• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madgryden.dk
  • Madgryden
  • Opskrifter
  • Om Madgryden.dk
  • Privatlivspolitik

Påskekylling a ala kajkage – Lækker kage med fantastisk jordbærmousse

Af Sofus Madsen Skriv kommentar

  • Del på facebook
  • Syntes godt om
  • Twitter
  • Pinterest
  • Print
  • Elsker
paaskekylling


Påskekylling a la kajkage – prøv denne lækre kage med en hjemmelavet jordbærmousse til.
Når du laver din jordbærmousse, er det meget vigtigt at du ikke kommer alt
det let piskede flødeskum i på en gang.
Det vil få din jordbærmousse til at skille.
Derfor kommer jeg først 6 spsk i rører det godt, og derefter 6 spsk og rører det sammen, og så kommer du først det resten i.
Dette gør at du får den lækreste jordbærmousse som ikke skiller.

Prøv også vores store succes på vores hjemmelavede kajkage – opskrift med en lækker jordbærmousse

paaskekylling

Påskekylling – Påskekylling a la Kajkage

Sofus Madsen
Påskekylling a la Kajkage
5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Opskrift Del på facebook
Forb. tid 20 min
Tilb. tid 10 min
Samlet tid 3 t
Ret kage
Køkken dansk
Antal 12 Stk
Kalorier 647 kcal
Hold skærmen tændt mens du laver mad

Ingredienser
  

Påskekylling

  • 3 stk Æg
  • 200 gram Sukker
  • 160 gram Hvedemel
  • 2 tsk Bagepulver
  • 1,5 tsk Vaniljesukker
  • 1,5 dl Mælk

Smørcreme

  • 200 gram Blødt smør (stuetemperatur)
  • 240 gram Flormelis
  • 2 spsk Jordbærmarmelade
  • 4 tsk Limesaft
  • Rød pastafarve eller frugtfarve

Jordbærmousse

  • 300 gram Frosne jordbær
  • 2 spsk Sukker
  • 2 spsk Vaniljesukker
  • 7 stk Husblas
  • 500 ml Piskefløde

Marcipanovertræk

  • 400 gram Marcipan
  • Gul pastafarve eller frugtfarve
  • 5 spsk Flormelis
  • 40 gram Mørk chokolade 70%

Sådan gør du
 

  • påskekylling bages
  • Æg og sukker piskes til det bliver til en luftig masse.
    Tilsæt mel, vaniljesukker og mælk, og pisk det hele rigtig godt rundt.
    Til sidst tilsættes bagepulver, hvor du stille og roligt vender det rundt.
    Dejen kommes ned i dine muffins forme. Påskekyllingerne bages midt i ovnen, ved 200 grader i en forvarmet ovn i ca. 10 minutter.
    Påskekyllingerne stilles nu til afkøling på en bagerist.

Smørcreme

  • Kom alle ingredienserne ned i en skål, og pisk det hele godt sammen til det bliver en lækker blød smørcreme.

Jordbærmousse

  • Kog jordbær med sukker og vaniljepulver op.
    Stavblend det hele, og lad det så og køle lidt af.
    Kom husblas i blød i noget koldt vand i 5 minutter.
    Tag det op og vrid husblas, og kom det ned i jordbærmassen.
    Køl massen af, rør gerne i det en gang imellem.
    Flødeskummen piskes let.
    Tilføj 3 spsk. af det let piskede flødeskum til jordbærmassen, og rør det godt rundt.
    Tilføj igen 3 spsk. flødeskum, og rør det igen rigtig godt rundt.
    Grunden til at du skal tilsætte det let piskede flødeskum lidt af gangen, er for at din jordbærmasse ikke skiller.
    Resten af det let piskede flødeskum kommes nu i massen, og det hele røres godt sammen.

påskekyllingerne udhules

  • Når kagerne er kølet helt ned, skal de udhules.
    start fra toppen, og fjern ca. 2/3 dele af det.
    Påskekyllingerne fyldes nu med jordbærmousse. Vi brugte en sprøjte til at fylde alle kagerne op. Påskekyllingerne sættes på køl, til moussen har sat sig helt.

Design af Påskekyllingerne

  • Smørcremen smøres ud på påskekyllingerne, ikke på toppen og bunden.
    På toppen af din påskekylling sprøjter du jordbærmousse på.
    Læg din marcipan forsigtig over kagen.
    Kom 2 små kugler på kagen, som skal ligne øjne, og et vellignende næb.
    Kom derefter lidt chokolade på marcipankuglerne.
    skær nu et lille hul i marcipanen under øjnene til munden.
    Vi havde lidt chokolade i overskud, det brugte vi til at smøre lidt chokolade i bunden.
    Velbekomme med Påskekyllingerne.

Næringsindhold

Kalorier: 647kcal (32%)Kulhydrater: 69g (23%)Protein: 8g (16%)Fedt: 40g (62%)Mættet fedt: 20g (125%)Flerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 14gTransfedt: 1gKolesterol: 86mg (29%)Natrium: 182mg (8%)Kalium: 207mg (6%)Fiber: 3g (13%)Sukker: 55g (61%)Vitamin A: 1061IU (21%)Vitamin C: 15mg (18%)Calcium: 80mg (8%)Iron: 1mg (6%)
Søgeord Påskekylling
Madgryden.dk
Madgryden.dk
Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Tjek din indbakke eller spam mappe for at bekræfte din tilmelding.

  • Del på facebook
  • Syntes godt om
  • Twitter
  • Pinterest
  • Print
  • Elsker

Skrevet i: Kage Tags: kajkage, påskekylling

Startsite.dk – Nyhedsoverblik, links og meget mere.

Previous Post: « Lady og vagabonden opskrift (Kødboller med tomatsauce)
Next Post: Ristede løg – opskrift på lækre sprøde ristede løg »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften med antal stjerner




Primær Sidebar

Følg os

Følg os på Facebook

Footer

Rettigheder

Kopiering fra Madgryden.dk må kun finde sted af uddannelsesinstitutioner, offentlige og private virksomheder, som har lavet en aftale med Copydan. Du må meget gerne linke til madgrydens indhold.

Copyright © 2023 Madgryden.dk