Paninibrød - En skøn opskrift på de bedste italienske brød til paninimaskinen. De er meget nemme at lave. Læs meget mere om panini her.
Paninibrød er en ægte italiensk klassiker, der fungerer som en italiensk sandwich. Brug præcis det fyld, du foretrækker; et forslag kunne være kylling, pesto, serrano og frisk salat. Der er virkelig mange muligheder, og det er helt fantastisk til et let aftensmåltid. Varm dem simpelthen i paninimaskinen eller i ovnen ved 200 grader i cirka 5 minutter. Så vil disse panini-sandwich være lige så lækre som den dag, de blev bagt.
Opskriften giver i alt 12 stk. lækre hjemmebagte paninibrød.
Paninibrød
Ingredienser
Paninibrød
- 25 gram Gær
- 2 dl Lunkent vand
- 0,5 tsk Groft salt
- 1 tsk Sukker
- 1 dl Mælk
- 0,5 dl olivenolie
- 100 gram groft mel
- 300 gram Hvedemel
Pensling
- 1 stk Sammenpisket æg
sådan gør du
Paninidej
- Smuldre gæren ned i en skål, og kom lunkent vand sammen med.Gæren røres helt ud.
- Tilsæt de resterende ingredienser, og ælt dejen godt igennem:Dejen er perfekt når den er smidig og slipper skålens kanter.Pas på at dejen ikke bliver for tør.Stil nu dejen til hævning i 1 time ved stuetemperatur.
Paninibrød
- Tænd ovnen på 200 grader i almindelig ovn.Dejen deles ud i 12 stykker.Rul hvert stykke dej ud til en oval stykke brød, hvor hvert stykke har en længde på ca. 15 cm i længden.
- Læg dem over på en bageplade med et stykke bagepapir, og pensl dem.Brødene skal nu hæve i ca. 20 minutter.
- Bag brødene i ca. 10 minutter.Når de er bagt, kommes de på en bagerist til afkøling.Fyld paninibrød med det foretrukne fyld og nyd dem lune.Velbekomme.
Ernæringsindhold
Tips til panini
Hvis du ikke får spist alle de paninibrød, du har lavet, kan du roligt opbevare dem i en pose i et par dage.
Skal de opbevares længere, kan du uden problemer fryse dem ned. De kan holde sig i fryseren i op til 3 måneder uden problemer.
Hvis du foretrækker paninibrød, der ikke er grove, kan du erstatte de 100 gram grovmel med hvedemel. Således bruger du i alt 400 gram hvedemel i denne paniniopskrift.
Hvis du ikke har en paninimaskine, kan du stadig lave de lækreste paninisandwich.
Placer dine brød i ovnen ved 200 grader i cirka 5 minutter. Så bliver dine brød dejligt sprøde.
Prøv nogle af vores andre lækre opskrifter:
Focaccia - Opskrift på nem hjemmebagt italiensk brød
Lasagne - Opskrift på hjemmelavede Italienske klassiker
Rabarber tiramisu - italiensk dessert med rabarber
Stracciatella is - Italiensk vaniljeis med chokoladestykker
Spaghetti carbonara - Opskrift på lækker italiensk pastaret
Skriv et svar