Vaniljekranse

Madgryden.dk » Opskrifter » Kage » Vaniljekranse

Vaniljekranse – Opskrift på lækre sprøde smørbagte småkager

Her får du min bedste opskrift på vaniljekranse med mandler, Som vi bager år efter år op til jul. Jeg tror det er den eneste julesmåkage, som vi bager af flere gange, de bliver altid så hurtigt spist, at vi må lave en portion eller 2 mere.

Det er heller ikke helt uden grund, da denne småkage er en af de helt store klassiker. Jeg husker den tydeligt som barn, hvor vi elskede at spise de knasende småkager. Når vi spiste dem ved kaffebordet, sagde min bedstefar altid: Husk at gem hullet til sidst.

I min opskrift bruger jeg vaniljestænger, det gør jeg fordi de bliver bare mange gange bedre med vaniljestænger. Men skulle du være løbet tør for vaniljestænger, kan du bruge vaniljesukker. Men du får det bedste resultat med en god vaniljestang.

Denne opskrift på vaniljekranse med mandler, giver i alt 100 stk lækre smørbragte småkager.

Prøv også opskriften på de lækre vaniljekranse fra Den Gamle By,

Vaniljekranse

Vaniljekranse

Sofus Madsen
Her får du min bedste opskrift på vaniljekranse, Som vi bager år efter år op til jul. Jeg tror det er den eneste julesmåkage, som vi bager af flere gange, vaniljekrænse bliver altid så hurtigt spist, at vi må lave en portion eller 2 mere.
5 fra 5 stemmer
Forb. tid 1 time 30 minutter
Tilb. tid 10 minutter
0 minutter
Samlet tid 10 minutter
Ret småkage
Køkken dansk
Antal 100 stk
Kalorier 92 kcal

Ingredienser
  

Vaniljekranse

Sådan gør du
 

Vaniljekranse

  • Kom vaniljestænger og mandler ned i en minihakker, og hak det til det er meget fint hakket.Kom det over i en skål.
  • Tilsæt de resterende ingredienser og ælt det hele rigtig godt sammen med fingerne.
    Lad dejen køle i mindst 1 time inde i køleskabet, meget gerne til næste dag.
  • Dejen køres nu igennem en kødmaskine, med vaniljekranse formen monteret på.
    Fold den rundt til en cirkel og luk den.
    Bag dine vaniljekranse med mandler på 200 grader i ca. 10 minutter på midterste rille.
    Hold godt øje med dem.
    Vaniljekranse med mandler stilles til afkøling på en bagerist.
    Velbekomme.
    Vaniljekranse

Noter

Hvis din dej flyder ud når du bager dine vaniljekranse med mandler, så er det helt sikkert fordi at du du har arbejdet lidt for meget med din dej. Husk dejen skal blot lige samles, og være fast i konsistens.
Så du kan se mønstret når du køre den igennem maskinen, eller sprøjter den ud.

Nutrition

Kalorier: 92kcalKulhydrater: 11gProtein: 1gFedt: 5gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 0.4gEnkelumættet fedt: 2gTransfedt: 0.2gKolesterol: 11mgNatrium: 33mgKalium: 22mgFiber: 0.4gSukker: 5gVitamin A: 125IUCalcium: 7mgIron: 0.4mg
Søgeord vaniljekranse, vaniljekranse opskrift, vaniljekrænse
Kunne du lide vores opskrift ? Skriv gerne en kommentar eller anmeldelse

Hvorfor er mine vaniljekranse ikke sprøde???

Småkagerne er ikke sprøde, når de lige kommer ud af ovnen, dette bliver de først når de er afkølet.
Når du er færdig med at bage småkagerne, læg dem til afkøling på en bagerist.
Når vaniljekrænse er helt afkølet, opbevares de i en lufttæt beholder.
Så holder dine vaniljekrænse sig længe, og bevare sin lækre sprødhed.

Min vaniljekransedej flyder ud??

Hvis din dej flyder ud når du bager dine vaniljekranse, så er det helt sikkert fordi at du du har arbejdet lidt for meget med din dej. Husk dejen skal blot lige samles, og være fast i konsistens.
Så du kan se mønstret når du køre den igennem maskinen, eller sprøjter den ud.

Hvordan jeg laver vaniljekrænse

Når jeg laver vaniljekranse bruger jeg en gammeldags køkkenhakker med håndsving.
Den koster ikke særlig mange penge, og gør arbejdet utrolig let at lave småkagerne.
For 200 kr kommer du langt med både kødhakkeren og formen dertil. Mange discount butikker såsom netto, aldi osv. har den jævnligt meget billig. Ellers kan den købes i en isekrambutik hvor kødhakkeren koster pt. 200 kr og kagepladen koster 30 kr.

Kan man gemme denne vaniljekranse opskrift ??

Hvis du gerne vil gemme noget af dejen, så kan du sagtens fryse det ned.
Hvis du vælger at fryse dejen ned, så husk at dejen skal være helt optøet inden du arbejder med den.
Efter dejen er lavet, kan den opbevares på køl i ca. 4 dage.

Fact omkring vaniljekranse med mandler

Vidste du i øvrigt at vaniljekranse stammer fra Danmark? De er fra ca. 1840, hvor danskerne fik mere og mere en komfur ind i deres hjem. Dette var en jernkomfur, som gjorde at flere og flere eksperimenterede med småkager, og derfor blev der faktisk opfundet mange småkager på dette tidspunkt .

Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Sofus Madsen

Skriv en kommentar

Bedøm opskriften med antal stjerner