Nye kartofler er endelig tilgængelige ved vejboderne, i supermarkederne og i køkkenhaverne. Her får du opskriften på lækre, nye danske kartofler.
Når de nye kartofler dukker op, er det et sikkert tegn på, at den danske sommer er ankommet. Blandt haveejere har der længe været en venskabelig konkurrence om at kunne præsentere de første danske kartofler.
Intet slår fornøjelsen ved at sætte tænderne i de nyopgravede kartofler, tilberedt til perfektion. Og hvis man er rigtig heldig, kan man også nyde friske danske jordbær til dessert. Til kaffen kan der måske endda være en skøn hjemmebagt kage.
Nye kartofler kogetid
Ingredienser
- 1000 gram Nye kartofler
- koldt vand
- 40 gram Smør
- 2 tsk Groft salt
Evt. pynt
- Frisk persille
sådan gør du
Nye kartofler
- Vask og skrub kartoflerne.Placer de klargjorte kartofler i en gryde og dæk dem med koldt vand.
- Når vandet koger sammen med kartoflerne, skal de koge i cirka 8 minutter, afhængigt af deres størrelse.
- Når kartoflerne er kogt, lad dem hvile i vandet i cirka 10 minutter.Tjek dem. de skal være møre, men ikke overkogte.
- Fordel smørret over kartoflerne, og vend dem forsigtigt i smørret. Drys groft salt over, og server dem. Velbekomme.
Ernæringsindhold
Prøv nogle af vores andre lækre opskrifter:
Fyldte kartofler - Lækre bagte kartofler med fyld
Flødekartofler - Opskrift på lækre flødestuvede kartofler
Kartoffelsalat - klassisk opskrift med kartofler og purløg
Hasselback kartofler - Nem opskrift på hasselbagte kartofler
Brunede kartofler - Opskrift på en dansk specialitet til jul
Skriv et svar