Broccolisalat er en af mine helt store yngling salater. En lækker sprød salat med rå broccolibuketter, rødløg og stegt bacon.
Dette bliver vent rundt i en fantastisk hjemmelavet dressing.
Personligt er jeg ikke den store spiser af salat, men denne med bacon den er jeg faldet fuldstændig for.
Så når konen skal lokke lidt salat i mig, laver hun altid denne her.
Hvis du ønsker at lave den vegetarisk, kan dette sagtens lade sig gøre.
Så undlader du blot kødet i opskriften.
opskriften er lavet til 4 personer.
Prøv også vores opskrift på en lækker nem Waldorfsalat.
Broccolisalat – Den bedste opskrift med gode råvarer
Broccolisalat – En skøn kombination af gode råvarer.
Ingredienser
- 300 gram Bacon skåret i tern (Stegt)
- 1 stk Broccoli
- 1 stk Rødløg i tern
- 1,5 dl Solsikkekerner
- 1,5 dl Rosiner
Dressing
- 2,5 dl Creme fraiche
- 2 tsk Hvidvinseddike
- 1,5 spsk Sukker
Sådan gør du
Dressing
- Rør creme fraiche med hvidvinseddike og sukker sammen.Dressingen skal nu stå køligt i ca. 1 time og hvile.
Salat
- Bland broccolibuketter, rosiner, solsikkekerner, rødløg og ca. 150 gram bacon i en skål.
Bland salat og dressing sammen
- Hæld dressingen over og vend det forsigtig.Pynt med det resterende bacon.Velbekom.
Næringsindhold
Kalorier: 701kcal (35%)Kulhydrater: 40g (13%)Protein: 43g (86%)Fedt: 45g (69%)Mættet fedt: 19g (119%)Flerumættet fedt: 9gEnkelumættet fedt: 7gKolesterol: 107mg (36%)Natrium: 2327mg (101%)Kalium: 552mg (16%)Fiber: 6g (25%)Sukker: 3g (3%)Vitamin A: 25IU (1%)Vitamin C: 3mg (4%)Calcium: 40mg (4%)Iron: 3mg (17%)
Skriv et svar