• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Madgryden.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Om os
menu icon
go to homepage
  • Forside
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Om os
search icon
Homepage link
  • Forside
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Om os
×
Forside » Opskrifter » Aftensmad » Stegt medister - Koge og stegetid på stegt medisterpølse

Stegt medister - Koge og stegetid på stegt medisterpølse

Af Sofus Madsen Skriv kommentar

stegt medister

Oversigt

Toggle
  • Stegt medister på panden - kogning og stegning for den perfekte pandestegte medisterpølse med den mest lækre brune sovs.
  • Stegt medister
  • Holdbarhed på stegt medister
  • Kog medisteren inden den steges
  • Tilbehør til pandestegt medister

Stegt medister på panden - kogning og stegning for den perfekte pandestegte medisterpølse med den mest lækre brune sovs.

Nem opskrift på stegt medister, med hjemmelavet brunsovs og tilbehør.
Hjemme hos os er retten virkelig populært , så når børnene må vælge dagens ret nævnes den ret tit.
Tror de fleste danskere kender medisterpølse med brun sovs med kartofler, rødkål.


Til vores julemiddag hvor vi får medisterpølse, der plejer jeg at lave Hjemmelavet medisterpølse. Vores søn skære kødet ud, vores datter hjælper med at hakke kødet, og vi krydre og stopper pølserne.
Om aftenen står den selvfølgelig på hjemmelavet stegt medisterpølse med tilbehør .
Vi guider dig igennem det hele.
Har du mod på det, så prøv at lav din egen medisterpølse.

Denne opskrift på stegt medister er til 4 personer.

stegt medister

Stegt medister

Sofus Madsen
Stegt medister på panden - kogning og stegning for den perfekte pandestegte medisterpølse med den mest lækre brune sovs.
5 fra 6 stemmer
Udskriv Pin opskrift
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
0 minutter min
Samlet tid 25 minutter min
Ret Hovedret
Køkken dansk
Antal 4 personer
Kalorier 435 kcal

Ingredienser
  

Kartofler

  • 1000 gram Kartofler

Stegt medister

  • 500 gram Medister
  • 20 gram Smør

Sovsen

  • 20 gram Smør
  • 15 gram Hvedemel
  • madkulør
  • Salt
  • Friskkværnet peber

Evt. tilbehør

  • Gulerødder
  • Rødkål

sådan gør du
 

Kartofler klargøres

  • Kartoflerne skrælles, og koges til de er møre.
    stik i dem med en gaffel, om de er som ønsket.

Medister koges

  • Medisterpølsen prikkes med en gaffel, og kommes i en gryde med vand.
    Medisteren skal være dækket ¾ med vand.
  • Kog medister ved middelvarme i ca. 15 minutter, Men pas ikke at kog den ved for høj varme, man kan risikere at medisterpølsen sprækker.
  • Når medisterpølsen er kogt, skal den efterfølgende trække i 10 minutter i vandet.
    Gem endelig vandet til sovsen.

Stegt medister

  • Tænd kogepladen på over middelvarme, og kom ca. 20 gram smør på panden, og steg medister til den er gylden (Ca. 5 minutter på hver side).

Brun Sovs til medisterpølse

  • Kom smør ned i en lille gryde, og smelt det.
    Melet tilsættes og piskes godt rundt i smørret.
  • Kom ca. 3 dl afkogevandet over i gryden, og kog sovsen op under
    Omrøring. Tilsæt evt. lidt mælk, for at ramme den ønskede konsistent på sovsen.
  • Kulør tilsættes, og røres godt sammen.
    Smag til med salt og friskkværnet peber.

Servering

  • Serveres evt. sammen med kogte gulerødder, rødkål som tilbehør til stegt medister pølse.
    Velbekomme
    stegt medister

Tips til opskrift

Medisterpølsen kan holde sig i op til 3 dage på køl.

Ernæringsindhold

Kalorier: 435kcalKulhydrater: 46gProtein: 34gFedt: 13gMættet fedt: 7gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 4gTransfedt: 0.4gKolesterol: 104mgNatrium: 141mgKalium: 1543mgFiber: 6gSukker: 2gVitamin A: 255IUVitamin C: 49mgCalcium: 41mgIron: 3mg
Søgeord pandestegt medisterpølse, stegt medister
Kunne du lide vores opskrift ? Skriv gerne en kommentar eller anmeldelse

Holdbarhed på stegt medister

Skulle du være så heldig at have lidt i overskud, så er den helt perfekt til et stykke rugbrød dagen efter. Hvis du får den stegt medisterpølse lagt på køl, kan den sagtens holde sig i 3 dage. Lun den evt. i mikroovnen inden servering. Ønsker du at forberede den til dagen før, kan du evt. koge den. Så det blot er at stege den på selve dagen.
Ønsker du at fryse din stegte medister, kan du også sagtens gøre dette.

Kog medisteren inden den steges

Når jeg tilbereder min stegt medister, så koger jeg den altid først.
Så syntes jeg du opnår det bedste resultat. Hvis du ikke ønsker at koge din medister først, skal du huske at stege den lidt længere. En medisterpølse skal have en kernetemperatur på 75 grader. Hvis du vil under din medister tilberedning undgår at medisteren springer, kan du med fordel prikke medisteren med en kødnål.

Tilbehør til pandestegt medister

Server f. eks din stegt medister med kogte grøntsager, som kunne være gulerødder.

Prøv nogle af vores andre lækre opskrifter:
Hjemmelavet medister - Slagterens hjemmelavede medisterpølse
Kartofler kogetid - Sådan opnår du perfekt kogte kartofler
Nye kartofler - Kogetid og tilberedning af danske kartofler
Broccolisalat - Den bedste opskrift med gode råvarer
Agurkesalat - Opskrift på lækre syltede agurker

Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Tjek din indbakke eller spam mappe for at bekræfte din tilmelding.

Flere opskrifter i samme kategori

  • dyrekølle
    Dyrekølle i ovn – Opskrift på saftig dyrekølle med bacon
  • Kyllingelår på kartoffelbund
    Kyllingelår på kartoffelbund – Lækker og simpel opskrift
  • gammeldags oksesteg
    Gammeldags oksesteg – Opskrift på en saftig og mør oksesteg
  • lammeculotte
    Lammeculotte - Opskrift på lækker saftig og mørt lammekød

Læserinteraktioner

5 from 6 votes (6 ratings without comment)

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften med antal stjerner




Primær Sidebar

Footer

Rettigheder

Kopiering fra Madgryden.dk må kun finde sted af uddannelsesinstitutioner, offentlige og private virksomheder, som har lavet en aftale med Copydan Tekst og Node. Du må meget gerne linke til madgrydens indhold.

Copyright © 2025 Madgryden.dk

Bedøm denne opskrift

Your vote:




Fortæl os, hvad du syntes om denne opskrift:

Dette fungerede præcis som skrevet, tak!
Min familie elskede dette!
Tak fordi du deler denne opskrift

Eller skriv med dine egne ord:

A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.