Pebernødder opskrift - 125 stk verdens bedste og sprødeste julesmåkager. De er meget nemme at lave. Læs mere om opskriften her.
Pebernødder er en af de helt store klassiker indenfor julesmåkager.
De er utrolig nemme at lave, og bliver altid lækre perfekt krydrede og sprøde. Når vi laver pebernødderne herhjemme plejer vi alle at være i gang. nogle skær dejen ud, andre triller pebernødderne.
Det syntes jeg er julen når den er bedst, det at man er sammen i køkkenet og laver de lækreste julebag. Er du blandt dem som frygter at lave pebernødder, fordi at man skal stå og trille 125 stk ?? så undlader du bare at trille dem, skær dem ud i en passende tykkelse, og læg dem så på bradepanden med bagepapir.
Denne opskrift giver ca. 125 stk lækre sprøde pebernødder .
Prøv vores lækre opskrift på de sprødeste Vaniljekranse.
Pebernødder
Ingredienser
Pebernødder
- 125 gram Blødt smør (stuetemperatur)
- 125 gram Sukker
- 0,5 dl Piskefløde
- 0,5 tsk Stødt ingefær
- 0,5 tsk Stødt kanel
- 0,5 tsk Hvid peber
- 0,5 tsk Stødt kardemomme
- 0,5 tsk Natron
- 0,5 tsk Bagepulver
- 250 gram Hvedemel
sådan gør du
Pebernødder
- Ovnen tændes på 200 grader.Pisk smør og sukker sammen i en skål med en elpisker.
- Tilsæt piskefløde, og pisk videre ved lav hastighed.Bland hvedemel sammen med krydderierne, bagepulver, natron, og rør i dejen, til den er nogenlunde fast.
- Slut af med at ælte dejen sammen med hænderne, til det bliver en sammenhængende dej.
- Del dejen ud i små stykker – tril stykkerne til pølser i ca. 1 cm tykkelse.Skær pølserne ud i cirka 1 cm i størrelsen og tril til kugler, og tryk dem let på toppen. Fordel dem ud på 2 plader.
- Sæt pebernødderne på en bageplade med bagepapir, og bag dem i 7-8 min, til de er gyldne.For at kunne styre dem bedst, valgte jeg at bage 1 plade af gangen.
- Alle Pebernødder skal være afkølet inden de kommes i en kagedåse.Velbekomme
Tips til opskrift
Den skal kun lige akkurat samles, ellers risikere du at dine pebernødder vil flyde ud.
Ernæringsindhold
Sådan undgår du dejen flyder ud
Når du ælter dejen til dine pebernødder, er det meget vigtigt at du ikke kommer til at ælte dejen for længe. Denne småkagedej har det nemlig som mange andre småkagedej. Hvis du ælter den for meget vil pebernødderne lettere komme til at flyde ud. Så du skal kun lige samle dejen.
Holdbarhed på dejen til pebernødder
Ønsker du at lave dejen dagen før du skal bage pebernødder?
Så er dette muligt, når du har samlet dejen sætter du den ind i køleskabet.
Her kan den holde sig i ca. 2 dage. hvis der går længere tid, vil jeg anbefale dig at du fryser dejen ned i fryseren. I fryseren kan du opbevare den i ca. 1 måned. Når du skal bruge dejen, skal den være helt optøet.
Opbevaring af pebernødder
Når du er færdig med at bage alle pebernødder, og de er helt kølet af på en bagerist. Så skal de opbevares i en lufttæt beholder, med bagepapir mellem låg og beholder. Så holder de sig lækre sprøde i rigtig langtid, mindst 1 måned.
Vidste du dette om pebernødder ?
Vidste du at i gamle dage hed pebernødderne faktisk peberkager. pebernødderne kan spores helt tilbage til 1500-1600 tallet, og dermed den næstældste småkage. Den ældste småkage der findes er klejnen.
Skriv et svar