• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madgryden.dk
  • Madgryden
  • Opskrifter
  • Om Madgryden.dk
  • Privatlivspolitik

Pebernødder

Af Sofus Madsen Skriv kommentar

  • Del på facebook
  • Syntes godt om
  • Twitter
  • Pinterest
  • Print
  • Elsker
Madgryden.dk » Opskrifter » Kage » Pebernødder
pebernødder
Pebernødder opskrift – 125 stk lækre sprøde julesmåkager

Pebernødder er en af de helt store klassiker indenfor julesmåkager.
De er utrolig nemme at lave, og bliver altid lækre perfekt krydrede og sprøde. Når vi laver pebernødderne herhjemme plejer vi alle at være i gang. nogle skær dejen ud, andre triller pebernødderne. Det syntes jeg er julen når den er bedst, det at man er sammen i køkkenet og laver de lækreste julebag. Er du blandt dem som frygter at lave pebernødder, fordi at man skal stå og trille 125 stk ?? så undlader du bare at trille dem, skær dem ud i en passende tykkelse, og læg dem så på bradepanden med bagepapir.
Denne opskrift giver ca. 125 stk lækre sprøde pebernødder .

Prøv vores lækre opskrift på de sprødeste Vaniljekranse.

pebernødder

Pebernødder

Sofus Madsen
125 stk lækre sprøde julesmåkager
5 fra 3 stemmer
Udskriv Pin Opskrift Del på facebook
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 7 min
0 min
Samlet tid 7 min
Ret småkage
Køkken dansk
Antal 125 Stk
Kalorier 20 kcal
Hold skærmen tændt mens du laver mad

Ingredienser
  

Pebernødder

  • 125 gram Blødt smør (stuetemperatur)
  • 125 gram Sukker
  • 0,5 dl Piskefløde
  • 0,5 tsk Stødt ingefær
  • 0,5 tsk Stødt kanel
  • 0,5 tsk Hvid peber
  • 0,5 tsk Stødt kardemomme
  • 0,5 tsk Natron
  • 0,5 tsk Bagepulver
  • 250 gram Hvedemel

Sådan gør du
 

  • Ovnen tændes på 200 grader.
    Pisk smør og sukker sammen i en skål med en elpisker.
    Tilsæt piskefløde, og pisk videre ved lav hastighed.
    Bland hvedemel sammen med krydderierne, bagepulver, natron, og rør i dejen, til den er nogenlunde fast.
    Slut af med at ælte dejen sammen med hænderne, til det bliver en sammenhængende dej.
  • Del dejen ud i små stykker – tril stykkerne til pølser i ca. 1 cm tykkelse.
    Skær pølserne ud i cirka 1 cm i størrelsen og tril til kugler, og tryk dem let på toppen.
    Fordel dem ud på 2 plader.
    Sæt pebernødderne på en bageplade med bagepapir, og bag dem i 7-8 min, til de er gyldne.
    For at kunne styre dem bedst, valgte jeg at bage 1 plade af gangen.
    Alle Pebernødder skal være afkølet inden de kommes i en kagedåse.
    Velbekomme
    pebernødder

Næringsindhold

Kalorier: 20kcal (1%)Kulhydrater: 3g (1%)Protein: 0.2gFedt: 1g (2%)Mættet fedt: 1g (6%)Flerumættet fedt: 0.04gEnkelumættet fedt: 0.2gTransfedt: 0.03gKolesterol: 3mg (1%)Natrium: 9mgKalium: 3mgFiber: 0.1gSukker: 1g (1%)Vitamin A: 31IU (1%)Vitamin C: 0.004mgCalcium: 1mgIron: 0.1mg (1%)
Søgeord pebernødder
  • Brændte mandler
  • Kyllingenuggets med panko
  • Brunkager
  • Jødekager
  • Finskbrød

Tips til pebernødder opskrift

Når du ælter dejen til dine pebernødder, er det meget vigtigt at du ikke kommer til at ælte dejen for længe. Denne småkagedej har det nemlig som mange andre småkagedej. Hvis du ælter den for meget vil pebernødderne lettere komme til at flyde ud. Så du skal kun lige samle dejen.

Ønsker du at lave dejen dagen før du skal bage pebernødder?
Så er dette muligt, når du har samlet dejen sætter du den ind i køleskabet.
Her kan den holde sig i ca. 2 dage. hvis der går længere tid, vil jeg anbefale dig at du fryser dejen ned i fryseren. I fryseren kan du opbevare den i ca. 1 måned. Når du skal bruge dejen, skal den være helt optøet.

Når du er færdig med at bage alle pebernødder, og de er helt kølet af på en bagerist. Så skal de opbevares i en lufttæt beholder, med bagepapir mellem låg og beholder. Så holder de sig lækre sprøde i rigtig langtid, mindst 1 måned.

Vidste du at i gamle dage hed pebernødder faktisk peberkager. pebernødderne kan spores helt tilbage til 1500-1600 tallet, og dermed den næstældste småkage. Den ældste småkage der findes er klejnen.

Madgryden.dk
Madgryden.dk
Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Tjek din indbakke eller spam mappe for at bekræfte din tilmelding.

  • Del på facebook
  • Syntes godt om
  • Twitter
  • Pinterest
  • Print
  • Elsker

Skrevet i: Kage Tags: gammeldags pebernødder, julesmåkage, julesmåkager, madopskrifter, pebekage opskrift, peberkage, peberkager opskrift, pebernød, pebernød opskrift, pebernødder, Pebernødder - 125 stk lækre sprøde pebernødder, verdens bedste pebernødder

Startsite.dk – Nyhedsoverblik, links og meget mere.

Previous Post: « Brunede kartofler
Next Post: Ristet hotdog »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften med antal stjerner




Primær Sidebar

Følg os

Følg os på Facebook

Footer

Rettigheder

Kopiering fra Madgryden.dk må kun finde sted af uddannelsesinstitutioner, offentlige og private virksomheder, som har lavet en aftale med Copydan. Du må meget gerne linke til madgrydens indhold.

Copyright © 2023 Madgryden.dk