medister

  • Tænd kogepladen på over middelvarme, og kom ca. 20 gram smør på panden, og steg medisteren til den er gylden (Ca. 5 minutter på hver side).

Brun Sovs til medisterpølse

  • Kom smør ned i en lille gryde, og smelt det.
    Melet tilsættes og piskes godt rundt i smørret.
    Kom ca. 3 dl afkogevandet over i gryden, og kog sovsen op under
    Omrøring. Tilsæt evt. lidt mælk, for at ramme den ønskede konsistent på sovsen.
    Kulør tilsættes, og røres godt sammen.
    Smag til med salt og friskkværnet peber.

Servering

  • Serveres evt. sammen med kogte gulerødder, rødkål som tilbehør til stegt medister pølse.
    Velbekomme
    stegt medister

Næringsindhold

Kalorier: 435kcal (22%)Kulhydrater: 46g (15%)Protein: 34g (68%)Fedt: 13g (20%)Mættet fedt: 7g (44%)Flerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 4gTransfedt: 0.4gKolesterol: 104mg (35%)Natrium: 141mg (6%)Kalium: 1543mg (44%)Fiber: 6g (25%)Sukker: 2g (2%)Vitamin A: 255IU (5%)Vitamin C: 49mg (59%)Calcium: 41mg (4%)Iron: 3mg (17%)
Søgeord pandestegt medister, stegt medister
  • Hjemmelavet flæskesvær
  • kogetid æg – Den komplette guide i blødkogt, smilende og hårdkogt æg
  • Stegt flæsk med persillesovs i ovn – Danmarks nationalret
  • Flæskesteg – Flæskesteg med sprødt svær og en lækker flæskestegssovs
  • Farserede porrer

Stegt medister tips og tricks

Når jeg tilbereder min medister, så koger jeg den altid først.
Så syntes jeg du opnår det bedste resultat. Hvis du ikke ønsker at koge din medister først, så skal du bare huske at stege den lidt længere.

Hvis du vil under din medister tilberedning undgår at medisteren springer, kan du med fordel prikke medisteren med en kødnål.

Server f. eks din stegt medister med kogte grøntsager, som kunne være gulerødder.

Til vores julemiddag hvor vi får pandestegt medisterpølse, plejer jeg at lave Hjemmelavet medisterpølse. Vores søn skære kødet ud, vores datter hjælper med at hakke kødet, og vi krydre og stopper pølserne.
Om aftenen står den selvfølgelig på hjemmelavet stegt medisterpølse med tilbehør .

  • Hjemmelavet flæskesvær
  • Stegt flæsk med persillesovs i ovn – Danmarks nationalret
  • kogetid æg – Den komplette guide i blødkogt, smilende og hårdkogt æg
  • Farserede porrer
  • Flæskesteg – Flæskesteg med sprødt svær og en lækker flæskestegssovs
Madgryden.dk
Madgryden.dk
Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Tjek din indbakke eller spam mappe for at bekræfte din tilmelding.

  • Del på facebook
  • Syntes godt om
  • Twitter
  • Pinterest
  • Print
  • Elsker

Skrevet i: Hovedretter Tags: medisterpølse, pandestegt medister, pandestegt medisterpølse, stegt medister, stegt medister pølse

Startsite.dk – Nyhedsoverblik, links og meget mere.

Previous Post: « Banankage med chokolade – Meget nem opskrift
Next Post: Roastbeef – lav den perfekt i ovn med stegetid og kernetemperatur »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften med antal stjerner




Primær Sidebar

Følg os

Følg os på Facebook

Footer

Rettigheder

Kopiering fra Madgryden.dk må kun finde sted af uddannelsesinstitutioner, offentlige og private virksomheder, som har lavet en aftale med Copydan. Du må meget gerne linke til madgrydens indhold.

Copyright © 2023 Madgryden.dk