Påskekylling a la kajkage - En fantastisk kage med en lækker hjemmelavet jordbærmousse til. Læs meget mere om opskriften her.
Påskekylling a la kajkage - prøv denne lækre kage med en hjemmelavet jordbærmousse til.
Når du laver din jordbærmousse. Så er det meget vigtigt at du ikke kommer alt det let piskede flødeskum i på en gang.
Det vil få din jordbærmousse til at skille.
Derfor kommer jeg først 6 spsk i rører det godt, og derefter 6 spsk og rører det sammen, og så kommer du først det resten i.
Dette gør at du får den lækreste jordbærmousse som ikke skiller.
Prøv også vores store succes på vores hjemmelavede kajkage – opskrift med en lækker jordbærmousse
Påskekylling a la Kajkage
Påskekylling a la kajkage - En fantastisk kage med en lækker hjemmelavet jordbærmousse til. Læs meget mere om opskriften her.
Ingredienser
Påskekylling
- 3 stk Æg
- 200 gram Sukker
- 160 gram Hvedemel
- 2 tsk Bagepulver
- 1,5 tsk Vaniljesukker
- 1,5 dl Mælk
Smørcreme
- 200 gram Blødt smør (stuetemperatur)
- 240 gram Flormelis
- 2 spsk Jordbærmarmelade
- 4 tsk Limesaft
- Rød pastafarve eller frugtfarve
Jordbærmousse
- 300 gram Frosne jordbær
- 2 spsk Sukker
- 2 spsk Vaniljesukker
- 7 stk Husblas
- 500 ml Piskefløde
Marcipanovertræk
- 400 gram Marcipan
- Gul pastafarve eller frugtfarve
- 5 spsk Flormelis
- 40 gram Mørk chokolade 70%
sådan gør du
- påskekylling bages
- Æg og sukker piskes til det bliver til en luftig masse.Tilsæt mel, vaniljesukker og mælk, og pisk det hele rigtig godt rundt.Til sidst tilsættes bagepulver, hvor du stille og roligt vender det rundt.Dejen kommes ned i dine muffins forme. Påskekyllingerne bages midt i ovnen, ved 200 grader i en forvarmet ovn i ca. 10 minutter.Påskekyllingerne stilles nu til afkøling på en bagerist.
Smørcreme
- Kom alle ingredienserne ned i en skål, og pisk det hele godt sammen til det bliver en lækker blød smørcreme.
Jordbærmousse
- Kog jordbær med sukker og vaniljepulver op.Stavblend det hele, og lad det så og køle lidt af.Kom husblas i blød i noget koldt vand i 5 minutter.Tag det op og vrid husblas, og kom det ned i jordbærmassen.Køl massen af, rør gerne i det en gang imellem.Flødeskummen piskes let.Tilføj 3 spsk. af det let piskede flødeskum til jordbærmassen, og rør det godt rundt.Tilføj igen 3 spsk. flødeskum, og rør det igen rigtig godt rundt.Grunden til at du skal tilsætte det let piskede flødeskum lidt af gangen, er for at din jordbærmasse ikke skiller.Resten af det let piskede flødeskum kommes nu i massen, og det hele røres godt sammen.
påskekyllingerne udhules
- Når kagerne er kølet helt ned, skal de udhules.start fra toppen, og fjern ca. ⅔ dele af det. Påskekyllingerne fyldes nu med jordbærmousse. Vi brugte en sprøjte til at fylde alle kagerne op. Påskekyllingerne sættes på køl, til moussen har sat sig helt.
Design af Påskekyllingerne
- Smørcremen smøres ud på påskekyllingerne, ikke på toppen og bunden.På toppen af din påskekylling sprøjter du jordbærmousse på.Læg din marcipan forsigtig over kagen.Kom 2 små kugler på kagen, som skal ligne øjne, og et vellignende næb.Kom derefter lidt chokolade på marcipankuglerne.skær nu et lille hul i marcipanen under øjnene til munden.Vi havde lidt chokolade i overskud, det brugte vi til at smøre lidt chokolade i bunden.Velbekomme med påskekylling.
Ernæringsindhold
Kalorier: 647kcalKulhydrater: 69gProtein: 8gFedt: 40gMættet fedt: 20gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 14gTransfedt: 1gKolesterol: 86mgNatrium: 182mgKalium: 207mgFiber: 3gSukker: 55gVitamin A: 1061IUVitamin C: 15mgCalcium: 80mgIron: 1mg
Kunne du lide vores opskrift ? Skriv gerne en kommentar eller anmeldelse
Skriv et svar