Kajkage – nem opskrift med en lækker jordbærmousse

Kajkage
Kajkage med en virkelig lækker jordbærmousse

Kajkage – prøv denne lækre kage med en hjemmelavet jordbærmousse til.
Når du laver din jordbærmousse, er det meget vigtigt at du ikke kommer alt
det let piskede flødeskum i på en gang. Det vil få din jordbærmousse til at skille. Derfor kommer jeg først 6 spsk i rører det godt, og derefter 6 spsk og rører det sammen, og så kommer du først det resten i. Dette gør at du får den lækreste jordbærmousse som ikke skiller.

Prøv også vores lækre opskrift på vores svampede gulerodskage med ostecreme

Kajkage

Kajkage – nem opskrift med en lækker jordbærmousse

Sofus Madsen
Kajkage med en lækker cremet jordbærmousse
5 fra 3 stemmer
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 3 timer
Ret kage
Køkken dansk
Antal 12 Stk
Kalorier 647 kcal

Ingredienser
  

Kajkagen

Smørcreme

Jordbærmousse

Marcipanovertræk

Sådan gør du
 

  • Kajkagen bages
  • Æg og sukker piskes til det bliver til en luftig masse.
    Tilsæt mel, vaniljesukker og mælk, og pisk det hele rigtig godt rundt.
    Til sidst tilsættes bagepulver, hvor du stille og roligt vender det rundt.
    Dejen kommes ned i dine muffins forme.
    Kajkagerne bages midt i ovnen, ved 200 grader i en forvarmet ovn i ca. 10 minutter.
    Kajkagerne stilles nu til afkøling på en bagerist.

Smørcreme

  • Kom alle ingredienserne ned i en skål, og pisk det hele godt sammen til det bliver en lækker blød smørcreme.

Jordbærmousse

  • Kog jordbær med sukker og vaniljepulver op.
    Stavblend det hele, og lad det så og køle lidt af.
    Kom husblas i blød i noget koldt vand i 5 minutter.
    Tag det op og vrid husblas, og kom det ned i jordbærmassen.
    Køl massen af, rør gerne i det en gang imellem.
    Flødeskummen piskes let.
    Tilføj 3 spsk. af det let piskede flødeskum til jordbærmassen, og rør det godt rundt.
    Tilføj igen 3 spsk. flødeskum, og rør det igen rigtig godt rundt.
    Grunden til at du skal tilsætte det let piskede flødeskum lidt af gangen, er for at din jordbærmasse ikke skiller.
    Resten af det let piskede flødeskum kommes nu i massen, og det hele røres godt sammen.

Kajkagerne udhules

  • Når kagerne er kølet helt ned, skal de udhules.
    start fra toppen, og fjern ca. 2/3 dele af det.
    Kajkagerne fyldes nu med jordbærmousse. Vi brugte en sprøjte til at fylde alle kagerne op. Kajkagerne sættes på køl, til moussen har sat sig helt.

Design af kajkagerne

  • Smørcremen smøres ud på kajkagerne, ikke på toppen og bunden.
    På toppen af din kajkage sprøjter du jordbærmousse på.
    Læg din marcipan forsigtig over kagen.
    kom 2 små kugler på kagen, som skal ligne øjne.
    Kom derefter lidt chokolade på marcipankuglerne.
    skær nu et lille hul i marcipanen under øjnene til munden.
    Vi havde lidt chokolade i overskud, det brugte vi til at smøre lidt chokolade ibunden.
    Velbekomme med kajkagerne.

Nutrition

Kalorier: 647kcalKulhydrater: 69gProtein: 8gFedt: 40gMættet fedt: 20gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 14gTransfedt: 1gKolesterol: 86mgNatrium: 182mgKalium: 207mgFiber: 3gSukker: 55gVitamin A: 1061IUVitamin C: 15mgCalcium: 80mgIron: 1mg
Søgeord kajkage
Kunne du lide vores opskrift ? Skriv gerne en kommentar eller anmeldelse
Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Sofus Madsen

Skriv en kommentar

Bedøm opskriften med antal stjerner