Pebernødder

Madgryden.dk » Opskrifter » Kage » Pebernødder

Pebernødder er en af de helt store klassiker indenfor julesmåkager.
De er utrolig nemme at lave, og bliver altid lækre perfekt krydrede og sprøde. Når vi laver pebernødderne herhjemme plejer vi alle at være i gang. nogle skær dejen ud, andre triller pebernødderne. Det syntes jeg er julen når den er bedst, det at man er sammen i køkkenet og laver de lækreste julebag. Er du blandt dem som frygter at lave pebernødder, fordi at man skal stå og trille 125 stk ?? så undlader du bare at trille dem, skær dem ud i en passende tykkelse, og læg dem så på bradepanden med bagepapir.
Denne opskrift giver ca. 125 stk lækre sprøde pebernødder .

Prøv vores lækre opskrift på de sprødeste Vaniljekranse.

pebernødder

Pebernødder

Sofus Madsen
125 stk lækre sprøde julesmåkager
5 fra 3 stemmer
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 7 minutter
0 minutter
Samlet tid 7 minutter
Ret småkage
Køkken dansk
Antal 125 Stk
Kalorier 20 kcal

Ingredienser
  

Pebernødder

Sådan gør du
 

  • Ovnen tændes på 200 grader.
    Pisk smør og sukker sammen i en skål med en elpisker.
    Tilsæt piskefløde, og pisk videre ved lav hastighed.
    Bland hvedemel sammen med krydderierne, bagepulver, natron, og rør i dejen, til den er nogenlunde fast.
    Slut af med at ælte dejen sammen med hænderne, til det bliver en sammenhængende dej.
  • Del dejen ud i små stykker – tril stykkerne til pølser i ca. 1 cm tykkelse.
    Skær pølserne ud i cirka 1 cm i størrelsen og tril til kugler, og tryk dem let på toppen.
    Fordel dem ud på 2 plader.
    Sæt pebernødderne på en bageplade med bagepapir, og bag dem i 7-8 min, til de er gyldne.
    For at kunne styre dem bedst, valgte jeg at bage 1 plade af gangen.
    Alle Pebernødder skal være afkølet inden de kommes i en kagedåse.
    Velbekomme
    pebernødder

Nutrition

Kalorier: 20kcalKulhydrater: 3gProtein: 0.2gFedt: 1gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 0.04gEnkelumættet fedt: 0.2gTransfedt: 0.03gKolesterol: 3mgNatrium: 9mgKalium: 3mgFiber: 0.1gSukker: 1gVitamin A: 31IUVitamin C: 0.004mgCalcium: 1mgIron: 0.1mg
Søgeord pebernødder
Kunne du lide vores opskrift ? Skriv gerne en kommentar eller anmeldelse

Tips til pebernødder opskrift

Når du ælter dejen til dine pebernødder, er det meget vigtigt at du ikke kommer til at ælte dejen for længe. Denne småkagedej har det nemlig som mange andre småkagedej. Hvis du ælter den for meget vil pebernødderne lettere komme til at flyde ud. Så du skal kun lige samle dejen.

Ønsker du at lave dejen dagen før du skal bage pebernødder?
Så er dette muligt, når du har samlet dejen sætter du den ind i køleskabet.
Her kan den holde sig i ca. 2 dage. hvis der går længere tid, vil jeg anbefale dig at du fryser dejen ned i fryseren. I fryseren kan du opbevare den i ca. 1 måned. Når du skal bruge dejen, skal den være helt optøet.

Når du er færdig med at bage alle pebernødder, og de er helt kølet af på en bagerist. Så skal de opbevares i en lufttæt beholder, med bagepapir mellem låg og beholder. Så holder de sig lækre sprøde i rigtig langtid, mindst 1 måned.

Vidste du at i gamle dage hed pebernødder faktisk peberkager. pebernødderne kan spores helt tilbage til 1500-1600 tallet, og dermed den næstældste småkage. Den ældste småkage der findes er klejnen.

Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Sofus Madsen

Skriv en kommentar

Bedøm opskriften med antal stjerner